reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ja teraz nie pamiętam ale białe albo czerwone krwinki mam poniżej normy, a waga do końca 4 miesiąca ani na plus ani na minus dosłownie zero. Na początku 5 miesiąca niecałe 2kg (1,8kg) na plus i znowu stoi w miejscu. ALe co poradzę, na siłę nie da się jeść. Ja nawet obiad jem na raty. Zupka powiedzmy koło 15/16, a drugie danie jak mąż z pracy wróci. Jak próbowałam pomieścić cały obiad na raz to czułam że mi skóry na brzuszku brakuje jakby mi miała pęknąć zaraz.

tylko się zastanawiam czy bąblowi nic tam nie brakuje?

reklama
Cleopatra ja przez pierwsze 3.5 miesiąca( - 4 kg) pozniej plus 2, dzisiaj znów -2 , a wcale malo nie jem.... ale lekarz mówi ze jest ok:)

Mój lekarz mówi tak , jesli nie mam ochoty czegos jesc to widocznie ani moj dzidziol, ani organizm tego nie potrzebuje, jezeli mam na cos ochote to tego własnie chce;P

Ostatnia edycja:
gratki &
fifka nei martw sie dasz rade to zwalczyc , tak jak dziewczyny pisza buraczki i inne wartosciowe jedzonko na anemie i sie poepszy ;)) ***
kajtek jak za maly ja bd miala 19 miesiecy i nikt nei mowi o cc/?
tina gratuluje dziewczynki ;)))

Kajtek, a wcześniej cc miałaś? bo jak nie, to wskazaniem żadnym niedawny poród nie jest. ja będę chyba najszybciej z was po porodzie bo tylko 15 miesięcy... a żadnej gatki o cc nie mam.
Fifka, dużo zielonego jedz (szpinak itp) i witaminkę c do tego łykaj. ja tak zwalczałam niedokrwistość u Nata i obyło się bez żelaza, a lekarz przepisał nam żelazo jak ten już zęby miał :no:

Mój lekarz mówi tak , jesli nie mam ochoty czegos jesc to widocznie ani moj dzidziol, ani organizm tego nie potrzebuje, jezeli mam na cos ochote to tego własnie chce;P

Też zawsze wychodziłam z takiego założenia i poprzednią ciąże przeszłam wzorowo pod kątem wyników :tak: a teraz jest gorzej... ale to pewnie dlatego że jem głównie owoce... odrzuciło mnie od miesa i samym nabiałem, owocami i warzywami troszkę ciężko wyżywić małego człowieczka :-p

Dona rozmawiałam z koleżanką i te ciała bardzo często świadczą o cukrzycy ciążowej - to samo wyczytałam w necie i pewnie teraz dostanę skierowanie na krzywą cukrową.

Kajtek ja mam mniejszy odstęp a Vinga to już w ogóle i to nie jest wskazanie... chyba ze córy przez CC rodziłaś..

Tina gratuluję córy!!!

Vinga
własnie sobie przypomniałam że Inomama podawała przepis na ziemniaki ze szpinakiem... chyba wiem co jutro zrobię na obiad :-D

Dzięki dziewczyny! Niedługo wizyyta to się wszytkiego dowiem...

jeśli kajtek miała cc poprzednim razem to musi mieć cc teraz bo jej sie podczas porodu cuda mogą dziac....zanałam babke z wiekszym odstępem czasu od jednej cc do drugiego porodu i podczas porodu sn pękła jej macica...podobno ból nieziemski...więc nie ryzykować jak lekarz karze to sie ciachać...gdyby mi kazal choć boje sie osobiscie cc to wskoczyłabym na stoł z uśmiechem-krzywym ale uśmiechem

fifka
- trzymam kciuki...bedzie dobrze...mięso też da rade zastąpić...a jak ci sie znódzą ziemniaki ze szpinakiem a lubisz czosnek to ja znam przepis na pierogi ze szpinakiem twarogiem i czosnkiem ja osobiście uwielbiam. a no i pietruszka ogrodowa zawiera całe mnóstwo żelaza

fifka to nie inomamama tylko anisen te ziemniaczki pisala :) tez bym zrobila ale u mnie nikt takich nei zje bo szpinaku nei lubia :OO
diablica ja tez uwiebiam pierogi ze szpinakiem ;))

reklama
Blue, ważne że mamusi w ciąży będzie smakować ;) innym nie musi hehe
Diablica, jak miała cc to oczywiście to jest wskazaniem :) dlatego pytałam, bo jakby normalnie rodziła to mała odległość pomiędzy porodami powodem żadnym jest. ojjj nawet nie chce myśleć jak ta pęknięta macica musiała strasznie boleć :szok:

Do góry