reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Fifka do jakiej kliniki planujesz zapisać się na połówkowe?Bo ja właśnie też mam zamiar i myślę nad Arciszewskimi...

reklama
Pustiszi - to jakoś dziwnie Twoja mama mówi hehe:) Mi opowiadała, że inaczej się czuła ze mną trochę a inaczej z moją siostrą. Ona jest starsza i jak mama chodziła ze mną w ciaży to myślała że chłopak będzie :p Miałam Rafałek mieć na imię hehe a tu druga córka wyskoczyła :) Mówiła, że jak mnie też nosiła to miała straszną ochotę na pomidory w śmietanie :)

Pustiszi- Twoja mama tak reaguje na dzidzie? U mnie to rodzina męża traktuje to własnie w ten sposób... ;/ Moja rodzina nade mna skacze,a szczególnie moja mama:)
Fakt faktem,że jak masz jeszcze malutki brzuch to ludzie traktuja cie jak w pierwszym miesiacu, czyli "nie wiadomo jak z TYM będzie"... ja sie z takim traktowaniem spotkalam :(

Tzn. U mnie to jest tak że tata trzyma kciuki wie że sobie poradzimy z moim R a mama okropnie to przeżywa bo się wstydzi że ślubu nie ma, i jak środowisko zareaguje... A ślub przecież tuż tuż... A jak jej mówie że poznałaś tate po 3 miesiasac bylo wesele bo bylas juz w drugim miesiacu to do mnie ze... "to nie wiesz ze ciazy bocian nie przynosi?" nie dziecko tylko ciaze a i ze inne czasy byly... Oooj dziwny typ ale kazdy inny sie okropnie cieszy :)

Generalnie mnie Fifka teraz rozwalila, dwoch chlopakow i zupelnie rozne objawy.
Fifka a z rybami to mialam i w pierwszej i w 3 ciazy.ale w tej ostatniej to nie da sie tego opisac, jak widze rybe, to bym ja zywcem zjadla, tez juz mowimy wedkarz o nim;-)
Kasia moja kolezanka tez tak miala zero objawow i byl chlopak.
ale wlasnie tez tak moze byc, ze Ty wlasnie tak cudownie znosisz ciaze:-)

ja tak uwazam, ze jak wlasnie ciaza jest taka bezproblemowa, to duze szanse sa na chlopca, aczkolwiek....dziewczynki czasem tez sa takie grzeczne:-)
a jak jest duzo wymiotow, straszne mdlosci to bardziej na dziewczynke, ale pewnie zaraz odezwie sie Vinga, ze wymiotuje i chlopaka nosi.takze same widzicie.
ja tutaj u Was co pisalyscie to chlopakow czuje, ale wrozka dobra nie jestem,takze wszystko moze byc. Ale Pustiszi, Sali hm, chyba chlopaki.
U Kahy chyba dziewczynka.
durna zabawa nie? Ale wole juz taka, niz to, ze ginekolog sobie powie w 12 tygodniu,ze dziewczynka a w 16 rosnie jej duzy sisiok:-D

ja mialam wczoraj szczescie 3d i twarz widzialam wszystko, takze juz tez cipki nie bedzie z tego, siurak jak stad do USA.ale zeby fajne zdjecia wyszly to jak pisalam 3 d dopiero okolo 30 tygodnia wtedy juz takie policzki slodkie, a teraz to jeszcze taka chudzina slodka.chyba Wam wkleje,jak dam rade mojego lobuza:-)

justynanaj -może Twoja wróżba co do dziewczynki się sprawdzi hehehe ::D Moja ciąża też przebiega bezobjawowo :D Aż czasem się martwię, że dzidzi w brzuchu nie ma i jak idę na wizytę to ginka mnie utwierdza, że jest i wychodzę mega szczęśliwa :p:p:):)

zapisałam się na usg 3/4d:-) a co tam ma to być teoretycznie moja ostatnia ciąża to szalejem:-D niestety będzie to aż 10 września (22tc) ale pani powiedziała ze najlepiej robić w tym tyg więc się tak zapisałam,w dodatku pewnie poznamy płeć i to będzie prezent na naszą rocznice ślubu i urodziny mężulka:-)(na nfz też pójdę niech dziady robią swoje,już tym razem nie bede taka głupia i nie wpiszę tej wizyty w kartę ciąży)

Vinga jeśli możesz to poproszę o wpisik usg połówkowe 3d 10września

Ja się wczoraj wkurzyłam, pojechałam na wizytę, tam mi Pani w rejestracji mówi, że lekarz na urlopie, nie mogła znaleźć mojego nr żeby zadzwonić. Noż jasny gwint, specjalnie zwalniam się z pracy, mąż w ogóle nie pojechał , bierzemy małą, jedziemy 50 km w ten upał, żeby klamkę pocałować. Wizyta 12 sierpnia. Kurcze nie wiem, czy nie pójść do innego gina, bo 12 sierpnia to będzie aż 6 tygodni od poprzedniej wizyty. Jak radzicie kochane? Chyba jednak się zapiszę, bo to chyba zbyt długa przerwa.
Delewarre , Klaudia gratuluję siusiaczków kochane :-)Prawdziwa drużyna piłkarska nam się tu robi.
Blue lovi nasza kochana wróżko, a co u mnie przeczuwasz?:-)
Inomama cieszę się, że wszystko ok,

&&&&&&&&& za dzisiejsze wizyty:tak:

reklama
kaha 171- ja płeć poznam dopiero na połówkowym, czyli az 17 sierpnia. Cóż mój lekarz jest dość ostrożny z tym ujawnianiem płci. Z tego co słyszałam, to zwykle na połówkowym dopiero mówi co tam w brzuchu siedzi:) woli nie ryzykować :p

Do góry