reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Odebraam juz wyniki...I wszystko ok..po bakteriach ani sladu I mocz idealny:):) wiec super..zurawinka pomoga...
Teraz tylko do jutra czekam...I zobaczymy co ginka powie...
a we srode jade do mojego brata zeby mi zrobil kolejne usg, bo ma nowe, wiec moze bedzie lepiej dzidziusia widac...ja mam o tyle dobrze ze jak mam ochote to brat zawsze usg zrobi:)

Kurczę, Ikasia, ale Ci fajnie:) Ja też chcę mieć usg kiedy mam tylko ochotę;) Ale w sumie trochę głupio by było w ogóle się sprzed tej całej aparatury nie ruszać;)
A jutro też wizytuję więc zobaczymy co z tymi naszymi maluchami:)

Gratulacje wizyt :))

Ja czekam do 31 lipca

Zauważyłam ze niektre mają strasznie często wizyty, duzo częsciej niz co 3 tygodnie.
Chciałam tak zapytac, jesli można czy są jakieś wskazania?
Własnie dziś będąc w przychodni z dzieckiem taka fajna lekarka zapytała sie o ciąze i jak jej powiedziałam ze co 3 tygodnie mam wizytę to zapytała czy ciąza zagrożona? Zdziwiłam sie, bo zawsze miałam co 3 tygodnie, po 30 tygodniu co 2 a po 37 już co tydzień. I usłyszałam ze to strasznie często ;)

J amogę podejrzewać tylko czemu tak często (co 2-3 tyg). Po pierwsze przez padaczkę i leki, po drugie, nie mam jednego jajnika i jajowodu i istnieje u mnie ryzyko opuszczenia się/wypadania macicy (kiedyś o tym czytałam). Ale nigdy nie pytalam :)

Z padaczką nie ma żartu to rozumiem.
Chocja już nie wiem jak to w anglii jest bo moja koleżanka ma padaczkę i do tego cukrzycę insulinozależną i jej ciąze prowadziła położna do 24 tygodnia kiedy sie okazało sie ze musi leżeć w szpitalu :(

wlasnie mi tez sie wydaje ze czesto ale to dobrze przynajmnie stala opieka ;)) ja ogolnie kontrolke mam co miesiac a pozniej juz duzo czesciej bd ;)
Ikasia zazdroszcze ;)) brat ginekolog?

reklama
Anisen, ja sobie trochę wizyty wyznaczam sama co dwa tygodnie NFZ i co dwa LuxMed. Ale od 20 tyg. Będzie NFZ co dwa tyg i usg ze względu na domniemane ryzyko konfliktu serologicznego. :)

Do góry