reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Odebraam juz wyniki...I wszystko ok..po bakteriach ani sladu I mocz idealny:):) wiec super..zurawinka pomoga...
Teraz tylko do jutra czekam...I zobaczymy co ginka powie...
a we srode jade do mojego brata zeby mi zrobil kolejne usg, bo ma nowe, wiec moze bedzie lepiej dzidziusia widac...ja mam o tyle dobrze ze jak mam ochote to brat zawsze usg zrobi:)

Kurczę, Ikasia, ale Ci fajnie:) Ja też chcę mieć usg kiedy mam tylko ochotę;) Ale w sumie trochę głupio by było w ogóle się sprzed tej całej aparatury nie ruszać;)
A jutro też wizytuję więc zobaczymy co z tymi naszymi maluchami:)

Gratulacje wizyt :))

Ja czekam do 31 lipca

Zauważyłam ze niektre mają strasznie często wizyty, duzo częsciej niz co 3 tygodnie.
Chciałam tak zapytac, jesli można czy są jakieś wskazania?
Własnie dziś będąc w przychodni z dzieckiem taka fajna lekarka zapytała sie o ciąze i jak jej powiedziałam ze co 3 tygodnie mam wizytę to zapytała czy ciąza zagrożona? Zdziwiłam sie, bo zawsze miałam co 3 tygodnie, po 30 tygodniu co 2 a po 37 już co tydzień. I usłyszałam ze to strasznie często ;)

J amogę podejrzewać tylko czemu tak często (co 2-3 tyg). Po pierwsze przez padaczkę i leki, po drugie, nie mam jednego jajnika i jajowodu i istnieje u mnie ryzyko opuszczenia się/wypadania macicy (kiedyś o tym czytałam). Ale nigdy nie pytalam :)

Z padaczką nie ma żartu to rozumiem.
Chocja już nie wiem jak to w anglii jest bo moja koleżanka ma padaczkę i do tego cukrzycę insulinozależną i jej ciąze prowadziła położna do 24 tygodnia kiedy sie okazało sie ze musi leżeć w szpitalu :(

wlasnie mi tez sie wydaje ze czesto ale to dobrze przynajmnie stala opieka ;)) ja ogolnie kontrolke mam co miesiac a pozniej juz duzo czesciej bd ;)
Ikasia zazdroszcze ;)) brat ginekolog?

reklama
Anisen, ja sobie trochę wizyty wyznaczam sama co dwa tygodnie NFZ i co dwa LuxMed. Ale od 20 tyg. Będzie NFZ co dwa tyg i usg ze względu na domniemane ryzyko konfliktu serologicznego. :)

Do góry