reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Fifka kochana Gratuluje synalka !!!! :) Najwazniejsze, ze bedziesz miała krążek ; Jej jak dobrze, że Ty kobitko sie umiesz "wybadać".... Ciesze sie ze z synkiem wszystko dobrze.

Wiecie co juz sie pogubilam , ale chyba u czterech z nas juz stwierdzono chłopca:tak:
Fifka tez marzyłam o córce, ciąza całkiem inna wiec myslalam ze to serio dziewczynka a tymczasem psikus :) Smialam sie ostatnio do meza, ze bedziemy dotąd dzieci robić aż zrobimy Nele:) Troche sie przeraził hehe

reklama
Blanka ja tez tak mowilam do meza, ze jak teraz nie bedzie corki to nie odpuszcze i bedzie jeszcze jedna proba..ale mojemu mina zrzedla..on chyba swoj warsztat na 2 zakonczy :)

Fifka GRATULUJE DWÓCH JAJECZEK:):):) super ze już wiesz co masz w środku:) no I z szyjką sie nie przejmuj, założą co trzeba I będzie wszystko ok...a na długo Cię kłada do szpitala??

Kurcze, ciekawe czy ja za tydzien się dowiem co tam jest między nóżkami:):)

Mniejsza o to czy syn czy córka! Cieszę się że po prostu już wiem, bo tak jeszcze bardziej nakręcałabym się na dziewczynkę... a tak już mogę szukać imienia :-D U mnie zaraz pełny 16 tydzień więc nie tak trudno było dojrzeć - sama widziałam... bo tagin ma naprawdę super sprzęt... no ale liczy sobie 200zł za wizytę... :no:

W ogóle śmiesznie się czuję bo jakby gin powiedziała ze to córa to by było dla mnie stwierdzenie faktu a nie wiadomość... a teraz jakaś taka zakręcona jestem :-D

Blanka Sylka nie no... my skończymy produkcję na trójce... ciocia przyjaciółki naklepała 7 dzieci bo tak chciała syna... mają teraz 6 córek i ostatni w końcu synek wyczekany - ja podziękuję...

Vinga hehe dzięki :-) Na razie wymyśliliśmy z mężem Arkadiusza -Arka. Ale na razie nie wpisuj bo to jeszcze nie ustalone :-D

No i powiem wam ze kolejny syn z ADHD mi rośnie... no tak wali mnie już nogami, że da się wyczuć te mocniejsze kopniaki przez skórę! :szok: Konrad był taki sam wariat...

Aha! I jestem niemal pewna że zostanę grudniówką... bo termin mi się przesunął na 27 grudnia... plus jeszcze ta szyka... chyba będę pierwszą styczniówką w grudniu :-)

Ostatnia edycja:
Fifka naprawdę czujesz już ???? :szok: Łał ja to tak się nie mogę doczekać tego uczucia nic mnie nie smyra kurcze ale jeszcze troche :) wogóle mi brzuch jakby się zmiejszył :confused: No nie chy a tylko mniałam 98 i znowu mam 95 od kilku dni ..

Fidka dobrze że będziesz miała ten krążek ( persar) bo to powinno zatrzymać tą szyjkę. Ale i tak sie po tym musisz oszczędzać. nie musisz leżeć ale dostaniesz listę czego Ci nie wolno. Lista spora :(.
Gratuluje synka. Oj cos wiem jak poczułaś bo ja chyba tak samo ;) nastawiałam sie na drugą córe a tu synek ;) nawet przytulanki były przed owu żeby zwiększyć szanse na córę ;)
Ja z Kubą wiedziałam dopiero ok 20 tygodnia ze syn ;)

kurcze no...fajnie ze czesc z Was juz wie :) Ja w sobote lece juz do polski I na 24-tego sie umowilam na 4d. Bede wtedy w 17 tyg. niby mi babka w rejestracji powiedziala ze najlepiej robic 20-25 ale co ja moge ze urlop teraz mam :) Powiedzialam ze chcialabym plec poznac itd...No I powiedziala ze sie pan doktor postara :) hihihihi. A jak sie nie dowiem to trudno :0 I tak musze isc bo mi gin kazal po locie isc sprawdzic ta moja "nieco" skrocona ale wciaz twarda I zamknieta szyjke... Teraz po historii Fifki mam stracha ze hej...
Zobaczymy moze dzidzia bedzie laskawa I pokaze co tam chowa miedzy nozkami :) Jakos mam przeczucia na drugiego chlopaka (choc bardzo bym chciala dziewuszke) :)

reklama
Anisen no ja mam nadzieję ze będzie już dobrze... wiem ze mam się oszczędzać ale wiesz jak to jest przy maluszku... ah... ja sobie powtarzam ze oby do tego 37 tygodnia! Hehe chłopców chyba łatwiej wcześniej dojrzeć :-D

Pastiszi ja czułam już sporo wcześniej, ale wtedy to był smyranie a teraz już nieźle kopie. Ja tak mam... bo w pierwszej ciąży poczułam w 15 tygodniu a w 17 można było wyczuć przez skóre. Teraz wszytko o tydzień wcześniej czuję to samo :-D

Ale kocham te ruchy... przeżywam to jakbym pierwszy raz w ciąży była :rofl2: maleństwo bardzo często się rusza-zwłaszcza wieczorem i człowiek taki spokojniejszy jest...

Do góry