reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Dziewczyny gratulacje :) ja już też nie mogę się doczekać swojej wizyty, chociaż jeszcze nie wiem kiedy :)

Milusia, z tym Twoim wzrokiem to ja w poprzedniej ciąży też tak miałam, tylko krócej - tak ok. 5 min. Dwa razy mi się tak przytrafiło, i też jeździłam po lekarzach - okulista, neurolog. I nic nie wykryli ... I nigdy więcej się nie powtórzyło.

Milusia gratuluję wizyty!! I nie przejmuj się antybiotykiem... ja brałam nie raz w poprzedniej ciąży na pęcherz i wiem ze lepiej brać leki niż siedzieć z infekcją... Tak więc spokojnie! Co do wzroku też tak miałam... nie w ciąży ale w ogóle... miałam skierowanie do neurologa ale jakoś czasu nie było... po porodzie się też tym zajmę...

Hope
gratuluję udanej wizyty!!! Masz rację że płeć przy takich informacjach jest mniej istotna! :tak:

Vinga, inomama, Akuku, Sali, Antinetka powodzenia na wizytach!!!

No więc... ja już po wizycie. Jest źle ale jeszcze nie tragicznie. Szyjka ma 2cm a 3 tygodnie temu miała 4cm.... skróciła się o połowę ale na szczęście kanał rodny jest zamknięty. W tym tygodniu idę do szpitala na założenie krążka no i mam się oszczędzać żeby donosić do bezpiecznego terminu. (ta... oszczędzać... :dry: ) Lekarka zrobiła też USG by podejrzeć maluszka no i pięknie zaprezentował swoje... KLEJNOTY!!! Będzie więc drugi synek!

Powiedziała że nie ma wątpliwości... :-DNo... szkoda że nie będzie parki, ale w sumie z dwuch łobuzów też się cieszę! Mąż od razu zaproponował staranie o 3 za jakieś 2-3 lata ale ja na razie modle się żeby tą ciąże donosić jak tak szyjka mi się skraca...

gratuluje dziewczyny udanych wizyt, a dziesiejszym zycze powodzenia
milusia to jakis koszmar z tym wzrokiem, ja na twoim miejscu nie zwlekalabym wizyta u neurologa
co do antybiotyków to w kazdej ciazy bralam, w pierwszej mialam zapalenie pecherza moczowego a teraz juz jakies bakterie w pochwie i musialam antybiotyk brak, zreszta w pierwszej ciazy mialam dodatnie gbs wiec tez dostalam antybiotyk zaraz przed porodem i po porodzie w kroplowce
lekarz wie co robi i jezeli mowi ze trzeba brac to nie ma co dyskutowac tylko lykac albo wsadzac i koniec

Hehe... cieszę się choć na razie to do mnie nie dociera... nastawiłam się na dziewczynkę... miałam takie przeczucie, wszystkie objawy inne... w ogóle ciąza inaczej przebiegała a tu proszę... :-p Ale w gruncie rzeczy jest w porządku bo i tak mamy plan kiedyś na trójkę dzieci więc mam jeszcze szanse na wymarzoną córę! :-D

fifka gratuluje syneczka, zaloza ci krązek i będzie spokojnie, dobrze ze tak szybko to wykryli i mogą zadziałać

reklama
Fifka nawet nie wiesz jak ja bym chciala miec takiego malego siuraczka :tak:z kolei ty myslalas odwrotnie , ale i tak zazdroszcze jak holera ! :))

Do góry