reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Juliana u mnie babka sprawdzala calego Maluszka...każdą kosteczkę nam pokazywała...narządy-nerki,serduszko,mózg,...kręgosłup....no poogladała go z każdej możliwej strony..I dopochwowo I przez brzuch...no I oczywiscie sprawdzona przezienrość I nosek:) ALE JA BYLAM U RADIOLOG KTÓRA MA BARDZOOO dobry sprzęt....
\Ale z tego badania najważniejsze jest tak naprawde przeziernosc I nosek:) wiec mysle ze nie masz się czym martwić:)

Vinga proszę o wpisanie mnie na wizytę na 23go lipca:)

reklama
Gratuluje udanych wizyt kochane! :-) Jak wspominacie o krwi to ja mam ARh-,a mąż ma 0Rh+. Mimo tego mam nadzieję,że bedzie dobrze, bo bardzo sie przeraziłam jak odebrałam swój wynik z grupą krwi...:-(

Ikasia wiem ,ze robią jeszcze przepływ krwi na zastawce trójdzielnej,ale mój lekarz mowil ze nie na jego sprzęcie i nie wszyscy to robią,dlatego ciekawa jestem czy to tez miałyście robione???

Juliana - Moj gin tez nie ma jakiegos wybitnego sprzetu. I niektore rzeczy trzeba bylo patrzec bardzo uwaznie zeby je poogladac ale wierze w jego doswiadczenie I w to co on widzi. Ja zapytalam sama o kosc nosowa I o serducho bo przeziernosc zrobil sam wiadomo. Kosci z przodu nie mogl za dobrze zobaczyc ale z profilu od razu byla widoczna wiec sie uspokoilam. A serduszko sprawdzil na tyle na ile mu sprzet pozwolil. Tzn. zobaczyl jaka jest os serca I kat tej osi, czy sa wszystkie przedsionki I komory I czy zastawki pracuja. Oprocz tego czy rzedsionki I komory sa symetryczne I na tej podstawie stwierdzil ze budowa jest prawidlowa wiec jest niewilekie ryzyko wady serduszka. Przynamniej na tym etapie tak to okreslil. A to juz mnie wystarczajaco uspokaja.
Oprocz tego sprawdzil kregoslupek, zoladek, czy pecherz moczowy sie wypelnia prawidlowo, czy glowka symetryczna. No I oczywiscie pomierzyl. I to chyba wszystko. Aha...no mam ciagle tego krwiaka I skoro ciagle jest prawdopodobnie juz zostanie ale sie nie powieksza I najwyrazniej nie szkodzi maluszkowi bo zadnego wplywu na dotychczasowy rozwoj nie ma. Leki mam brac do konca 16 tyg bo potem lozysko jest juz w 100% wyksztalcone I to one przejmuje cala prace wiec nie ma potrzeby brac hormonow nadal.

Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynika morfologii I moczu...w morfologii wszystko ok,. ale w moczu wyszło mi ze jest lekko mętny, kolor słomkowy, bakterie dośc liczne I nadłonki płaskie dosć liczne....a wizyta u gina dopiero za 2 tyg:(:(:(

Ikasia ja miałam tak samo pisałam o tym wcześniej nie przejmuj się kochana ginekolog mój to widział i powiedział, że to jest dość powszechna przypadłość w ciąży zacznij pić więcej wody polecam soki i herbatki żurawinowe ( ja ledwo wmuszałam w siebie 0,5 l dziennie ze względu na bieganie do łazienki a teraz pije ponad 2l) twój organizm wydala już nie tylko toksyczne substancje z twojego ciała ale i maluszka
ja do tego wszystkiego mam infekcję w okolicach intymnych (swędzenie) i tez nie wiadomo skad sie wzielo ;////
Dużo wody + herbatki i soki żurawinowe to mi kazał lekarz pic zadnych lekow nie dostalam

Ikasia ja bym poszla wcześniej do lekarza z tymi badaniami.
A tak a propos badań to robicie je na 2 tygodnie przed wizytą? Ja dostaję listę co mam zrobić i robię na kolejną wizytę. Wiec na jutro mam tlyko morfologię i mocz i robiłam wczoraj ( a wczoraj bo w razie co mogłam dziś powtórzyć). W pierwszej ciązy lekarz mi kazał robić morfologie mocz i takie podstawowe tuż przed samą wizytą. wtedy raz sie przydało bo jak poszlam do szpitala na celeston to juz mnie nie kłuli bo mieli wyniki świeże

Ikasia ja także miałam takie wyniki moczu, lekarz kazał zrobić posiew. Wynik posiewu wyszedl idealny wiec nic zlego sie nie dzialo i nie musialam brac lekarstw. Lekarz kazał jednak uważać na pęcherz i nerki, bo takie infekcje mogą źle wpływać na dzidzie :)

reklama
Jagus, z Twojego suwaczka wynika ze to pierwsze Wasze dziecko, więc nie ma obaw. :)

Wiem że nawet z dodatnią grupą ten maluch będzie bezpieczny ale myślę o tym konflikcie pod kątem kolejnego dziecka - nie chcę by były jakieś problemy z następną ciążą więc najlepsza sytuacja byłaby taka żeby maluch miał moją grupę bo wtedy nie ma się co martwić o wytworzenie przeciwciał:)
kasia150491
ja też strasznie się zamartwiałam jak dostałam wyniki z grupy krwi ale nie ma się co martwić na zapas, teraz samo to że jeszcze przed zajściem w ciążę mamy świadomość że taki konflikt może wystąpić już nam ułatwia życie, tym bardziej że lekarz wie co robić:)

Do góry