reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
jakoś dziwnie te daty porodu liczone są że macie takie rozbieżności jedna od drugiej...Ja zawsze słyszałam tak jak ma liczone Jaguś
czyli do ostatniej miesiączki dodać 7dni i odjąc 3miesiący-czyli jak miesiączkę miałam 12kwietnia +7 to 19 -3mies. to 19 styczeń.

Chyba ze ktoś ma strasznie przeciągnięte cykle

Ostatnia edycja:
Pewnie że tak jak dzidzia będZie gotowa zapuka w brzuszek i przyjdzie dla nas do nas, najważniejsze aby zdrowiutkie dzieciątko było, a wyliczenia zostawiam tym z tytułami przed nazwiskiem :)

Ja ostatnią m miałam 31.03 a termin z om mam na 5.01, z usg w 11tyg na 4.01:) a idac sladem dodawania dni i odejmowania 3 miesiecy to 7.01 :)

Vinga nie no ja zaczynam 13 dzisiaj tydzien ;) bo ja mam termin na 17 przepraszam ze ci wtedy na priv źle napisałam , mam dzien wczesniej od cb czyli ty jutro zaczynasz swój 13 tydzień :-D ja nie wiem dziwne te suwaczki jak sobie wpisalam dobra date na suwaczek to mi suwaczek pokazywał tydzień młodsza ciąze to sobie wpisałam inna date zeby mi pokazywal dobrą :cool2: tak jak fifka teraz napisała ze dzis zaczyna 15 tydzień a suwaczek pokazuje 14 tydzien ?

Kasia ja niestety nie mialam usg robione na tejj wizycie bede miała 11.07 w czwartek na 11.45 :tak:

Nie patrzcie na daty z @ tylko na z tych pierwszych USG. Mi lekarka wyliczyła ze z @ wychodzi mi termin na około 3 stycznia no i tak samo wyszło z USG. Ja nic sama nie liczyłam. A skoro wy miałyście w podobnym czasie ostatnie @ a ciąże są młodsze czyli owulacja wystąpiła nieco później i stąd późniejsze terminy - od filozofia. :-D

Bluelovi
to tak nie działa... ja dopiero zaczynam 15tydzień i to co jest napisane w moim suwaczku tyczy się właśnie tego tygodnia SKOŃCZONEGO w którym jestem :tak: Przesuwając sobie suwaczek do przodu wcale nie sprawiłaś że teraz pokazuję ci "lepiej" bo twój maluch nie ma 6.5cm.... Wprowadzasz siebie tylko w błąd :tak: Tekst tyczy się właśnie tych rozpoczętych tygodni. Nie kombinuj bo suwaczki dobrze liczą
laugh.gif

Blanka
no to u ciebie właśnie wyszło tak samo jak dla mojej gin! Bo @ miałam dwa dni wcześniej i termin porodu też mam dwa dni wcześniej :-D Tyle ze u mnie na tą chwilę i termin z OM i z USG się pokrywają :-)

Ostatnia edycja:
nie rozumiem juz bo teraz mi sie wydawalo ze mi pokazuje dobrze no bo własnie dzisiaj zaczynam 13 tydzien i mam pełne 12 tygodni to 13 tydzien ciązy a inne suwaczki z innych stron np pisze tak jak ma vinga jestem w ciazy 11 tygodni i 6 dni czyli jutro jej sie pokaze jestem w ciazy 12 tygodni pelnych czyli rozpoczyna sie 13 tydzien no dobrze czy nie dobrze? twój teraz przecierz pokazuje ze jestes w 14 tygodniu a jestes w 15 i masz za soba 14 pelnych tygodni :-( przecierz wystarczy usiasc z kalendarzem w łapce i na przykład ktos mial miesiączke ostatnia 1 lipca 2013 roku to od 1-8lipca jest pierwszy tydzien i tak dalej od kazdego poniedzialku 2 tydzien , trzeci tydzien czwarty tydzien i ...38 tydzien i 39 tydzień i 40 tydzień zaczyna się 31 marca a termin porodu to 8 kwietnia 2014 no weźcie same policzcie bo przecierz ciaza trwa równo 40 tygodni.

Ostatnia edycja:
reklama
ogólnie przyjmuje się datę z OM, chyba że są rozbieżności duże. Wtedy pierwsze USG, ok 8 tc, jest najbardizej miarodajne. Chodzi o to, że na tym etapie dzieciaczki rosną tak samo i bardzo dokładnie można wyliczyć ich wiek ciążowy :)

Do góry