reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kasia, a kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej miesiączki? bo to na jej podstawie się liczy wiek ciąży, potem można robić korekty pod usg

reklama
Kasia - może tak być:) Bo pewnie wielkość i rozwój dzidzi szacuje się na więcej niż ci sie wydaje;) Ja też tak mam. Miałam późno owulacje i na początku lekarka zaniżała mi wiek ciąży. A teraz jak byłam okazało siię, że na podstawie wielkości i rozwoju szacuje 13 tydzien :)

Aninetka super sie maluch ustawil:-)

Ikasia jak jest wskazanie to nawet sie nie zastanawuiaj. Tak musi byc i tyle. Blizny prawie nie widac a przynajmniej i Ty i maluch bedziecie zdrowi :-)

No to zaczelam 13 tydzien juppi :-) jeszcze jakies 27 :p hehe
Ja bede miala usg w 13 t4d
I ciekawa jestem czy lekarz pokusi sie na pokazanie plci :p

Dziekuje za odpowiedzi, troche sie uspokoilam. Pierwszy dzien ostatniej miesiaczki byl 25 marca, wg tej daty wszystko sie zgadza, sek w tym,ze mam dlugie cykle (okolo 40dni) wiec lekarz sam powiedzial,ze dzidzia jest troszke "mlodsza", o jakies dwa tyg niz wynika to z miesiaczki. Najbardziej zaniepokoilo mnie to, ze gdy bylam u lekarza ostatnio czyli w 11 tyg, kazal mi przyjsc za trzy tyg, bo chcial zbadac przeziernosc karkowa, przyszlam po dwoch i pol tyg i jest juz za pozno, bo to juz 15 tydz... zastanawia mnie czy lekarz nie przypuszczal,ze tak szybko dzidzia urosnie? :)

Bluelovi i Akuku- a jak wasze usg? Ja bylam wczoraj i nawet dzidzie w 3d widzialam:) Nozkami kopala tak mocno,ze az atak smiechu dostalam, tak fajnie to wygladalo na monitorze:)

Kasia, no widocznie lekarz tego nie przewidział ;) Kasia to na kiedy masz termin skoro to już 15 tydzień?
bluelovi, ty to 14 tydzień zaczęłaś ;) czyli już II trymestr - gratulacje :) ej a ty masz dokładnie taki sam termin porodu jak ja (tak z listy wynika) to w jaki sposób jesteś tydzień do przodu?

Ostatnia edycja:
A ja dziś podekscytowałam się widząc swój suwaczek! ZACZYNAM 15 TYDZIEŃ!!! Kasia ty zapewne masz termin na grudzień... albo na sam przełom grudnia i stycznia :-) Bo ja @ miałam 29 marca a termin wychodzi mi i z OM i USG na 3 stycznia :-D

Czy dla was też tak ten czas szybko leci???? :szok:

Dziewczyny GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT!!!

reklama
Ja mam termin wg miesiaczki na 30 grudnia, a wg USG, do tej pory, na 11 stycznia:) ale mysle,ze kolejna wizyta zweryfikuje do którego terminu mi jednak blizej:) wolalabym w styczniu:)

Ostatnia edycja:
Do góry