reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Zgodnie z zapowiedzią rozdzielamy temat naszych wizyt lekarskich, wyników badań i rozmów o lekarzach, etc z wątku ogólnego - ZAPRASZAM

Najbliższą wizyte lekarską mam 17 grudnia u swojego lekarza prowadzącego.
16 grudnia - mam usg
Wczesniej musze zrobić badania z krwi i moczu

Na 4 stycznia zapisałąm sie na usg 4D - chcemy iśc na nie całą rodziną. Koszt 198 zł (mam jakąs znizkę w Luxmedzie)

cześć dziewczyny :-) dobry pomysł z tym rozdzieleniem tematów.

ja wizytę mam dzisiaj o 15:00, oczywiście połączoną z usg :-) wyniki morfologii i badania ogólnego moczu odebrałam wczoraj i pomimo że od miesiąca łykam żelazo i kwas foliowy morfo wygląda trochę anemicznie, więc już nie mogę się doczekać aż lekarz się do tego ustosunkuje. W ogóle mam tyle pytań do niego że chyba godzine będzie ta dzisiejsza wizyta trwała!

3majcie kciuki bo już dreptam z nerwów ;-)

:tak: ja wizyte mam 15 grudnia i czeka mnie to wstretne badanie na cukier blllllle a usg połówkowe 22 grudnia

o fajnie, przed samymi Świetami :) gdyby nie to ze znam już płeć, to też bym sie tak zapisała...

wtedy zapakowałabym meżowi pod choinkę piekne dziewczece lakiereczki w pudełeczko na prezent i czekałabym na jego reakcje jak otworzy :-)

o fajnie, przed samymi Świetami :) gdyby nie to ze znam już płeć, to też bym sie tak zapisała...

wtedy zapakowałabym meżowi pod choinkę piekne dziewczece lakiereczki w pudełeczko na prezent i czekałabym na jego reakcje jak otworzy :-)
no akurat tak sie trafilo niestety mąż bedzie wiedział i widział wszystko bo wybiera sie ze mna i to juz jest dla niego świąteczny prezent

Moja następna wizyta 22 grudnia ale bez usg... na usg 4D musze się zapisać na połowę stycznia ok 25tc bo wtedy będzie już ślicznie widać maleństwo

Ja dziś wieczorem mam sama wizytę w LIMie.
Trochę to bez sensu bo pokarze lekarzowi wyniki badań sprzed miesiąca... Na szczęscie są OK.
Dostanę skierowanie na kolejną morfologię i USG (ciekawe na kiedy uda się zaklepać termin)

Niby ubezpieczenie prywatne ale zasady prawie jak w NFZ. Na raz mogę być zapisana tylko na jeden termin do ginekologa i muszę mieć skierowanie na USG. Jak coś mi się dzieje i przychodzę do lekarza awaryjnie to przepada mi planowa wizyta...

I zazwyczaj kończy się tak, że wtedy kiedy potrzebuję (np. zgodnie z cyklem) nie ma miejsc i muszę zapisywać się dodatkowo i siedzieć godzinami pod gabinetem...
No! wyżaliłam się! ;-)

reklama
No to ja jestem świeżo po wizycie, wiem tylko, że wszystko czyli nóżki, główka, serduszko etc. jest w normie. A najważniejsze znamy już płeć. U mnie wróżba z obrączką, ph moczu itp. a również moje przeczucia sprawdziły się będzie SYNUŚ.

Do góry