reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Niby ubezpieczenie prywatne ale zasady prawie jak w NFZ. Na raz mogę być zapisana tylko na jeden termin do ginekologa i muszę mieć skierowanie na USG. Jak coś mi się dzieje i przychodzę do lekarza awaryjnie to przepada mi planowa wizyta...
I zazwyczaj kończy się tak, że wtedy kiedy potrzebuję (np. zgodnie z cyklem) nie ma miejsc i muszę zapisywać się dodatkowo i siedzieć godzinami pod gabinetem...
No! wyżaliłam się! ;-)
Chrupcia trochę to dziwnie rozplanowane.. masz nerwy, nie ma co :cool2:

andziak GRATULACJE!! kurcze mamy ten san termin i wiek ciąży a ja jeszcze nic nie wiem i pewnie przed świętami się nie dowiem :no2:

Chrupcia trochę to dziwnie rozplanowane.. masz nerwy, nie ma co :cool2:

andziak GRATULACJE!! kurcze mamy ten san termin i wiek ciąży a ja jeszcze nic nie wiem i pewnie przed świętami się nie dowiem :no2:
awru-zaswze mozesz isc sobie prywatnie na USG tak jak ja ide u mnie wizyta dopeiro 18 grudnia ale wiem ze moj gin nie bedzie mi robil USG i dopiero polowkowe mnie czeka ,a ja aby miec pewnosc ide sobie na zamenhofa na USG 11 grudnia w 1 roczek mego synka:-)

ja mam wizytę 15/12 (to będzie 17t5dz) i też prawdopodobnie bez usg, ale nie wiem tego na pewno.. jeśli nic się na tej wizycie nie dowiem to może skuszę się prywatnie bo ciekawość mnie zeżre od środka :-) - ale na takie zwykłe bo na 3D bądź 4D to chyba wolałabym pójść ok 22 tygodnia

ja mam wizytę 15/12 (to będzie 17t5dz) i też prawdopodobnie bez usg, ale nie wiem tego na pewno.. jeśli nic się na tej wizycie nie dowiem to może skuszę się prywatnie bo ciekawość mnie zeżre od środka :-) - ale na takie zwykłe bo na 3D bądź 4D to chyba wolałabym pójść ok 22 tygodnia
kochana jak masz mozliwosc to idz spokoj wewnetrzy jest najazniejszy a ja ide na 3D w 17 tyg i 3 dniu i w 22 yg tez ide na 3d a co mi tam juz moja osttania ciaza,raczej chyba ze wygram w totka

A i jeszcze się dowiedziałam, że mam krótką szyjkę, ale może taka moja uroda. Trochę mnie wystraszył, że mogą pojawić się skurcze, mam nadzieję, że nie przegapię pierwszych niepokojących objawów?

reklama
Przedstawiam wam mojego wstydziucha, zdjęcie z poniedziałku... brzuszek i nóżki założone jedna na drugą...
Agate co ty na to? może jednak coś ujrzysz? może być na PW:-)

Alutka, dopiero teraz przeczytalam twoj post, niestety mimo dobrych checi, nic na tym zdjeciu nie widze, zaledwie zarys glowki i chyba raczki, czy moze tak jak pisaly dziewczyny to brzuszek i nozki, ale guzka wogole nie widze. Jakbys miala lepsze zdjecie to wklejaj i jak cos zobacze to odpowiem ci, tak jak Krewetce na pw.:tak:

Andziak, gratuluje poznanej plci. Jeszcze jeden chlopak do kompletu. Troche dziwne to prawda? Bo w naturze to jest normalnie pol na pol z niewielka przewaga chlopcow, ale na tym forum, to sami chlopcy z kilkoma wyjatkami, jak do tej pory.

Juz zaraz wszystkie bedziecie znac plec, bo dobiegacie do 18 tygodnia, a to jest juz dobra data na robienie polowkowego, a wiec zadna to juz filozofia, widac jak na dloni. Chyba, ze dziecko zasloni, to wtedy nici.

Komu lekarz nie powiedzial jeszcze plci, to mozecie zwrocic tez uwage na bicie serca z pierwszego duzego usg, tego z trzeciego miesiaca, bo jak bedziecie patrzec na inne to bedzie juz za pozno. To metoda dosc popularna we Francji, kazda mama ja zna, a ile w tym prawdy nie wiem, ale mi i mojej siostrze sie sprawdzila. Jak jest 150 lub ponizej 150 to jest to chlopak, jak powyzej 150 to jest to dziewczynka.

Ostatnia edycja:
Do góry