reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Agate, Martika, Estragon - dzięki wielkie :-D

Fakt, teraz skupię się wreszcie na sukienkach w kwiatki, a nie na, jak do tej pory, białych ciuszkach :-D

reklama
aha, rozumiem ;-) myślałam, że wszystko załatwia się u lekarza prowadzącego a ewentualnie 3D robi się dodatkowo u wybitnych specjalistów ;-)
w klinice, do której ja chodzę sprzęt akurat mają bardzo dobry ale zobaczymy co mi gin powie na najbliższej wizycie..

mój lekarz prowadzący tez nie robi wogóle USG. Wysyła mnie do specjalisty.
Ale może to i lepiej. Lekarz od USG był bardzo szczegółowy podczas badania a jak pisałam ostatnio mój prowadzący w 17 tyg nawet nie przeprowadził fizykalnego:wściekła/y:

Agate-jak zobacze na USG o wlasnie cos takiego jak u swego synka w 23 tyg to wtedy uwierze na mjilion procent ze chlopak,chce widziec takiego siusiaka a nie jakies kreski:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Załączniki

• 2009-12-13 08;45;30.jpg
    2009-12-13 08;45;30.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 57
Agate-jak zobacze na USG o wlasnie cos takiego jak u swego synka w 23 tyg to wtedy uwierze na mjilion procent ze chlopak,chce widziec takiego siusiaka a nie jakies kreski:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kochana daj spokojnie temu siusiakowi podrosnąć :tak::tak:;-)
Zawsze jest jakiś margines błędu ale lekarz takich malutkich siusiaczków na USG naogladał sie juz sporo więc może się nie myli :-)

Kochana daj spokojnie temu siusiakowi podrosnąć :tak::tak:;-)
Zawsze jest jakiś margines błędu ale lekarz takich malutkich siusiaczków na USG naogladał sie juz sporo więc może się nie myli :-)
ale ja nie lekarz i dlatego wlasnie czekam na takie zdjecie siusiaka no bo tutaj ladnie widac prawda? :tak:

:-D:-D:-DNo yo tutaj to widac wyraznie pomylki napewno nima. :-D:-D:-DNa polowkowym juz pewnie zobaczysz cos takiego i u drugiego synka. Uzbroj sie w cierpliwosc. ;-)W pomylki w 16-17 tygodniu ciazy raczej za bardzo nie wierze, pewnie tak jest jak ci lekarka mowila. Pozostaje tylko zaakceptowac, to co natura ci dala w darze. :tak:Nie kazdemu jest dane miec corki i synow. Jedni maja samych synow, inni same corki, a szczesciarze maja to i to, roznie to bywa.

zdrowie dzieci najwazniejsze!!!!!! patrzac jakie teraz choroby maja dzieci to dziekuje bogu za zdrowie mego synka i drugiego jeszcze nie narodzonego,ale chcialam pochwalic sie wam jakie mam zdjecie z krystiankiem:-) i na takie teraz tez bede czekac,przesunelam polowkowe na 14 styczen i ide jednak chyba do centrum damiana do Świeca,patrzylam na USG synka mego i naprawde super wtedy USG zrobil,duzo opisow,tlumaczyl 8 fotek mam wiec chyba znowu pojde do niego 180 zl kosztuje USG i 20 zl nagranie na DVd jak sie chce,noi obrazowanie 3/4 D

Afiliacja - ja chyba jakoś przeoczyłam ale już się poprawiam - GRATULUJĘ CÓRECZKI!!11!! Fantastyczna wiadomość ..możesz teraz dać upust fantazjom zakupowym!!!!

Dziewczyny ja chodze prywatnie do lekarza,który na każdej wizycie wypytuje jak się czuje i wogóle,jest również badanie i wykonuje również USG. Jak do tej pory mam 4fotki i płytkę z nagraniem mojego szkraba,akurat mieliśmy to szczęście że dzidzia była bardzo ruchliwa i cały czas machała do nas rączką.
Lekarz do każdej pacjentki poświęca ok 20-25minut i tak jak już wcześniej pisałam za wizytę płacę 80zł.
Nawet jak byłam w szpitalu przez te okropne 10 dni zajmował się nami i interesował.
I jeśli chodzi o mnie to nie wiem co bym zrobiła jakby nie było mnie stac na prywatnego lekarza...i musiała znosić fochy lekarzy przyjmujących na NFZ.

reklama
Do góry