reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
afiliacja gratuluję:-)
Agate Elina to bardzo ładne imię:tak:. Czy we Francji wymawia się je tak samo jak w Polsce?:zawstydzona/y: Nigdy nie uczyłam się francuskiego:sorry:.

wczoraj z mezem przesledzilismy cala nasza rodzine z meza srony i z mojej i nigdzie nie ma dwohc chlopakow pod rzad:-)
wszedzie jest dziewczynka i chlopak albo 2 dziewczynki i chlopka lbo same dziewczynki albo jedynkaki chlopcy

awru-zajdz i powiedz ze chcialabys miec prezent swiateczny i poznac plec,ja tak powiedzialam i lekarka postaral sie,i najpierw zanim zbadala maluszka podejza;la plec,u mnie tez bylo ciezko bo maluch zaslanial sie pepowina wklejam fotke,nic tam nie widac ale jednak lekarz widzial:-)

ja mialam USG w klinicie u Arciszewskich u doktor Mlodzianowskiej -Kosel

USG prenatalne polowkowe robie w Mastermedzie,tam kosztuje 160 zl i super sprzet i lekarze,tam robi Lemancewicz,Zdrodowska,Kurzatkowski
tak właśnie zamierzam zrobić - a jak nie to trudno.. nie nastawiam się nawet, że mi się uda..

komi u Arciszewskich robiłaś usg 3D? ile płaciłaś? i czemu nie robisz usg połówkowego u swojego prowadzącego lekarza?

ja juz pisalam ze moj lekarz nie zna sie tak zabradzo na USG jest poloznikiem ginekologiem i pracuje w PSK ale sam mowi ze woli baym poszla do kgoos kto zajmuje sie ultaronografia noi tak robie, w 1ciazy tez tak mialam

ja u arciszewskich placilam 150 zl

a mastermed jest chyba lepszy w tych badaniach oni wlasnie tam zajmuja sie bardzo dobrze takimi USg i cena to 160 zl

aha, rozumiem ;-) myślałam, że wszystko załatwia się u lekarza prowadzącego a ewentualnie 3D robi się dodatkowo u wybitnych specjalistów ;-)
w klinice, do której ja chodzę sprzęt akurat mają bardzo dobry ale zobaczymy co mi gin powie na najbliższej wizycie..

afiliacja gratuluję:-)
Agate Elina to bardzo ładne imię:tak:. Czy we Francji wymawia się je tak samo jak w Polsce?:zawstydzona/y: Nigdy nie uczyłam się francuskiego:sorry:.

Wymawia sie tak samo jak w Polsce, czyli tak jak sie czyta, zwyczajnie Elina. Z tym, ze u mnie Eliny raczej nie bedzie, ale moze, kto wie, czy sie jeszcze nie zmieni. ;-)

reklama
wczoraj z mezem przesledzilismy cala nasza rodzine z meza srony i z mojej i nigdzie nie ma dwohc chlopakow pod rzad:-)
wszedzie jest dziewczynka i chlopak albo 2 dziewczynki i chlopka lbo same dziewczynki albo jedynkaki chlopcy

:-D:-D:-DTo bedziecie pierwsi. Komi nadal nie moze przezyc. :-) Niby trzeba patrzec na ojca meza, czyli tescia, bo to po ojcu syn niby dziedziczy. U mojego tescia byly i dziewczynki i chlopcy. Ale zdarzaja sie takie rodziny, ze jest tak duzo dzieci i wszystkie tej samej plci. Bo sa faceci, ktorzy maja zdecydowana przewage tych lub tych plemnikow, ale to sa wyjatki, wiekszosc to ma tak pol na pol. Czytalam kiedys o tym artykul na necie. Jak znajde to wkleje. Z tym, ze takiej diagnozy nie mozna stawiac po dwojce dzieci tej samej plci, bo dwojka to pikus, zwykly zbieg okolicznosci, ze jest ta sama plec i kazdemu moze sie to zdarzyc.

Ostatnia edycja:
Do góry