reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

u nas gdzies tez slyszalalm tyle ze powyzej 140 to dziewzynka a ponizej 140 to chlopczyk

nawet na tej stronie www,noworodek.pl co jest test taki na procenty chlopczyk czy dziewczynka i tam pisze o tym jakie tetno dziecka czy powyzej 140 czy ponizej

reklama
Zainteresowane dziewczyny, jak macie ochote to mozecie sprawdzic tez wasz test ciazowy ten z krwi, jezeli robilyscie go wczesnie do 22 dnia po owulacji. Jesli stezenie w nim hormonu ciazy Beta-HCG, jest o 18,5% wyzsze niz srednia, czyli norma, tzn. kobieta nosi w sobie corke. Jezeli jest odwrotnie synka. Metoda wynaleziona przez badaczy z Izraela. Badania przeprowadzono na 347 kobietach. A warunkiem tej metody jest dokladna znajomosc dnia owulacji i przeprowadzenia testu ciazowego do 22 dnia od owulacji. Artykul po francusku, na ten temat, dla tych, ktore znaja ten jezyk.

Détermination du sexe avant 3 semaines grâce à la HCG maternelle 3298

Plus przykladowa tabelka stezenia tego hormonu w poszczegolnych dniach, liczonych od owulacji.

10 dzien 10 mlU/mL niski, 30 mlU/mL norma
11 dzien 18 mlU/mL niski, 40 mlU/mL norma
12 dzien 30 mlU/mL niski, 110 mlU/mL norma
13 dzien 50 mlU/mL niski, 180 mlU/mL norma
14 dzien 80 mlU/mL niski, 300 mlU/mL norma
15 dzien 130 mlU/mL niski, 500 mlU/mL norma
16 dzien 220 mlU/mL niski, 800 mlU/mL norma
17 dzien 350 mlU/mL niski, 1300 mlU/mL norma
18 dzien 600 mlU/mL niski, 2000 mlU/mL norma
19 dzien 900 mlU/mL niski, 3500 mlU/mL norma
20 dzien 1500 mlU/mL niski, 6000 mlU/mL norma
21 dzien 2500 mlU/mL niski, 9500 mlU/mL norma
22 dzien 4000 mlU/mL niski, 15000 mlU/mL norma

Tutaj tez roznie podaja jedni za granice daja 140, inni 150, roznie mowia. ;-)
A jak jest rowno 140, jak u mnie i siostry, to co pisza, chlopak, czy dziewczynka, czy na dwoje babka wrozyla, bo u nas byli chlopcy.;-)

Ale tutaj to najczesciej spotykam sie z tym, ze 150 i ponizej chlopak. A powyzej 150 dziewczynka. Nawet widzialam dawanie od 160 na dziewczynke. A jak naprawde jest nie wiem. Czy przyjmowac 140, 150, czy 160??? Ja wzielam te posrodku. Ale moze nieslusznie, moze maja racje ci co licza od powyzej 140, na dziewczynke.

Ostatnia edycja:
kurczę, ale robicie bałagan z tymi wątkami, rozdzielacie, łączycie....
No ale skoro już jest wątek o badaniach,, to postanowiłam napisac, bo dziś odebrałam wyniki i tak:
morfologia
NEU- podwyższone
LYM- obniżone
RDW-obniżone
reszta parametrów w porządku:tak:
mocz- osad mikroskopowy:
leukocyty pojedyncze wpw
bakterie liczne
(ostatnio też miałam liczne bakterie, ale gin stwierdził, że jest OK, miałam też posiew i wyniki były ok
No i robiłam
CRP- 5,3 mg/l (norma <5,0), czyli podwyższone
Jutor mam wizytę, to pewnie się dowiem więcej, ale jakby któraś miała obeznanie, to będę wdzięczna;-).
Co do morfologii, to osobno mniej więcej wiem za co odpowiadają poszczególne "skróty", ale nie wiem co to może oznaczac całościowo.

jesli chodzi o interpretacje wynikow badan krwi i moczu to moze przyda sie ta stronka: Interpretacja wyników badań krwi i moczu - po lewej jest menu, mozna sobie wybrac to co nas konkretnie interesuje. podane normy nie dotycza ciazy, przy niektorych jest napisane ze podwyzszona lub obnizona wartosc moze oznaczac ciaze. wiec tym ze czegos jest za malo albo za duzo nie trzeba sie az tak martwic jesli lekarz nie widzi nic niepokojacego.

reklama
no a My już po wizycie :-)

tak się przejęłam tym dzisiejszym usg że mi ciśnienie skoczyło do 130 ;-) jak już leżałam na leżance to takich wypieków dostałam że ło jejku!! nasze maleństwo mierzy 14cm, przytuliło się brzuszkiem do łożyska i dodatkowo włożyło rączkę między nóżki :-p nosz wstydliwe, a raczej wstydliwa!!!!

będę miała CÓRECZKĘ!!!!

Do góry