reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Niech sie nawet o 300gram pomyli, ale mały jeszcze koło 600 urośnie skoro 200 na tydzień!!!:szok:

Niech mnie ktoś przytuli...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Nikita - może niekoniecznie - na razie don't worry - moja w 4 tygodnie przybrała tylko 300 gram.. i lekarz zarzeka się, żeby nie panikować - przepływy super - wszystko jest ok, po prostu dzieciaki nasze naprawdę różnie moga przybierać
poza tym te pomiary mogą mylic się w okresie okołoporodowym o +/-20%!!!!! i jak się okaże przecież że twoja pociecha będzie duża przy porodzie to zrobią Ci cc raczej...

ehh Nikita biedna kobieto.. Twojego gina tylko w dupsko lać, że Cię tak straszy.. malina ma rację z tą wagą więc nic się nie martw.. maluch przecież nie będzie Ci utrudniał porodu nadmiernymi gramami ;-) nie zrobi tego ukochanej mamusi :-D dobrze będzie :yes:

Kochana, moja teściowa mi opowiadała, że mój małż miał wielką głowę- 1/3 to była podobno głowa właśnie:-) I dlatego nie robili mu zdjęć do 3 roku życia:-D Ja padałam ze śmiechu, jak o tym mówiła, małż mniej;-)

Wiecie co się jeszcze okazało? Że maly ogromną głowę ma, w górnej granicy normy....

nie martw się mój 2 tyg temu miał wymiar jak z 38tc więc też ostro do przodu.. ja w szoku, że takiej wielkiej głowy pewnie nie wypchnę a gin jedyne co miał do powiedzenia to to, że młody na pewno będzie mądry :-D

ja własnie po wizycie......mała ma 3440, rozwarcie na 1,5 cm, szyjka w 40 % zgładzona....hmmm......Bali w czwartek i chyba jej jednak nie spotkam....hehe choć "wszystko może sie zdazycćććć" niech sie dzieje wola nieba....
a mój suwaczek chyba mam źle zrobiony bo do terminu 8 dni czyli powinien sie kończyc 39 a nie 38/ uswiadomil mi to mój lekarz,,,,,,

hehee - JustMe - dobre z tą głową - mój A. miał chyba podobny "defekt" bo na zdjęciach tak do około 4 r.ż. wygląda jakby go kosmici tu zostawili...

a poza tym miałam jeszcze dziś pochwalić się, że moja dzidzia na usg pokazała niezły fryz - ginek pokazał mi na ekranie niezłe hery mojej Tośki.. ciekawe czy naprawdę sie kudłata urodzi, już się nie mogę doczekać gdy ją zobaczę :-)

reklama
Do góry