reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Mi pamietam przy pierwszym porodzie to polozna powiedziala, ze jak weszlo to niestety, ale teraz musi wyjsc, odwrotu i innej mozliwosci nie ma.:-D
Agate mi też tak mówią.... tylko ja się pytam: czy to nie może tak samo przyjemnie wychodzić jak weszło :confused::-D:-D

No właśnie zostałam poinformowana, że dnia jutrzejszego o godz. 11.00 mam zaplanowaną konsultację kardio. I ile znowu coś się nie wydarzy :baffled:

reklama
mój brat się dziwi czemu ja tak panikuję, to mu mówię, że to jak z jego operacją przegrody nosowej, kiedy się tak przestraszył, że wyszedł ze szpitala, ja mam to samo, tylko uciec nie mogę
że też jak się robi to się o tym nie myśli .............

No więc moje wyniki przedstawiają się następująco
ASPAT norma 5-31 ja mam 42
ALAT norma 5-32 ja mam 57
Bilirubina cał. norma 0-1,1 ja mam 0,7

według ginki jeszcze nie tak źle uff ale mam jeszcze zrobic to badanie ruchów i tętna płodu i się wtedy zobaczy, więc jutro z męzem na 7 rano do szpitala.
Ja chce tylko żeby mnie cosik na to swędzenie dali bo spać nie mogę w nocy.:angry:

No więc moje wyniki przedstawiają się następująco
ASPAT norma 5-31 ja mam 42
ALAT norma 5-32 ja mam 57
Bilirubina cał. norma 0-1,1 ja mam 0,7

według ginki jeszcze nie tak źle uff ale mam jeszcze zrobic to badanie ruchów i tętna płodu i się wtedy zobaczy, więc jutro z męzem na 7 rano do szpitala.
Ja chce tylko żeby mnie cosik na to swędzenie dali bo spać nie mogę w nocy.:angry:

Fakt, że Twoje wyniki są lekko podwyższone.. ale jakby to byla cholestaza, to wyniki Twoje sięgałyby 3 cyfr... także może nie ma sie co martwić jak mówiła Twoja ginka.. jak pójdziesz na wizytę to oni obejrzą wszystko... będziesz spokojniejsza..

Czy u was też tak jest że ciągle zastanawiacie się czy z dzidzią wszystko OK?:zawstydzona/y:
Bo j ato teraz głównie o tym myśle....
A teraz jak mi zaczeły trochę ręce puchnąć, i skóra swędzieć to normalnie świruję:szok:
A najlepsze jest to że ja już nie mam wizyty u mojego gin..tylko na ktg mam się zgłosić 7maja

reklama
To chyba normalne takie myślenie czy z dzidzią wszystko okej. Nawet jak lekarz powie że wszystko w porządku, że tak ma być, nadal pozostaje obawa. W pracy koleżanka stwierdziła, że już jak zaczynamy się martwić o nasze dziecko to tak zawsze będzie. Najpierw ciąża, czy dzieciaczek prawidłowo się rozwija, czy mu wszystko co trzeba się wykształca i czy tak jak trzeba, czy przy porodzie nic się nie stanie... później opieka nad dzidziulkiem i też obawy, dlaczego płacze, czy coś boli, czy coś jest nie tak... Później dorastanie dziecka, młodość. Tak jak nasze matki nadal się o nas martwią tak i już z nami będzie.

Do góry