reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Oleśka staraj się myśleć pozytywnie. Chyba każda z nas się martwi czy wszystko ok z dzidzią, a takie negatywne myślenie wcale nie pomaga. Ja na początku ciągle miałam czarne myśli i jakieś schizy że z dzieckiem jest coś nie tak. I dorobiłam się tylko podwyższonego ciśnienia. Teraz staram się myśleć pozytywnie i nie martwić. Choć nie zawsze to wychodzi, bo zawsze trafi się gorszy dzień;-).
Tak więc uszy do góry i od dziś powtarzaj sobie że dzieciątko rośnie i rozwija się zdrowo:tak:.

Dziewczyny nawet nie wiecie jak zazdroszczę wam tylu USG. Ja miałam do tej pory tylko jedno a chciała bym zobaczyć maleństwo jeszcze raz.

Dziś byłam na wizycie w klinice i nie mogli znaleźć mojej karty:wściekła/y:. Ja to mam zawsze pecha z tymi kartami:baffled:. Później się okazało że zapomniałam próbki moczu i dostałam pojemniczek do napełnienia:dry: Trzy podejścia robiłam. Normalnie to ciągle do kibelka biegam a jak potrzeba to ani kropelki:wściekła/y:. Następnie mi powiedzieli że będą pobierać krew do badań ale oczywiście nikt mi tego wcześniej nie powiedział:wściekła/y: i jadłam w domu śniadanie. Mam nadzieję że to nie zafałszuje wyników. W sumie przesiedziałam tam dwie godziny, Ale na szczęście była miła pani doktor. Pamiętała jak mnie przyjmowała do szpitala w styczniu. Pomacała "brzuszek" i zmierzyła ciśnienie. Na szczęście w normie bo 131/87. Ale kazała chodzić 2 razy w tygodniu do PG na kontrole.

Kurczę ale się rozpisałam:zawstydzona/y:. Sorki dziewczyny:-)

reklama
Edziook, naprawdę, zaczynam doceniać polską służbę zdrowia....... Ja widzę maluszka na każdej wizycie, gdyby było inaczej, na pewo byłabym rozczarowana i miała mnóstwo czarnych myśli w głowie:no: Wracaj do PL!;-):sorry:

Edziook, naprawdę, zaczynam doceniać polską służbę zdrowia....... Ja widzę maluszka na każdej wizycie, gdyby było inaczej, na pewo byłabym rozczarowana i miała mnóstwo czarnych myśli w głowie:no: Wracaj do PL!;-):sorry:
Oj nawet nie wiesz jak teraz żałuję, że wyjechaliśmy:-(

Hellołłł :-)

Krewetka - gratuluję udanej wizyty i tego, że dzidzia zdrowa i pieknie rośnie
Edziok - no to nieźle z tym badaniem, i w szoku jestem że miałaś tylko 1 usg

Ja juz tez po wizycie - Tosia pięknie rośnie i nadal jest Tosią :-)- waga 1395 g., wszystko w porządku, przepływy ok, serce super, kregosłup i cała reszta tez ok ;-) No i szyjka w porządeczku, ale skurcze są...
Lekarz zdjął mi nakaz permanentnego leżenia, ale mam leżeć i odpoczywać nadal przez wiekszość dnia ;-((( żadnego łażenia po sklepach, istny emerycki styl życia, no ale moge jechac do rodziców (co tez jutro uczynię :-) Nie mogę niestety ćwiczyć, przytulanki z mężem tez zabronione...ale ważne, że mogę chodzić!!!!

No i te leki raczej już do końca ciąży muszę ciągnąć

Malina to dobrze, że z Tosią OK a z tobą lepiej. Tak jak JustMe napisała, już niewiele zostało więc dasz radę, ale oszczędzaj się. :))

Affiliacja - ja Tobie gratuluję zaliczonej sesji!!!! Fantastycznie, aż człowiek lżej się czuje, gdy wie, że dał radę i ma to za sobą! Super :-)

Oleśka - ja obstawiam córę, obligatoryjnie :-)

reklama
Dziewczynki wrzucam kilka zdjęć z wczorajszego podglądania naszej Majeczki :-)

Załączniki

• rączka.jpg
    rączka.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 48
  • uśmieszek.jpg
    uśmieszek.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 51
  • stópki.jpg
    stópki.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 51
  • przytulam się.jpg
    przytulam się.jpg