reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Dziewczyny help. Czy mam kontaktować się zlekarzem już zaraz, czy poczekać do wizyty za 3 tygodnie.
Odebrałam wyniki badań.
MOCZ w porządku.
MORFOLOGIA. LYM 22,3 (norma 25-50)
MON 1,8 (norma 2-10)
RBC 3,72 (n. 4,20-5,401)
HGB 10 (n. 12-16,00)
HCT 30.1 (n. 37-50)
MCH 26,9 (n. 27-34)
Nie wiem co to za oznaczenia
GLUKOZA na czczo 82 (niski 70, wysoki 115)
po godzinie 115, czyli wysoki poziom. W znaczniku napisali, że powyżej normy.

Kurde o co chodzi?????

mÓJ GIN POWIEDZIAŁ MI ŻEBY PRZEDZWONIC DO NIEGO W RAZIE NIEWŁASCIWYCH WYNIKÓW ALBO WYSŁAC SMS......MOŻE SKONTAKTUJ SIE ALE SPOKOJNIE BO A NÓŻ COŚ CI DA DO ŁYKANIA

reklama
W najbliższy wtorek idziemy na usg 4D z nagraniem pamiątkowym (jak to się nazywa "fachowo" u nas w szpitalu :p) już się doczekać nie mogę, mam nadzieję że zaprezentuję Wam od razu jakieś piękne fotki naszej córeczki ;-)

Witam ponownie,juz po wizycie...no i malutka rośnie jak na drożdzach waży 1200g,i z usg termin przesunoł sie na 5.05:szok::tak:,wierci się na wszystkie strony!!!
Szyjka nadal taka jak była czyli 25mm,na twardnienie brzucha mam brac magnez i nospe,ciśnienie miałam 90/60 czyli standart no i od ostatniej wizyty przytyłam równo kg czyli waże 60.4...
Niestety usg miałam tylko 2d z którego nic nie kumam:szok::szok:a na 3d może umówie się na następna wizytę którą mam za miesiąc!!

no to duza to twoja córeczka:tak:
a o tych terminach porodu pisałyśmy kilka stron wcześniej;-)
masz jakies foto z usg?

Julita super że wszystko w porządku
Malina leż, odpoczywaj i oby się udało uniknąć szpitala
Oleśka a czemu robisz badania tak długo przed wizytą?
Może zadzwoń do gina, może zaleci coś na anemię, zawsze to w 3 tyg się podkurujesz troche
Ja mam wizytę jutro, już się stresuje, mam nadzieję że wszystko ok

Wow Julita niezła mała i wcale nie taka mała ;)
Co do fotki to ja w ogóle nie mam skanera, robię fotkę komórką, wrzucam Bluetooth'em na kompa i tyle. Jak masz taką możliwość to próbuj.

Moja mała waży 1700g w 29tyg :-)
Ciśnienie 135/90, łożysko tylne, wody płodowe w normie, poprzeczne ułożenie płodu

reklama
Dziewczyny help. Czy mam kontaktować się zlekarzem już zaraz, czy poczekać do wizyty za 3 tygodnie.
Odebrałam wyniki badań.
MOCZ w porządku.
MORFOLOGIA. LYM 22,3 (norma 25-50)
MON 1,8 (norma 2-10)
RBC 3,72 (n. 4,20-5,401)
HGB 10 (n. 12-16,00)
HCT 30.1 (n. 37-50)
MCH 26,9 (n. 27-34)
Nie wiem co to za oznaczenia
GLUKOZA na czczo 82 (niski 70, wysoki 115)
po godzinie 115, czyli wysoki poziom. W znaczniku napisali, że powyżej normy.

Kurde o co chodzi?????
sprawdziłam, więc u mnie w karcie ciąży pisze tak więc mozesz sobie porównać:
WBC 12,5
RBC 4,30
HGB 9,0
HTC 0,377
MCHC 12,5
płytki 206

glukoza test obciążenia 75g po 1godz 5,7 a po 2godz 5,2

Do góry