reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Dziewczyny mam pytanie czy na każdej wizycie macie robione USG? Bo ja miałam wczoraj wizytę i nie miałam usg...a następną wizytę mam 18 lutego dopiero:-(.
Dziś miałam kolejną wizytę u dentysty...dziś obyło się bez znieczulenia jakoś dałam radę:baffled:ale stresik był duży!!!
a byłaś prywatnie??
bo jak panstwowo to robią usg 3-4 razy w całej ciązy
a jak pryatnie to czasem trzeba dodatkowo płacić- jak np. Nataliak. u mnie np. każda wizyta jest z usg

reklama
jaszczurka to Twój też jest średniak :-)
aga ja wiem że co sprzęt to inny pomiar, bo w poniedziałek 18 stycznia mój ważył na zwykłym usg 490, a już 20 stycznia na 3d - 580 :tak:. Ale twój fajnie się plasuje - w granicach normy i zapas na przytycie ma - masz szansę na lżejszy poród - chyba że się zacznie tuczyć, bo ponoć po 30tc dzieciaki lecą jak szalone z wagą.

aga ja wiem że co sprzęt to inny pomiar, bo w poniedziałek 18 stycznia mój ważył na zwykłym usg 490, a już 20 stycznia na 3d - 580 :tak:. Ale twój fajnie się plasuje - w granicach normy i zapas na przytycie ma - masz szansę na lżejszy poród - chyba że się zacznie tuczyć, bo ponoć po 30tc dzieciaki lecą jak szalone z wagą.
niby tak, ja też drobna, tylko drażni mnie to, że wchodząc na wizytę mowię wiek ciązy z OM a na usg o 2 tygodnie mniejszy i małż się śmieje, że nie urodzę na początku maja tylko prawie pod koniec- albo co gorsza przenosze i w czwrwcu urodzę:baffled:

niby tak, ja też drobna, tylko drażni mnie to, że wchodząc na wizytę mowię wiek ciązy z OM a na usg o 2 tygodnie mniejszy i małż się śmieje, że nie urodzę na początku maja tylko prawie pod koniec- albo co gorsza przenosze i w czwrwcu urodzę:baffled:

Bo teraz ponoć takie wahania są normalne - mi tez gin zaznaczył że od 20 -do 30 tc termin nagle może odbiegać bo dzieciaczkowi wszystko zaczyna szybciej lub wolniej rosnąć. Ale pod koniec jeszcze może przyspieszyć więc na razie wogóle się tym nie przejmuj :tak: Najwyzej od 15 maja zaczniesz wielkie sprzątanie w domu żeby szybciej poszło :-D

reklama
Bo teraz ponoć takie wahania są normalne - mi tez gin zaznaczył że od 20 -do 30 tc termin nagle może odbiegać bo dzieciaczkowi wszystko zaczyna szybciej lub wolniej rosnąć. Ale pod koniec jeszcze może przyspieszyć więc na razie wogóle się tym nie przejmuj :tak: Najwyzej od 15 maja zaczniesz wielkie sprzątanie w domu żeby szybciej poszło :-D
staram się tym nie martwić. teraz kolejna wizyta dopiero 11 lutego to moze mały przywali teraz:-) bo nawet czuję jak rozpycha się w brzuszku- rosną mu nóżki, rosną :tak::-D

Do góry