reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
U ciebie bylo, akurat slabo widac, bo zdjecie nie bylo bokiem jak trzeba, tylko bardziej przodem... A jak jest bardziej przodem to tak wychodzi, nie tylko u ciebie wychodzilo na dziewczynke, a byl chlopak, jak zdjecie nie takie jak trzeba. Z takich zdjec nie powinno sie okreslac, ja staralam sie mimo to zgadnac, ale bez sensu ta zabawa, bo i tak nie wychodzi. To zadna wrozba tylko normalnie jest stosowane przez lekarzy i to z bardzo dobrymi rezultatami. Spojrz na artykul w Wikipedii, o usg z 3-go trymestru ciazy, pisze tam tez o tym i rezultaty sa bardzo dobre, ta metoda istnieje juz od 2006 roku. Z tego co pamietam to dobrze bylo widac u Elwiwas, u Estragon, u Awru, u Martyny i nie pamietam jeszcze u kogo. Ale wiem, ze bylo wiecej takich dziewczyn z dobrymi zdjeciami.

Échographie au premier trimestre de la grossesse - Wikipédia

A w zabobony to i ja nie wierze i nigdy nie wierzylam, a w medycyne wierze. W moim przypadku sprawdzilo sie, jest tak jak lekarz mowil na usg z 13 tygodnia plus 3 dni i tak jak bylo widac na zdjeciu z usg z 13 tygodnia plus 3 dni... Wkleilabym wam zdjecie, ale niestety nie mam skanera.

no to najważniejsze... następne takie usg mam 28 tyg...a wy w 32 tyg...nie wiem dlaczego taka duża różnica 4 tyg...mówił ci coś lekarz o usg w 32 tyg na przepływy itd ?
dopiero za 7 tyg. kolejne usg? a czemu tak późno?
nie mi nic lekarz nie mówił, ja nawet jeszcze obciązenia glukozą nie miałam, może teraz w czwartek się coś więcej dowiem

dopiero za 7 tyg. kolejne usg? a czemu tak późno?
nie mi nic lekarz nie mówił, ja nawet jeszcze obciązenia glukozą nie miałam, może teraz w czwartek się coś więcej dowiem
nie tylko 3 gentyczne z tymi pomiarami ...u swojej doktor mam zawsze na wizycie usg...a do tego doktora chodzę na usg genetyczne on jest specjalistą od blixniaków

A to kawalek tego artykulu
Selon une étude de juin 2006 [1], la détermination du sexe est possible dans 85% des cas entre 12 semaines et 12 semaines et 3 jours, dans 96% des cas entre 12 semaines et 4 jours et 12 semaines et 6 jours et 97% des cas entre 13 semaines et 13 semaines et 6 jours. Les embryons mâles sont vus entre 99 et 100% à n'importe quel terme et les embryons femelles sont vus dans 91% des cas entre 12 semaines et 12 semaines et 3 jours, dans 99% des cas entre 12 semaines et 4 jours et 12 semaines et 6 jours et 100% des cas entre 13 semaines et 13 semaines et 6 jours.

I jego tlumaczenie
Wedlug badan z czerwca 2006, determinacja plci jest mozliwa w 85% przypadkow pomiedzy 12 tygodniem i 12 tygodniem i 3 dni, w 96% przypadkow pomiedzy 12 tygodniem i 4 dni i 12 tygodniem i 6 dni i w 97% przypadkow pomiedzy 13 tygodniem i 13 tygodniem i 6 dni. Embriony meskie sa widoczne od 99% i 100% w obojetnie jakim terminie i embriony zenskie sa widoczne w 91% przypadkow pomiedzy 12 tygodniem i 12 tygodniem i 3 dni, w 99% procentach przypadkow pomiedzy 12 tygodniem i 4 dni i 12 tygodniem i 6 dni i w 100% przypadkow pomiedzy 13 tygodniem i 13 tygodniem i 6 dni.

Takze metoda jest dobra i medycznie udokumentowana, a nie zabobon w stylu bo mam ochote na slodkie lub slone lub"ventre pointu, sexe fendu, ventre rond, sexe long" , bo to wiadomo, ze sa glupoty. Z tym, ze ja nie jestem technikiem usg i do tego wasze zdjecia wiadomo, ze byly rozne. A wiec w tym wypadku, byla to bardziej zabawa w zgadywanie, jak to z ksztaltu brzucha. Co innego jak robi to osoba do tego przygotowana na 15-20 minutowym usg na zywo.

Martyna fajnie że chłopaki zdrowo sobie rosna... i nie martw sie jakoś sie pomieszczą:-):-):-)

a ja jeszcze w nieświadomości do poniedziałku:-p

trzymam kciuki za wizyty

reklama
Do góry