reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Zyczę Ci chłopca ale płeć nie zależy od Ciebie i Twojej owulacji tylko od plemnika bo Twoje dziecko Tobie zawdzięcza pierwszą część 'X' teraz od tatusia zależy czy będzie XX czy XY ;) Plemnik przenosi druga część.

no to jest chyba oczywiste ale chodzilo mi wlasnie o kwestie plemnikow tzn jesli stosunek ma miejsce w czasie owulacji lub tuz po niej to wieksze szanse sa na zaplodnienie plemnikiem meskim.

ok więc trzeba przyjąć, że starszy jest ten kto się wcześniej urodził - u mnie wychodzi, że ja bo w maju a mąż we wrześniu - więc będzie dziewczynka yes! yes! yes!

wampi możesz zastosować ten sam schemat tyle, że nie z podziałem na miesiące a dni.. czyt. to moja dowolna interpretacja ale bardzo mi pasuje hehe :-)

Krew odnawia się co 7 lat i niby płeć dziecka zależy od tego kogo krew "starsza" jest mamy, czy taty.
Na moim przykładzie:
Ja mam 29 lat = 7 + 7 + 7 + 7 + 1, czyli wiek mojej krwi to 1 rok
Mój mąż ma 30 lat = 7 + 7 + 7 + 7 + 2, czyli wiek jego krwi to 2 lata
2 > 1- wiek krwi taty jest większy od wieku krwi mamy, czyli chłopiec :-)
Wyczytałam to na jakiś stronach, a co będzie zobaczymy :-):-):-)

a nie wiesz czy to maja byc lata skonczone czy tylko rocznikowo bo np jak poczelismy naszego synka to maz mial 28 lat rocznikowow ale miesiacami mial jescze 27 i tak samo ja mialam rocznikowoo 22 a miesiacami 21

i jezeli patrzec np wiek liczony rocznikowow to moj synek powinien byc dziewczynka:-) a jezeli patrzec na lata skonczone wedlug miesiecy to zgadzalo by sie:-)

a teraz jak patrzec rocznikowo to wychodzi mi corka i tak samo wychodzi jak patrzec na lata skonczone miesiacmi

ok więc trzeba przyjąć, że starszy jest ten kto się wcześniej urodził - u mnie wychodzi, że ja bo w maju a mąż we wrześniu - więc będzie dziewczynka yes! yes! yes!

wampi możesz zastosować ten sam schemat tyle, że nie z podziałem na miesiące a dni.. czyt. to moja dowolna interpretacja ale bardzo mi pasuje hehe :-)
a wedlug tego ja powinnam byc chlopcem a moj brat chlopcem czyli sie zgadza,moi rodazice tez sa tego samego wieku tyle ze ojciec z lutego a mama z maja:-) mama 24 maj a ja 25 maj:-)

reklama
fajny ten kalendarz
u mnie wyszedł chłopiec:-) i zgadza się u mojej córci bo z kalendarza wyszła dziewczynka
a wieku krwi to raczej też chłopiec, jesteśmy z jednego rocznika ale M ze stycznia a ja z lipca:-)

Do góry