reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

my chcemy chlopca, jakos nie umiem inaczej myslec o tym stworku niz jako o chlopcu. kupujac ubranka nie zwracam w ogole uwagi na rozowe ;)
na chlopca mamy bardzo duza szanse bo zaplodnienie bylo w trakcie owulacji. za 2tygodnie wybieram sie na usg genetyczne i to bedzie poczatek 14tygodnia wiec mozliwe ze cos juz bedzie wiadomo nt plci.

Zyczę Ci chłopca ale płeć nie zależy od Ciebie i Twojej owulacji tylko od plemnika bo Twoje dziecko Tobie zawdzięcza pierwszą część 'X' teraz od tatusia zależy czy będzie XX czy XY ;) Plemnik przenosi druga część.

reklama
ja jestem pewna że to będzie dziewczynka. tak po prostu, tak samo jak byłam pewna że jestem w ciąży chociaż testy wychodziły negatywne ;) śmiejemy się z M. że wyśniłam sobie ciążę, a teraz ciągle śnią mi się dziewczynki taki śliczne malutkie, a to je karmię, a to przebieram, a to tulę tak więc zobaczymy czy moje przeczucia potwierdzi USG.

byłyście już może tutaj dziewczyny? w sumie sprawdzalność wysoka...
https://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

reklama
Krew odnawia się co 7 lat i niby płeć dziecka zależy od tego kogo krew "starsza" jest mamy, czy taty.
Na moim przykładzie:
Ja mam 29 lat = 7 + 7 + 7 + 7 + 1, czyli wiek mojej krwi to 1 rok
Mój mąż ma 30 lat = 7 + 7 + 7 + 7 + 2, czyli wiek jego krwi to 2 lata
2 > 1- wiek krwi taty jest większy od wieku krwi mamy, czyli chłopiec :-)
Wyczytałam to na jakiś stronach, a co będzie zobaczymy :-):-):-)

Do góry