reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

dzien dobry mamusie i dzidziusie,

Wszystkim solenizanatom - STO LAT. To juz powazna sprawa. Jestescie prawie dorosli. ;) :laugh:

Ewcia na ciemieniuche smaruj masłem. Dwie godziny przed kąpielą. Potem umyj porzadnie i tak do skutku. U nas juz po jednym razie dało efekt.
Wkurza mnie ta ciemieniucha, a jeszcze bardziej , ze przeczytałam, ze to " efekt zaniedban rodziców". Dupa blada. Czuje sie jak matka brudaska :(

Vertigo zrob zdjecie zmian skornych Twojej Tosi.Jesli nie masz nic przeciwko. MLody ma sluzowe kupki i szorstka skore na buzi. Cholera mnie wezmie z tymi syfami.

reklama
czesc kochane :)
mnie chyba dopadl brak czasu przedswiateczny.

Anulka pomaga jak moze, api grzecznie w sklepach jak ja buiegam jeszcze za ürezetami i oglada mamusia jak prasuje wszystko przed wielkim pakowaniem.
Jutro z rana wy
jezdzamy do rodzicow, mysle, ze pojedziemy okolo 6 godzin, wiec bedzie wielka przygoda dla malucha ;)
Podobno na slasku zima panuje ;) u nas sucho, ale zimno.

Sluchajcie Galeryjka po prostu peka w szwach i peka humorem - bardzo mi sie podoba. bardzo!!! :)

ewciu, dzieki za info :)

lindsay, ciemieniucha JEST objawem alergii! no chyba, zeby dzieciaka w ogole nie myc ;) probowalam z ta fotka, ale nic nie widac, wiec opisze: to sa takie plaski krostki nawet slabo widoczne, bo 'cieliste', ale policzki sa wyraznie szorstkie. rzadko pojawiaja sie czerwone syfki przypominajace potowki. do tego ciemieniucha (brewki, wokol dziurek nosa i za uszkami) i zaczerwienienia za uszami. poza tym sucha skora klatki piersiowej.
sluzowate kupki to wiadomo, no i marudzenie wieczorne + czesto krzyk (ale to nie kolka, bo brak gazow i brzuszek miekki). jak zjem cos co Toli wyraznie nie lezy to potrafi caly dzien nie spac.
poza tym ulewa i prezy sie w trakcie jedzenia, nawet jak odbije.

Gabrysia, Natalka, Kubus, Alanek 100 miesiecy ;)

Magda25 ale mnie rozczulilo, jak zobaczylam Twoja slodziutka Weronisie z dziadziem, my wlasnie jedziemy jutro, a to, zeby moj tato wzal Anulke na rece to moje najwieksze marzenie od 2 lat :)

Ina po porodzie okresu moze nie byc nawet kilka miesiecy (tak dlugo jak sie karmi piersia); Ja dostalam dopiero 2 miesiace po porodzie (choc karmie wylacznie piersia) i biore tabletki antyk. (spec. dla matek karmiacych).

reklama
Vertigo pisze:
ewciu, dzieki za info :)

lindsay, ciemieniucha JEST objawem alergii! no chyba, zeby dzieciaka w ogole nie myc ;) probowalam z ta fotka, ale nic nie widac, wiec opisze: to sa takie plaski krostki nawet slabo widoczne, bo 'cieliste', ale policzki sa wyraznie szorstkie. rzadko pojawiaja sie czerwone syfki przypominajace potowki. do tego ciemieniucha (brewki, wokol dziurek nosa i za uszkami) i zaczerwienienia za uszami. poza tym sucha skora klatki piersiowej.
sluzowate kupki to wiadomo, no i marudzenie wieczorne + czesto krzyk (ale to nie kolka, bo brak gazow i brzuszek miekki). jak zjem cos co Toli wyraznie nie lezy to potrafi caly dzien nie spac.
poza tym ulewa i prezy sie w trakcie jedzenia, nawet jak odbije.

no to kicha.
my mamy ciemieniuche na glowie i lekko na brwiach. skora gladka-resztka potowek tylko. ale sen z powiek spedzaja mi te sluzowate kupki. marudzenie wieczorne tez jest, ale to moze byc i bez. napisz mi co jesz a czego kategorycznie nie ( mozesz na maila jak chcesz). i co to za masc ta niesteroidowa.

Do góry