reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

dzien dobry mamusie i dzidziusie,

Wszystkim solenizanatom - STO LAT. To juz powazna sprawa. Jestescie prawie dorosli. ;) :laugh:

Ewcia na ciemieniuche smaruj masłem. Dwie godziny przed kąpielą. Potem umyj porzadnie i tak do skutku. U nas juz po jednym razie dało efekt.
Wkurza mnie ta ciemieniucha, a jeszcze bardziej , ze przeczytałam, ze to " efekt zaniedban rodziców". Dupa blada. Czuje sie jak matka brudaska :(

Vertigo zrob zdjecie zmian skornych Twojej Tosi.Jesli nie masz nic przeciwko. MLody ma sluzowe kupki i szorstka skore na buzi. Cholera mnie wezmie z tymi syfami.

reklama
czesc kochane :)
mnie chyba dopadl brak czasu przedswiateczny.

Anulka pomaga jak moze, api grzecznie w sklepach jak ja buiegam jeszcze za ürezetami i oglada mamusia jak prasuje wszystko przed wielkim pakowaniem.
Jutro z rana wy
jezdzamy do rodzicow, mysle, ze pojedziemy okolo 6 godzin, wiec bedzie wielka przygoda dla malucha ;)
Podobno na slasku zima panuje ;) u nas sucho, ale zimno.

Sluchajcie Galeryjka po prostu peka w szwach i peka humorem - bardzo mi sie podoba. bardzo!!! :)

ewciu, dzieki za info :)

lindsay, ciemieniucha JEST objawem alergii! no chyba, zeby dzieciaka w ogole nie myc ;) probowalam z ta fotka, ale nic nie widac, wiec opisze: to sa takie plaski krostki nawet slabo widoczne, bo 'cieliste', ale policzki sa wyraznie szorstkie. rzadko pojawiaja sie czerwone syfki przypominajace potowki. do tego ciemieniucha (brewki, wokol dziurek nosa i za uszkami) i zaczerwienienia za uszami. poza tym sucha skora klatki piersiowej.
sluzowate kupki to wiadomo, no i marudzenie wieczorne + czesto krzyk (ale to nie kolka, bo brak gazow i brzuszek miekki). jak zjem cos co Toli wyraznie nie lezy to potrafi caly dzien nie spac.
poza tym ulewa i prezy sie w trakcie jedzenia, nawet jak odbije.

Gabrysia, Natalka, Kubus, Alanek 100 miesiecy ;)

Magda25 ale mnie rozczulilo, jak zobaczylam Twoja slodziutka Weronisie z dziadziem, my wlasnie jedziemy jutro, a to, zeby moj tato wzal Anulke na rece to moje najwieksze marzenie od 2 lat :)

Ina po porodzie okresu moze nie byc nawet kilka miesiecy (tak dlugo jak sie karmi piersia); Ja dostalam dopiero 2 miesiace po porodzie (choc karmie wylacznie piersia) i biore tabletki antyk. (spec. dla matek karmiacych).

reklama
Vertigo pisze:
ewciu, dzieki za info :)

lindsay, ciemieniucha JEST objawem alergii! no chyba, zeby dzieciaka w ogole nie myc ;) probowalam z ta fotka, ale nic nie widac, wiec opisze: to sa takie plaski krostki nawet slabo widoczne, bo 'cieliste', ale policzki sa wyraznie szorstkie. rzadko pojawiaja sie czerwone syfki przypominajace potowki. do tego ciemieniucha (brewki, wokol dziurek nosa i za uszkami) i zaczerwienienia za uszami. poza tym sucha skora klatki piersiowej.
sluzowate kupki to wiadomo, no i marudzenie wieczorne + czesto krzyk (ale to nie kolka, bo brak gazow i brzuszek miekki). jak zjem cos co Toli wyraznie nie lezy to potrafi caly dzien nie spac.
poza tym ulewa i prezy sie w trakcie jedzenia, nawet jak odbije.

no to kicha.
my mamy ciemieniuche na glowie i lekko na brwiach. skora gladka-resztka potowek tylko. ale sen z powiek spedzaja mi te sluzowate kupki. marudzenie wieczorne tez jest, ale to moze byc i bez. napisz mi co jesz a czego kategorycznie nie ( mozesz na maila jak chcesz). i co to za masc ta niesteroidowa.

Do góry