reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

czesc laski i bobaski... :)

moje zle wychowane dziecie wlasnie zaslo... :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO MALUSZKOM OBCHODZACYM W OSTATNIM I NAJBLIZSZYM CZASIE MIESIECZNICE

Ewcia, Ina... Wasze maluchy naprawde tyle jedza???
Prezes nie wcisnie w siebie jednorazowo wiecej niz 120 (+mleko)... a ma juz prawie 3 miesiace...
no ale jada 7 razy dziennie...
8.00 -  60 ml (+mleko)
10.00 - 120 ml (+mleko)
13.00 - 90-120 ml (+mleko)
16.00 - 90-120 ml (+mleko)
19.00 - 90-120 ml (+mleko)
21.00 - 60 ml (+mleko)
23.00 - 120 ml (+mleko)
juz od 2 tygodni mamy taki plan jedzeniowy, wiec jesli chodzi ogolnie, to norme wyrabia, ale w trybie nie takim, jak ja bym sobie tego zyczyla... ;)

reklama
lindsay, pisalam efuni w watku o karmieniu (chcialam znalezc linka, ale dziecko mi sie wybudza, a ja nie pamietam czy to we 'wszystko...' czy 'dieta...') - sorki :-[
+ to co dzisiaj powyzej.
ta masc nazywa sie elidel, produkuje novartis (niestety cena powalajaca, ale uwazam, ze warto - nie bede Toli aplikowac sterydow od malenkosci, bo bedzie miala skore jak papier; sterydy powoduja nieodwracalne scienczenie skory, ale to na pewno wiesz).
jajka mozna przepiorcze - taki sam smak, trudniej oddzielic bialko od zoltka. mleko w ciastach zastepujemy woda/piwem. problem z dieta jest taki, ze trzeba robic wszystko samemu, bo nawet rodzina potrafi odwinac numer i 'dosmaczyc' kropleka czegos czego nie wolno, a to sladowa ilosc wystarczy :(

ratunku!!!!!!!!!!! na gwalt potrzebny mi jest laryngolog dla dziecka i to jeszcze dzis....dajcie laseczki mi jakies namiary pleaseeeeee

lindsay, link powyzej. w takiej sytuacji koniecznie trzeba lykac jakis wapn! ja nadal jem prenatal i to moze wystarczyc. jesli masz ochote na mleko to wolno pic bebilon pepti (na recepte). mleko sojowe i kozie (a wiec przetwory z nich tez) odpadaja!

Ina, no wiec moje dziecie tez juz w 68... :)
62 juz ledwo... ale jeszcze mu zakladam, bo niektore sa wieksze.. :)

podwoil juz swoja mase urodzeniowa, a PODOBNO po tym dzieci przestaja rozsnac w tak zastraszajacym tempie i zaczyna sie bardziej intensywny rozwoj emocjonalny... :)
...i chyba cos w tym jest, bo moje dziecko od paru dni pokazuje kto rzadzi w domu... wyraznie daje znac co chce i domaga sie coraz wiecej uwagi... nawet do kibla nie moge wysjsc spokojnie...
a wczesniej tak duzo i ladnie spal...  ::)

a jak czasami wypije tylko 120 ml poczym zasypia a za chwile ryk taki ze nie idzie wytzryamc wtedy ratuje go tylko te pozostałe 60 ml ;)

reklama
Cześć Kobietki,

Pieknie się zrobiło, zaraz jedziemy po choinkę i dziś wielkie ubieranie. Powstawiam foty jak Ola j Jaś będą szaleć po choinką.
Jaś gaworzy!! Przepięknie odpowiada na każde pytanie, a gdy mu czytam, to tak się rozpędza, żę nie może przestać. Na wszystkie nuty i do tego śmiech w głos. Bosko. To przez te święta.
Kochane wszystkim warszawiankom bardzo gorąco (szczególnie Tobie Shady) polecam spektakl Sherly Mclain z Jandą w roli głównej. W życiu się tak nie ubawiałm. Szczęki mnie bolały. Ona jest bezkonkurencyjna. Na bilety vzekałam aż miesiąc takie obłożenie w tym jej nowym teatrze. Ale atmosfera fantastyczna. Bardzo polecam, idealny antydepresant!

Shady zaraz Ci wygrzebię nmumer do laryngologa z IMiD. Oczywiście prywatny do Instytutu nie ma szans się dostać. Jak chcesz to daj znać.

Do góry