reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

syla - Elosone - krem 1mg/g.

Jolik - liczy sie od poczatku, ale jezeli z laktacja jest wszystko w porzadku, to odstepy powinny wynosic 2-3 godziny, wiec na pewno sie miescisz w tym przedziale po prostu...

reklama
Mati - ja stosowałam i nadal stosuję ! Warto je wprowadzić. Nam się udało. Tymeczek sam zasypia w łóżeczku conajmniej 6 razy na dobę. Czasami jest jednak płacz, który trwa max 15 minut. Jednak najczęściej usypia bez żadnych problemów :-)

Vertigo - mieszczę się, bo Tymek jak napisałam wcześnie bez problemu wytrzymuje 2 godziny, a zazwyczaj przeciagamy te przerwy do 3 godzin i też się udaje. Zależy jaki ma dzień :-)

Faktycznie magdusiek - Efunia przecież coś o tym wspominała ...

Witajcie,

no nareszcie łaskawie TPSA uruchomiła mi telefon i neostradę! Chyba wczorajsza burza coś im napsuła ... Najważniejsze, że już jestem podłączpna do "świata" idę czytać co u Was!

hej,
Vertigo, dzieki za wskazowki o karmieniu, to faktycznie nie mam sie co cieszyc, ze mala przezsypia 8 godzin :laugh:, nie, nie, nie jest tak zle ostatnio spi po 6, ale ja po takim karmieniu w takim razie powinnam cos popracowac laktatorem, moze to dobry sposob na robienie zapasow w nocy, jest spokoj i duuuuzo pokarmu ;)

Ja tez licze od poczatku karmienia, i faktycznie zgadza sie to z tymi raczkami, moja Anulka na poczatku ma zacisniete piestki, potem rozluznia dlonie a potem calkiem wisi jej cala reka......tempo ma spore, bo je dalej 10 mminut i wystarcza jej z jednej piersi :)

Jolik - w dzien tez kladziesz do lozeczka czy jak zasnie w wozku po spacerze to tak zostawiasz? Stosujesz sie do zalecanych por karmienia? Budzisz jesli minely wiecej niz 4h?

Shady - jeszcze nie dostalam, cos z wp pewnie.. :(

Ojej dzisiaj wybieram się do ginekologa i powiem sczerze boję się, że na poczekaniu dostanę ochrzan, że po połogu dopiero teraz się zjawiam :-) Mam tylko nadzieję, że wszystko ze mną ok ...
A po kapieli małego w końcu pojade na zakupy. Warunki na drodze paskudne, ale moja lodówka oprócz światła mało co ma :-(

Mati - ja stosuje tylko zasady związane ze spaniem. Po spacerze jak nadal śpi to zostawiam w wózku. Dziecko powinno się budzić tam gdzie zasnęło. Na jedzenie jeszcze nigdy swojego dziecka nie budziłam. A pory karmienia u nas same się mniej więcej ustaliły :-)

Widzę, że atmosfera już świąteczna ;) Dziewczyny a to my maku nie możemy jeść?

Orzeszku - książeczka rzeczywiście rewelacyjna. Ja zamawiałam ją na stronach www.berek.pl, ale jak wpiszesz w googlach "masażyki" to wyskoczy Ci wiele linków.
Małgosiu baaaardzo się cieszę, że przypadła Wam do gustu! :)

Vertigo widzę że co poradnia laktacyjna to inne metody ;)  Najważniejsze aby u Ciebie skutkowało! Z mojego doświadczenia wynika, że wcale nie jest tak łatwo przerwać jedzenie i odbić dziecko tym bardziej po 5 minutach! Mój Oli drze się wtedy niemiłosiernie! A te rozluźnione rączki po najedzeniu to faktycznie obserwuję u niego ;)

Doxa o jakiej ksiazeczce mowicie???? niedlugo bedziemy tam wyedukowane a poropo dzieci ze same bedziemy poradniki pisac :)

reklama
Do góry