reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Cześć dziewczyny i maleństwa (a może powinnam powiedzieć Ho ho ho - tak tu świątecznie)

Synek mnie dziesiaj zadziwił, spał, spał i spał (a ja z nim), tylko przed spacerkiem mnie wystraszył bo zaczął strasznie płakać. Teraz siedzi w foteliku obok kompa (i zasypia chyba, bo bujanie zawsze go usypia ;D)

Anna mi w szpitalu mówili że USG powinnam zrobić po miesiącu. Ale byliśmy najpierw u ortopedy i ten kazał przyjść na USG po świętach tzn Mały będzie miał ponad dwa i  pól miesiąca.

Doxa, no mam nadzieje, ze metoda dostosowana do naszych problemow ;) Mi tam przerywanie wychodzi - maly palec do paszczy i cyc wyciagniety, a potem trzeba dobrze chwycic i juz odbite - podobno dziecko musi sie tego szybkiego odbijania nauczyc (my calkiem przypadkiem nauczylismy tuz po urodzeniu ;) )

_anna, my mielismy robione jeszcze w szpitalu i drugie po 6tyg, teraz za kolejne 8tyg - mimo tego, ze wszystko jest w porzadku :)

dziewczyny jak ustalilyscie rytual kapieli o konkretnej porze? bo u nas to sa rozne pory a ja chce ustalic juz konkretna godzine/....czy budzic malego jak spi o tej porze kapieli czy poczekac jak sie obudzi...i kiedy? przed jedzeniem czy po jedzeniu?

Ale jaja przecież do świąt zostało 2 tygodnie  :o Boże jak ten czas leci.

Anna jak byłaś na pierwszej wizycie u pediatry to nie dostałaś skierowania na to USG bioderek???

Małgosiu widzę że rodzina jest już w komplecie, bardzo się cieszę.

Shady u nas kąpiel jest zawsze o tej samej poże już od pierwszego dnia w domu. je Natalkę karmię po kąpieci , potem od razu zasypia. Zazwyczaj tak od 19 stej nie daję jej spać, zabawiam żeby sie zmęczyła, kąpiel ją relaxuje,papu i nyny ;)

Shady u nas też jakoś udaje sie prawie o stałej porze kąpać tzn o 21 (akurat mąż wtedy wraca do domu na kąpiel właśnie). Tak się zazwyczaj układa że Mały jest akurat obudzony, a jeśli nie to najwyżej przesunięcie jest o pół godziny (bardzo rzadko są większe opóźnienia i to przez nas raczej a nie przez sen Małego :) )

no ok....ale jesli jadl o 18.00 a nastepne karmienie ma o 22.00 a w tym czasie spi....to co mam robic? budzic go?

reklama
Frezyjko,
Pracujemy nad tym ;)
Wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu, więc....
Za 2 dni mamy rocznicę następnego ślubu, więc... ;D

Shady,
Książeczka to rzecz o wierszykach i masażykach czyli przytulankach - rymowankach ;D

Do góry