reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

syla - Elosone - krem 1mg/g.

Jolik - liczy sie od poczatku, ale jezeli z laktacja jest wszystko w porzadku, to odstepy powinny wynosic 2-3 godziny, wiec na pewno sie miescisz w tym przedziale po prostu...

reklama
Mati - ja stosowałam i nadal stosuję ! Warto je wprowadzić. Nam się udało. Tymeczek sam zasypia w łóżeczku conajmniej 6 razy na dobę. Czasami jest jednak płacz, który trwa max 15 minut. Jednak najczęściej usypia bez żadnych problemów :-)

Vertigo - mieszczę się, bo Tymek jak napisałam wcześnie bez problemu wytrzymuje 2 godziny, a zazwyczaj przeciagamy te przerwy do 3 godzin i też się udaje. Zależy jaki ma dzień :-)

Faktycznie magdusiek - Efunia przecież coś o tym wspominała ...

Witajcie,

no nareszcie łaskawie TPSA uruchomiła mi telefon i neostradę! Chyba wczorajsza burza coś im napsuła ... Najważniejsze, że już jestem podłączpna do "świata" idę czytać co u Was!

hej,
Vertigo, dzieki za wskazowki o karmieniu, to faktycznie nie mam sie co cieszyc, ze mala przezsypia 8 godzin :laugh:, nie, nie, nie jest tak zle ostatnio spi po 6, ale ja po takim karmieniu w takim razie powinnam cos popracowac laktatorem, moze to dobry sposob na robienie zapasow w nocy, jest spokoj i duuuuzo pokarmu ;)

Ja tez licze od poczatku karmienia, i faktycznie zgadza sie to z tymi raczkami, moja Anulka na poczatku ma zacisniete piestki, potem rozluznia dlonie a potem calkiem wisi jej cala reka......tempo ma spore, bo je dalej 10 mminut i wystarcza jej z jednej piersi :)

Jolik - w dzien tez kladziesz do lozeczka czy jak zasnie w wozku po spacerze to tak zostawiasz? Stosujesz sie do zalecanych por karmienia? Budzisz jesli minely wiecej niz 4h?

Shady - jeszcze nie dostalam, cos z wp pewnie.. :(

Ojej dzisiaj wybieram się do ginekologa i powiem sczerze boję się, że na poczekaniu dostanę ochrzan, że po połogu dopiero teraz się zjawiam :-) Mam tylko nadzieję, że wszystko ze mną ok ...
A po kapieli małego w końcu pojade na zakupy. Warunki na drodze paskudne, ale moja lodówka oprócz światła mało co ma :-(

Mati - ja stosuje tylko zasady związane ze spaniem. Po spacerze jak nadal śpi to zostawiam w wózku. Dziecko powinno się budzić tam gdzie zasnęło. Na jedzenie jeszcze nigdy swojego dziecka nie budziłam. A pory karmienia u nas same się mniej więcej ustaliły :-)

Widzę, że atmosfera już świąteczna ;) Dziewczyny a to my maku nie możemy jeść?

Orzeszku - książeczka rzeczywiście rewelacyjna. Ja zamawiałam ją na stronach www.berek.pl, ale jak wpiszesz w googlach "masażyki" to wyskoczy Ci wiele linków.
Małgosiu baaaardzo się cieszę, że przypadła Wam do gustu! :)

Vertigo widzę że co poradnia laktacyjna to inne metody ;)  Najważniejsze aby u Ciebie skutkowało! Z mojego doświadczenia wynika, że wcale nie jest tak łatwo przerwać jedzenie i odbić dziecko tym bardziej po 5 minutach! Mój Oli drze się wtedy niemiłosiernie! A te rozluźnione rączki po najedzeniu to faktycznie obserwuję u niego ;)

Doxa o jakiej ksiazeczce mowicie???? niedlugo bedziemy tam wyedukowane a poropo dzieci ze same bedziemy poradniki pisac :)

reklama
Do góry