reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama

czy ktoras z was wie ile czasu potrzeba zeby dziecko ochryplo??? ;) moj drze sie juz godzine i zamiast ucichnac ryczy jewszcze gloisnij

cześć kochane :)
u mnie zapierdziel, ze nie ma czasu załadować ;D ;D
teraz usypiam małego... tzn on się usypia a ja siedzę przy kompie i idę tylko smoka wetknąć jak skrzypi mi dzieciak...
mój małżon dziś powraca z warszawy i strasznie się denerwuję, bo pogoda brzydka eufemistycznie mówiąc :laugh:

k....mac Alan znowu ryczy.....nawet nie idzie obejrzec filmu bez sluchawek na uszach....mam juz dosc tego ryku :(( uszy mnie juz bola od tych wrzaskow....znowu ma focha.....ak maz wroci wsadzi mu czopek w tylek bo jeszcze chwilek a oszaleje :(:)(:)((

Vertigo cenne wskazowki. Ale znow twierdze, ze co polozna to inne info. Na szczescie mój synek je w nocy dwa razy. ufff.
Anna my tez juz bylismy na bioderkach 2x i idziemy trzeci mimo, ze jest ok. u nas do 3 miesiaca chodzi sie co miesiac.
Shady moze Mały po Tobie taki nerwowy ;) A serio- moze rzeczywiscie cos mu jest ?

Moje dziecie weszlo w okres "nie-robie -kupy-kilka-dni". Najpierw sie martwilam, ze za duzo, a teraz ze za mało. Eh ciezkie zycie matki ;) ;D

ja jednak chyba pojde do psychiatry....przeciez moj syn co wieczor ma fochy a ja denerwuje sie jakby to byl pierwszy raz;) teraz na szczescie spi....i oby do rana :)

Shady moze On wcale nie ma focha tylko przegapiony jest moment kiedy pojdzie spac i potem nie spi ze zmeczenia.( pod warunkiem ze na pewno nic mu nie jest) My raz tak zrobilismy to potem do pierwszej w nocy płakał. Sama pomysl, ze czasem dorosły jak sie zmeczy to nie umie usnac, a co dopiero takie maleństwo.

moje dziecko bez oporów zasypia w łóżeczku. samodzielnie. a ja nawet nie zdążyłam się zabrać za "uśnij wreszcie"...  :laugh:
zresztą widzę, ze powoli dochodzimy do porozumienia... budzi się w nocy dwa razy. ok 1-2 i później ok. 5-6 je i szybko zasypia (choć czasem siedzę z nim i półtorej godziny, nie powiem)... tylko nie wiem czemu wieczorem po kąpieli i jedzeniu zasypia na pół godziny (niechże sie matka wykąpie!  ;D) a następnie chce się bawić... ale ok. niech tak będzie...
generalnie jestem zwolenniczką teorii że nalezy się podporządkować rytmowi dnia dziecka i ewentualnie troszkę nim sterować i wszystko się świetnie ułoży... o ile nie ma kolek!!  :)

reklama

Alan tez zasypia sam w lozeczku ale pod warunkiem ze sie nie rozbryka ;) i od 3 dni spi od 24.00 do 7.00 lub 8.00 ..... az zyc sie chce ale swoje himery musi pokazac i pograc na nerwach mamusi ;)

Do góry