reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Doxa pisze:
Vertigo ja zaczęłam dawać Olivkowi smoczka jak miał 2,5 tygodnia i do tej pory karmię go wyłącznie piersią (sporadycznie dostaje z butelki ...) Wg mnie smoczek w ogóle nie zakłócił naszego karmienia piersią, a Oli ssie go całkiem sporo ;)  Po karmieniu też zatykam go smoczkiem, bo mimo iż ulewa mu się prawie uszami to dalej by ssał  ;D ;D
vertigo ja zaczęłam dawać tymkowi smoczek od 3 doby życia... wtedy jeszcze w ogóle nie umiał ssać piersi... znał tylko butlę... i nauczył się. fakt, ze przez nakładki, ale top wina moich kijowych brodawek... także nic się nie martw!
doxa mój mały teraz zaczął też ulewać prawie uszami  ;D mimo że odbijamy go kilka razy po jedzeniu... a on beczy, ze jeszcze chce ssać. i też dajemy mu smoka... ale on w pozycji pionowej nie umie go jakoś utrzymać... trzeba by na gwoździa  ;D

reklama
moje dziecko zasnęło przyjemnie ukołysane dźwiękami maszynki do mielenia... ;D dziś u nas na obiad kopytka... nareszcie nie kurczak... :laugh:

Czy wy tez tak bardzo odczuwacie "samotne" siedzenie w domu? Wychodze z Malutka na spacery, w weeknd jezdzimy w trojke, ale to dla mnie za malo. Brakuje mi kontaktu z ludzmi.. ech :(

Lindsay Oli dostał Ferum lek (to samo co Hemofer, ale różnie dzieci reagują na nie więc lekarze stosują zamiennie), kwas foliowy i witaminę B6.

Nio i niestety potwierdziło się... wczoraj na kolację zjadłam dwa plasterki żółtego sera, a dzisiaj mały jest nie do poznania :-( niespokojny i płaczący. Widać, że ma jakieś dolegliwości brzuszkowe. Kopie, pręży się i śpi po 20 minut :-( straszneeeeeeeee KONIEC Z NABIAŁEM !!!

Frezja ja nadal karmie butla ale daje tez swoj pokarm jak uda mi sie cos wycisnac bo mam go malo niestety......nie znam dobrej recepty na laktacje niesttey :((

Dziewczyny dajcie mi jakas recepte na laktacje i na uspokojenie wreszczacego dziecka, zaznaczam ze to nie kwestia kolki a histerii wieczornej ;) tylko niech ta metoda nie bedzie smoczek bo moj nie chce smoka a ja mu tez nie chce dawac.....co radzicie?

aaaa wlasnie nie wiem czy widzialyscie nowy pomysl posla Pilki....nie wiem czy smiac sie czy plakac....czytajcie i drzyjcie ;)

http://wiadomosci.onet.pl/1203499,11,item.html

Cześć baby!!

Ale mamy policyjną stronę ;D

Shady moja córcia też często marudzi wieczoramiwtedy wymyślam różne zabawy by ją zająć czymś pomaga też rozebranie pieluszki lubi leżeć z gołą pupcią ma wtedy ogromny luz i może różne akrobacje użadzać ;D
Nie wiem co ci powiedzieć,może niedojada albo przejada się. Dajesz mu jakieś herbatki??

Jolik szkoda z tym nabialem - bez nabialu to ja sobie nie moge za bardzo wyobrazic :(

shady, Frezja u mnie Anula tez najbardziej niespokojna jest wieczorami od 17-19...no ale to sa dwie godziny, to nie dramat, jak juz jest po kapaniu to nic jej nie wkurzy, je i spi spokojnie :)
Jolik Frezja a jak wypadly Wasze kapiele w wiekszej ilosci wody

jestem po wizycie przemilej pani dr - wszystko wiem ;D narazie jest spokoj :) mam nadzieje, ze tak mi zostanie ;) odstawiam w ogole mleko - krostki na paszczy i 'odparzone' pachwinki to objaw alergii!!! Szczegolnie pachwinki mnie zdziwily ::)

efuniu bardzo Ci dziekuje :-* :-* :-*
a brodawki tez mialam kijowe, a sie udaje bez nakladek (z nakladkami nie umiem) ;D ssanie + laktator elektryczny (glownie laktator ;) ) mi wyciagnely. w ogole nauka przystawiania trwala u nas caly tydzien :(

reklama
Vertigo no prosze same usmieczki w Twoim poscie......no prawie same, ale ile ich, fajno, ze sie uklada :)
oby tak dalej!!!! :)

Do góry