reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

vertigo słoneczko nie poddawaj się! jak czytam co pizesz to mi się przypomina, ze jak tymek miał 3 tygodnie u nas było to samo... wciąż cycał a mi się wydawało, ze mało pokarmu (faktycznie chwilami nie leciał w ogóle po jego orgii jedzeniowej). i miałam doła jak cholera... ale to minie, zobaczysz! jestem tego pewna...
ja tak jak frezja wcale nie mam ochoty na samotne wyjścia... ja po prostu od razu się martwię co z małym... ::)
frezyjko dzięki za słowa otuchy :-* :-* dajemy małemu to lekarstwo już jak trzeba, ale wczoraj znów miał atak tej paskudnej kolki... tyle, ze nieco słabszy... ale długi... uśpił go szum suszarki grzejącej brzuszek. za to teraz śpi długo. w nocy budzi mnie tylko raz. ok. 1.30 a później rano... dziś np. o 7... chyba wykańczają go te wieczorne ataki i krzyki :( biedne moje dziecko...
a w języku niemowląt wyczytałam że dziecko powinno trochę samo się sobą zajmować, bo inaczej nie da żyć rodzicom... i ja to stosuje... nie lecę do niego od razu jak miauknie... jak zaczyna beczeć to idę, ale przeważnie potrafi sam się sobą zająć jakiś czas...

reklama
noooooooooo o mało nie padłam z wrażenia... urlopy macierzyńskie chcą wydłużyć o całe. UWAGA UWAGA!!!! dwa tygodnie... ja pierdzielę!!! to dopiero zbytek łaski.... :p :p :p

Duralex - najgorszy był pierwszy dzień potem było coraz lepiej. W sumie nauka zasypiania trwała coś ok tygodnia czasu :-) Ale jeszcze teraz zdażają się mu lepsze i gorsze dni z usypianiem. Jesteśmy jednak konsekwentni i nadal zasypia tylko w łóżeczku z jedną maskotką. Wszystkie inne zabawki przed usypianiem są z łózeczka wyciągane żeby go nie rozpraszały. Dodatkowo włączamy mu muzyczke relaksującą "Górski potok" :-) - ptaszki i szum wody :-)

Nio i znowu Tymek chciałby jeść co 1,5 -2 godzin. O 8:30 położyłam go do łóżeczka a już po 9 usłyszałam z pokoju głośne mlaskanie. Mój syneczek całe piąstki wkładał do buźki :-( nakarmiłam go po 1,5 godziny ... gdzie te 3 godzinne odstępy? Qrcze ! mam nadzieję, że to przejściowe zachcianki :-)

DWA TYGODNIE !!! NIECH SIĘ WYPCHAJĄ !!!

Duralex - sorki pomyliły mi się nicki :-) Uszy jako tako daja sobie radę, a serce strasznie wtedy boli. Coś okropnego !!!

Cześć dziewczyny!

U nas spokój, wczoraj wymiękłam, bo Natalia prawie cały dzień przespała, strasznie długie przerwy w jedzeniu sobie robiła, aż ją budziłam trochę, bo ile można ;) Ale po powietrzu spała dalej. Nawet ubierałam ją i rozbierałam jak spała.
Natalia usypia z reguły na rękach, po jedzeniu, odkładamy ją do łóżeczka, rzadko do wózka. Byly dwie noce wrzasku w łóżeczku, ale nie wiem czy nie przez katar, który jej się wtedy przyplątał i męczył. A jak się budzi to czasem leży sobie spokojnie przez kilka minut i ogląda świat. Słodka ta malutka jest, mówię Wam :)

Duralex - i na pewno nie raz będziesz się zalewała łzami, ale musisz pamiętać żeby nie rozklejać się przy dziecku bo ono niestety bardzo to wyczuwa i wtedy ciężko będzie małą uspać. Najlepiej wchodzic na zmianę z tatusiem :-) żeby mała przyzwyczajała się do usypiania przez obojga wtedy w ciągu dnia możesz spokojnie wyjść na zakupy a tata ładnie małą uśpi. Marcin już to potrafi :-)

reklama
czesc mamulinki,
Maciejka spi wiec wykorzystuje chwilke aby do Was zajrzec.
Mielismy dzis isc do chirurga z pępuszkiem, ale bąki są dzis mocne wiec przekładamy na jutro.
Doxa jakie witaminki bierze Twoj Oli ? My dostalismy Hemofer i kwas foliowy. Ma małą niedokrwistosc mieszaną tzn wyniki są niby ok, ale wszystko na granicy najnizszej normy. Niestety moja "wina" :(

Do góry