reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam!
Widzę, że temat przedszkoli nadal jest na topie ( i pewnie bedzie przez dłuuugi czas).
Tusiekn, Nadia od wrzesnia śpi na normalnym łózku, ale jej łóżko jest bardzo niskie,bo jest tapczanem wysuwanym spod Dawida łóżka ( takie Vobisa).Ale odkąd śpi nie w łózeczku , śpi o wiele spokojniej,nie wybudza się w nocy- my mielismy wrażnie ,że w łóżeczku ze szczebelkami jest jej ciasno, wciąż spała w dziwnej pozycji.

reklama
Dokładnie, Kasiu - chyba tak jest, ze im wygodniej na normalnych łozkach niż w tych szczebelkowych. W szczebelkowym, z i tak wyjetymi szczebelkami Natalia wciaż sie budziła i chciała przychodzić do nas, wręcz przychodziła, a od momentu,w którym przeniosła się na łózko -koniec kłopotu.

Właśnie Magduś , przestrzeń łóżka jest bardzo ważna. Poza tym jakoś szczebelki ograniczaja w kazdym względzie, ja tam bym sama nie chciała spać w takim łóżku :tak:

no ok, ale przy naszych małych wiercipiętach każda noc kończyłaby się na podłodze, jestem tego pewna. Wiem jak Zuzia zaśnie na naszym łóżku i po godzinie już jest na brzegu. :-p

dzień dobry,

matko, moje dziecko ostatnio nie ma czasu na sen! wstaje pieronek o 7 a tym samym mamusia spóźnia się do pracy. :-p

ania Zuzia też ma włączone radyjko u siebie, bo sąsiedzi teraz cześto robią coś w swoich ogrodach a Zuzia oczywiście od razu reaguje: "co się dzieje?, co to jest?"
myślę, że rozejrzymy się za łóżkiem dla niej i może to będzie lekiem.
no widzę, ze przedszkola głównie na tapecie. U ans jst tak, że to właściwie tylko ja myślę o tym, bo babcie mówią "nie". Ale pomyślimy jak nei na jesień to na przyszły rok. U nas o tyle problem, ze nie będę w stanie wyszokowac siebie i Zuzi i an 7 być w pracy. To jst nierealne, żebym wstawała o 5 rano jescze przy moim dziecku które potrafi się ubierać godzinę. ;-) a z zapisami nei jest tak źle z tego co słysze od znajomych. Idziesz, zapisujesz i przyprowadzasz dziecko od razu. :tak:

Dzień dobry
Znowu ogladałam filmy do 3:00, czasem lubię jak Kamila nie ma ;-)
Mała - no to super, ze u Ciebie nie ma kłopotów z zapisami. Pewnie jak zwykle, kwestia które miasto.

Dzień dobry!

Magdusiek dobra jesteś! Do 3 rano? O której wstałaś dzisiaj?

Ja poszłam spać grubo po pierwszej, ok. 8 się przebudziłam, wstałam o 8:30 a i tak nie wyspałam się!!!

Jak widzę, co miasto to innaczej wygląda sprawa przedszkoli, chyba w Warszawie najgorzej jest z dostaniem się :-(

Dzień Dobry. Luszka dzieciaczki PRZECUDNE!!
Magdusiek niezła jesteś do trzeciej. Ja całe noce spędzam z Filipem przy cycu. Matko wykończona jestem normalnie, chyba powoli czas na inne frykasy. Dzisiaj mamy szczepienia. A wczoraj byłam z Weroniką na fajnych zajęciach, dzieci z mamami. Było dużo gimnastyki jak np. wyścigi ślimaków, czyli rajd mam na pupie z dzieciaczkami na kolanach, malowanie itp. za tydzień znowu idziemy.
Wniosek do przedszkola leży odłogiem.
piję kawę i zmykam do tłumaczenia.

Wstałam o 9:00, no jakos tak mi się zeszło, dostałam sezon Gotopwych na wsyztsko i jakoś nie czuję kiedy robi się środek nocy ;-)
MIałam się pakowac, ale połowa ciuchów mokra, więc się nie spakuję ;-)
A poza tym zaraz przyjedzie do mnie koleżanka. Fajnie jest.

no tak u nas problemu z przedszkolami nie ma (współczuję!), ale za to nie ma tak fajnych zajęć z maluszkami jak u was. Strasznie wam tego zazdroszczę. Pytałam i w prywatnym przedszkolu. Nic takiego nie ma. Pozostaje nam tylko FIKOLAND(wasze hula kula-chociaż umywa się do waszego) dla dzieciaków. :-(

magdusiek twarda jesteś! ja bym o godz. 23 odleciała. hi hi
drzewko kiedy ty znajdujesz czas na wszystko?

reklama
Magdusiek który sezon teraz oglądasz?

Luszka zapomniałam napisać, ale Adaś ma niesamowicie długie i gęste rzęsy! Czad!

Drzewko na złożenie wniosku masz jeszcze czas! Kolejność zgłoszeń nie ma znaczenia.

Do góry