reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

O matko, ale miałysmy intensywny dzień :-) A jeszcze na finale okazało sie, ze Kamil porzycił swoje kijki narciarskie rok temuw Davos, sam właśnie jest w Katowicach i kto latał za kijkami? Ja z tatą ;-) Nie ma to jak w porę wyjechac ;-)
Ale fajnie było.
Mała - no nareszcie jesteś. Trzymaj się póki co blisko Zusi, przejdzie jej, ale spokojnie, trzeba dać jej troszkę czasu.
Luszka - drużyna pierwsza klasa, jak zwykle.
Knajda - w każdym mieście inaczej. Nie wiem skad jesteś itd. Ale ja przy wyborze przedszkla zwracalam uwagę na to jak tam jest wśrodku, czy mnie sie podoba i czy chciałabym, zeby ,moje dziecko spędzało tak sporo czasu, jakie są panie, ile dzieci w grupie, zaprowadziłam tam też Natalię, w końcu to na ma tam chodzić. I ogólnie, jaki mają program, jakie zajęcia -nieważne czy nazywane są jako dodatkowe czy nie itd.

reklama
W jakich lozeczkach spia wasze dzieciaki wlasnie? u nas szczebelkowe prawie bez uzytku, planujemy zrobic pokoj moze w lecie albo juz jakos teraz i wlasnie z takim lozkiem juz innym. Fajne sa z ikei, ma ktoras moze z was? Chodzi mi zeby bylo niskie, albo z jakims ogranicznikiem, bo moj syn prawie kreci sie w kolko w nocy:-)
Luszka dziaciaki wspaniale, Adas bardzo urosl, niesamowite. Wloski ma rewelka, sama mu obcinasz? U nas wlasnie bylo ciach ciach, myslalam ze nie pokonam tej czupryny i poprawialam dwa razy.

dzień dobry

wiecie co, ja chyba zacznę znikać częściej na tak długi czas. No takie przywitanie miałam, że aż miło. ;-) hi hi
kochane jesteście
i zawsze można na Was liczyć.
Zamówiliśmy szafę wnękową do sypialni w miejsce gdzie stoi łóżeczko Zuzi i stąd juz pomysł na wyniesie łóżeczka. O zakupie łóżka myśleliśmy ale w życie chcieliśmy wprowadzić to ok. wakacji. Wydawało mi się, ze jest za mała jescze, tzn ona tak jak NAtek kręcie sie niesamowicie w łóżeczku czy jak spi z nami czasem. I nawet na noc zakładamy jej szczebelki- kiedys w nocy zaczeła pojękiwać więc się przebudziłam i jak zwykle wyciągnęłam do niej rękę do łóżeczka przez wyciągnięte szczebelki i w tym momencie Zuzia wylądowąła na mojej ręce! Gdyby nei moja ręka spadła by głową na podłogęi pewnie przy okazji uderzając o nasze łóżko jeszcze bo stoi blisko łóżeczka.
Ale z tego co widzę to łóżko dla Natalki to jest takie typowe dla dziecka- ma 160cm długości. A my myśleliśmy już o takim już większym, chyba 200cm. Tylko co z ogranicznikami? Można dokupić do zwykłego łóżka jednoosobowego?
A co do lęków Zuzi, keidys w nocy często sie budziła z płaczem, teraz już nie, bardzo rzadko. Myślę, ze z tym łóżkeim wcześniej zaczniemy działać. Może to i lepiej, tylko kto ją wtedy odciągnie od zabawek do śniadania? hi hi :-D
matko ale się rozpisałam:baffled:
magdusiek a jak wasze mieszkanko? no i co z twoim powrotem do pracy?

Dzień dobry!

Tusiekn Oli już od dawna śpi w łóżeczku, w lipcu postanowił spać na zwykłym i tak mu pozostało - ma takie z regulacją długości, w tej chwili jeden element jest schowany i łóżeczko jest krótrze niż normalne, jak podrośnie dołożymy.

Mała ani się waż znowu znikać!

luszka!!!! ja nie mogę się napatrzeć na ostatnią fotkę Adasia i Natalkki! no przecudna jest! Adaś jaki duży jest na tym zdjęciu a fryzura coll & trendy hi hi i jaka mina! a Natalka jak go trzyma, wymiękam, taka opiekuńcza starsza siostra! SUPER FOTKA! luszka duży format i na ścianę! ;-)

Dzień dobry
Tal to jest jak sę do 3:00 ogląda filmy, dobrze, że Natalia jak się budzi to grzecznie czeka, dziś czekala zbyt długo, bo zaczeła mi śpiewac i całowac mnie w ucho i szpetać -mamusiu, wstaniesz? No i weź nie wstań.
Mała - my na razie planujemy takie łózeczko dla Natalki bo i tak jej pokój będzie zmieniany i przearanżowywany za jakieś dwa-trzy lata,z tego co widzę u moich koleżanek i ich corek.
Z mieszkaniem, dziękuję, dobrze, nie ma szaf, ale są wszędzie podłogi, łazinki, kuchnia, zamówiiona kanapa, zamówiona garderoba, więc myślę, ze po powrocie z nart się przeniesiemy. Na razie do takiego nieco pustawego ;-)
A z moim powrortem do pracy też ok, myślę, ze wrócę jakoś niedługo,w pracy mam taki układ, ze jak powiem, ze juz to już :-)

Witam
W imieniu drużyny dziękujemy za bardzo miłe komplementy :-)

Tusiekn włoski obcinalam głównie ja - wycieniowałam tył i boki a Jaro skończył górę (bo już kręgosłup mi zaczął doskwierać). A też jeszcze poprawiałam kilka razy bo po myciu "wyszły" dłuższe kosmyki. :tak:

Mała póki co jest na pulpicie ;-).
Ja już mam dosyć siedzenia w domu.Chciałabym wyjść już na spacer ale dzieciaki pokasłują no i wieje u nas strasznie.

reklama
witam - w poniedziałek byłam w przedszkolu sióstr elzbietanek - wydaja karty a nie logowanie, fajnie, ale chyba nic z tego nie mamy rodzeństwa przecierajacego szlak i tak złożę może jakimś cudem sie uda.

a jutro jadę na 9:00 doprzedszkola niepublicznego tylko oddalonego o 3km i to juz inna gmina i babeczka mówi ze słabo widzi szanse, ale ide za ciosem i też zostawię kartę.

bylismy w ikei jak zwykle udany wypad - kupiłam kilka gadżetów do pokoju dla Mikołaja i do łóżeczka dla malucha. My mamy mały sukces bo mieliśmy tak jak Mała że Mikołaj bał się bawic sam w swoim pokoju bo każde puknięcie go straszyło, a ze mieszkamyu w bloku to wiadomo sąsiedzi tez hałasują i teraz mówie Mikolajowiże jest dzielny i odważny i niczego sie nie boji, i on sam zaczął do siebie mówić "nie bój sie dzidziu" jak go coś wystraszy i jest ok, a poza tym ma włączone bardzo cicho radio zeby odwrócic uwage od małych hałasów sąsiadów.
Pozdrowionka

Do góry