reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Uff, miałam odpoczywać, bo już nie chodzę do pracy, w domu bałagan, a okazało się, że wpadnie do nas znajoma z pracy, w sumie trochę służbowo... No i chyba skończyłam sprzatanie, jeszcze odrobinka mi została. Nawet nmie tyle sprzatanie co ogarnianie, ale sporo tego było i trochę się zmachałam... nareszcie, bo aż mi głupio czytać, każda stęka, a ja nic ;) POczekam aż podłoga przeschnie i w tym czasie sobie postękam... Okien nie ruszałam, nie martwcie się, już się umówiłam z Mamą, że mi pomoże.

Magdusiek jak to nie stękasz :( Masz oficjalny zakaz przyznawania sie do tego ;) ;D
A okna myj, myj ... będziemy miały kolejnego dzidziusia do podziwiania ;) ;D

Hej!!!
Ktoś mnie chyba pytał o imię dla naszej kruszynki?!
Otóż tu jest problem, mimo że tojuż ostatnia chwila.
Ja od samego początku chciałam Julię, ale mąż się krzywi. Mój 3-letni syn Kubuś ciągle powtarza, że w brzuszku jest poprostu Ania. A ja kilka dni temu wpadłam na pomysł, żemoże Kinga?
I co?
POMÓŻCIE!!!

ja pytalam ;D
Julka to piekne imie, ale wiesz ile jest Julek ? Kinga fajne tez. Ale najbardziej lubie Anie ;D Proste i z klasa.

u mnie tez byla dzisiaj polozna i tez mnie natchnela znowu pozytywna energia :)

opowiadala o tym, ze faktycznie waga usg nie ma sie co sugerowac, opowiadala tez, ze bole moga byc tak rozne, ze statnio jej sie zdazylo, ze dzwonila do niej od 8:30 pacjentka, ze ja soc ciagnie...wiec polozna doradzila jej krotki spacerek...po godzinie babka dzwoni do niej ponownie i mowi, ze ciagnie ja juz czesciej, wiec polozna pyta, czy chce jechac do szpitala a ona na to, no nie, ja jeszcze zjem sniadanie i chcialam isc na spacerek....o 12:30 dzwqowni do niej po raz kolejny i mowi, wiesz - ja mam juz to ciagniecie co 2 minuty...........polozna powiedziala: no to moze to jednak juz czas zeby jechac...a ona zdziwiona pyta, mczy to juz porod, bo ja tak wlasciwie bardzo nie boli, tylko mocno ciagnie :laugh:
Wiec nie ma sie co bac, bywa roznie ;)

Slyszalyscie o zabiegach akupunktury, ktore to maja na celu przyspieszenia calej akcji porodowej....tzn chodzi o to, ze jak juz sie zaczyna, to postepuje szybciej niz 1 cm na godzine??

ja tez czekam na relacje Jolika z porodu, a moze juz jest ;)

reklama
Do góry