reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

hej Mary81.....tak to moj pierwszy porod....bosheee ale ja panikara jestem co? ;) po wszystkim to pewnie sie bede smiala do lez ze tak panikowalam :)

patka...czyli jest nas dwie... :)

dziewczyny help!!!! boje sie....wiecie czego? teraz to juz nie porodu tylko to ze to sie zbliza.....zawsze przed okresem mialam tak ze mialam niespozyte poklady energii a teraz....mam to samo....wlasnie nastawilam sobie swoja ukochana plytke Eminema, ryczy mi na maxa a ja w takt muzyki sprzatam i ogolnie mam pomieszanie szczescia i strachu.....jak myslicie czy zbliza mi sie porod ze tak szaleje??? zaznaczam ze nadal mnie wszystko boli i kregoslup i reka i cisnienie mi dokucza ale energia mnie tak rozpiera ze chyba zatrudnie sie dzis na zbieranie lisci na podworku ;)

reklama
a ja jestem po wizycie połoznej i cała szczesliwa. natchneła mnie nadzieja i znow sie nie boje !!!!
shady u mnie zzo nie robia wiec nawet nie mam co chciec. ale tez pierwszy porod chce bez. chce wiedziec czego mam sie bac przy nastepnych porodach. ;D jesli sie tak boisz to nawet nie masz sie nad czym zastanawiac i jak masz mozliwosc to bierz.
Patka jesli chodzi o wymiary dzidzi - to połozna mi opowiadała o dziewczynie, ktorej usg pokazywało, ze dzidzia wazy ponad 4 kg. jak sie urodziło miało 2800. wiec na razie nie martw sie, ze Mały jest mały, bo potem sie okaze ze ma 4kg i dopiero sie zdziwisz :)

Hej!!!
Te wymiary z usg wcalenie są tak dokładne, a w szczególności jeśli chodzi o wagę.
Mój pierwszy syn miał rzekomo mieć przeszło 4 kg, a miał 3300.
Teraz powiedzieli mi na dobrym usg, że córcia ma 2500, aleja im tak nie wierzę.

Jeśli chodzi o wymiary czytane z USG to naprawdę nie ma się co nimi sugerować. Będąc w szpitalu miałam robione ok. 5 badań USG przez różnych lekarzy i mniej więcej wagowo moja dzidzia miała mieć ok 2500 g. Zamartwiałam się jak sobie poradzę z takim maleństwem :-) Tymuś urodził się z wagą 3250 g !

Lindsay jakbym mogła nie zajrzeć. Żałuję tylko, że nie mam za dużo czasu na nadrobienie miesięcznych zaległości :-(
Nie mam baldachimu więc nie mogę Ci pomóc. :-)

Jolik pomalutku i bedziesz na biezaco. Za chwile my sie bedziemy "wyłączac" na chwilke ;D
Lucky ja tez nie mam baldachimu i tez Ci nie pomogę.

reklama
:-D Lindsay już się nie mogę doczekać Waszego wyłaczenia hihiihi tylko dlatego żeby móc potem popatrzeć na te Wasze cudeńka :-)

Do góry