reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Ania to ładne imię. Podoba mi się. Idę poczytać co naskrobałyście jak mnie nie było, a póxniej jeszcze tylko umyję lustro w szafie, bo jakies zapaćkane i złożę pranie z suszarki. A jutro - nic....

Shady,
Ja się znieczulam, już drugi raz i nie wyobrażam sobie inaczej. Jakoś nie chcę sie przekonać czy boli czy nie. W końc€ wszycy mówią, że bóle porodowe to najgorsze bóle, więc im wierzę, na słowo! Nie czuję się z tym gorzej ani trochę, może jestem mięczakiem, ale co mi tam. Przy Oli miałam i nie bolałao wcale, to dlaczego mam się zastanawiać co "tracę" bez znieczulenia??

Dziewuszki już kiedyś to mówiłam, ale powtórzę. Moja koleżanka powtarza tak: "Jak sama sobie nie pomogę to nikt mi nie pomoże i za mnie nie urodzi, skoro mogę się trochę odciążyć to biorę znieczulenie i mam z głowy" :)

ALEZ OCZYWISCIE. TO ZE JA NIE CHCE ( NIE MOGE) TO NIE ZNACZY ZE TERAZ BEDE WSZYSTKICH PRZEKONYWAC JAK TO CUDOWNIE JEST RODZIC BEZ ZZO I JAKA TO JA JESTEM DZIELNA A WY NIE.
MOJA POLOZNA PODKRESLA, ZE TO CO JEST DOBRE DLA MATKI JEST DOBRE DLA DZIECKA. I JA SIE POD TYM PODPISUJE.

Dziendobry Brzuchatlki,

Ja tez sadze ze Ania to piekne imie  ;)

A ja musze waz sie pr zyznac ze czuje ze u mnie to juz porod za rogiem.  Przez weekend brzuszek mi opadl strasznie, mala sie prawie nei rusze, jakas galaretka zaczla wychodzic no i biegam do lazienki jak szalona ( i siku i to drugie).  Jedyne co nie mam to bardzo bolesnych skurczy, bo brzuszek mnie pobolewa ale nie tak bardzo.  No i jak bylam u ginka w piatek to mi powiedzial ze mam otawrcie na 1cm.  Az dzisaj z tego wszystkeigo zostalam w domu i czkem co sie bedzie dzialo.

A co do znieczulenia to ja tez biore, po co siebie i dzidzi meczyc.

reklama
Ja juz sama nie wiem co myslec. Przez weekend zmiany u mnie sa straszne, a szczegolnei z brzuszkiem, normlanie tak opadl ze stopy znow widze. No i ginek mi poweidzial w piatek ze boli to ja zadnych nie musze miec, ze woda mi moze isc w kazdej chwili no i zaczne rodzic. Mowil ze jego zona to siedziala i ogladala TV, zadnych boli nic i jej wody poszly. Takze z tego wszystkiego to az sie balam isc dzisaj do pracy, stwierdzilam ze w domu bezpieczniej. Leze i czekam co sie bedzie dzialo dalej.

Do góry