reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

cccccccccc2kp.jpg

reklama
z zebranych info wynika ze II stopien stazenia lozyska jest charakterystyczny dla okresu od II trymestru (ale czasem dosc dlugo dziewczyny maja I stopien). III stopien pojawia sie teoretycznie przed porodem. choc czasem sie zdarza przedwczesne starzenie i wowczas zbyt szybko pojawia

Lucky,

Morfologię mamy prawie identyczną :) Ja łykam Sorbifer (żelazo) tylko 1xdziennie - czyli nie mogą to być jakieś b. złe wyniki.

Jeśli chodzi o mocz to miałam w kwietniu w moczu leukocyty i bakterie musiałam zrobic posiew aby sprawdzić te wyniki. Z posiewu nic nie wychodowano. Denerwowałam się bardzo a okazało się że nic się nie dzieje. Lekarka kazała pić mi sok z czarnej pożeczki aby zakwaszać mocz. Po jakimś czasie zrobiłam badania jeszcze raz i nic już nie wykazały. Prawdopodobnie może to być też związane z dietą. Z tego co pamiętam to Ty też na mięso patrzeć nie możesz jak ja przez całą ciążę.

Tak więc Lucky spokojnie, ale oczywiście skontroluj to jeszcze.

Syla dzięki za pomoc ja na którymś badaniu też miałam bakterię. W poniedziałek pójdę na kolejne badania, a ja mięsa nie jadłąm czy przed ciążą czy po np. boczku czy baleronu to aj w zyciu nie jadłam ani np. wątróbki Jedynie jadam kurczaka a najlepiej pierś i czasem kotlety schabowe.

efunia spokojnie pójdę do lekarza w najbliższy czwartek a wyniki z krwi i moczu będę miałą juz we wtorek to sma się zoriętuję czy sie polepszyły

Lucky nie chce Cie straszyc, ale z takimi wynikami moczu to ja prosto z izby przyjec, gdzie te badania mi robili, pojechalam na patologie.
Wg mnie to jest infekcja drog moczowych. Im szybciej zacznie sie to leczyc tym lepiej, bo jak bakterie zajma nerki to ciezko sie ich pozbyc. Na poczatku dostalam urosept 3*2 i scopolan 3*1, potem zrobiono mi posiew z moczu - dodatkowo furaginum 3*2 przez kolejne 10dni (ale tutaj wszystko zalezy od tego ile i jakich bakterii wyjdzie w posiewie).
Na Twoim miejscu dla swietego spokoju przejechalabym sie chocby teraz do szpitala - niech wszystko posprawdzaja i jakies leki zapisza, a jak zechca zatrzymac to uwazam, ze trzeba te pare dni zostac dla dobra malucha.

reklama
Do góry