reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Dziewczyny a wiecie coś o stopniach dojrzałości łożyska? Bo ja mam II stopień, ale nie wiem który stopień powinien być na tym etapie ciąży.

reklama
Doxa teraz to mnei przeraźiłaś ja też w poprzednim badani miałam jakieś kryształki i z 2 dni temu strasznie uda mnie swędziały?? Co robić??

Efunia - no to mnie utwierdziłaś co do porodu w dniu 24.09 ;D

Lucky przede wszystkim zrób ponownie badanie i koniecznie "posiew"!!! Po drugie nie panikuj, wg tutejszych lekarzy mój mocz jest przekłamany! W ogóle nie przejęli się tymi wynikami już na izbie przyjęć i potem na oddziale! Tak więc spokojnie słuchaj swojego lekarza!
Swędzenie i białko w moczu najprawdopodobniej nie mają ze sobą nic wspólnego. Ale jeśli cokolwiek Cię niepokoi to koniecznie idź do lekarza, możesz też iść na konsultacje do innego aby być pewną, nic tak źle nie wpływa na dziecko jak Twoje zdenerwowanie!!!!!

Witaj Doxa! Strasznie się cieszę, że nie ma jakiegoś najczarniejszego scenarisza i mocno trzymam za Ciebie, Jolika i wszystkie pozostałe mocno kciuki. Jeśli chodzi o typy łożyska to o ile pamiętam z poprzedniej ciąży na początku jest I, potem II i na końcu III. Jest to tzw. starość łożyska. Typ II to jeszcze nie porodowy więc jest ok. :D Łożysko im starsze tym gorsze. tzn. coraz mniej dobroci dzidziusiowi przesyła, dlatego trzeba uważać żeby go nie "przestarzeć" Mnie wywoływali poród właśnie m.in. przez zbyt stare łożysko, co potwierdziła położna po wyjęciu go ze mnie. Ale to zbyt szybkie starzenie się łożyska było spowodowane dużą ilością zastrzyków na podtrzymanie ciąży i przyśpieszenie rozwoju dziecka stąd i łożysko mi się przedwcześnie postarzało. To tyle o łożysku mi się nasunęło. Całuję Cię mocno i pozdrawiam!

Witam Panie,
Musze wam poweidziec ze mam 8 stron do nadrobienia i az sie boje czytac naszego watku.  Normlanie jestem przerazona i chce wam powiedziec ze za wszsytkie trzymam kciuki i o was wszsytkich mysle.  Juz tyle przeszlysmy takze teraz MUSI byc dobrze.

aaaaaaa8ao.jpg
to jest jedno zaraz wkleję następne wyniki (moczu)

reklama
Przyznam szczerze, że mam leżeć ale ostatnio sobie troszkę pofolgowałam przy pracach domowych. Po lekturze ostatnich postów strach mnie jednak obleciał i raczej dam sobie na wstrzymanie. Najgorsze jest to, że do porodu jestem jeszcze kompletnie nie przygotowana. Podobnie jak Teddy do torby szpitalnej nie miałabym zupełnie co włożyć. Nawet pół ubranka dla maleństwa nie mam jeszcze przygotowanego - wszystko leży gdzieś u teściów po poprzedniej Niuni. Katastofa! Jaby co to leżę!

Do góry