reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Witam!
magduś,Nadia ma w domu całą kolekcję filmów pełnometrażowych Disneya,kocha królewne snieżke ,kopciuszka,Potwory i spółka,Lilo i Stich i wiele innych. madagaskar 1 tez znała, głównie piosenkę Wyginam smiało ciało :tak: często cytuje jakieś teksty np.z Toy story 2 jej ulubiony tekst to: nie patrz sie ,bo mi koreczek wyleciał.
Podobało jej sie i nawet mnie namawia na jeszcze jedno ogladnięcie tego filmu.A film polecam .

reklama
Dzień Dobry, Kasiek74 Weronika też lubi ten film, wypatrzyła że w McDonaldzie dają figurki madagaskarowe, kombinuje że pójdzie z Filipem i ona weźmie lewa a Filip hipopotama. I co ja teraz zrobię? :-D
Widziałam właśnie Doxę, tak szybko, w drzwiach, bo Filip mi się chyba rozkłada ponownie. Ale fajne i to, lepszy wróbel w garści, niż Doxa na dachu. Fajnie jest pogadać ale niefajnie że czasu na spotkanie brak, ale niedługo Kasiek74 ma ferie i to nas zmobilizuje, no nie?

Dobry wieczór
to ja chyba pomyslę o kinie z Natalią, ciemnośc i ekran to dla niej nie jest nowość, bo tak czasem ogląda, nie wiem na ile akurat Madagaskar ją zainteresuje, ale jak nie to to coś innego.
W teatrze była, było bardzo dobrze mimo cięzkiego repertuaru, więc może ja bez sensu się zastanawiałam?

A Wy gdzie? Co za cisza? Jak ja już dorwę się do laptopa, uspię dziecko itd to nikogo???

Teddy - rozpakowałam ostatnie pudełko, nie uwierzysz co znalazłam - herbatke świąteczną z ikea ;-)

halo czesc :-)

podczytuje tak fragmentami, ale kurcze ostatnio nie mam czasu na nic. tymek znow chory i znow antybiotyk.

my w kinie bylismy w swieta. był krol maciuś pierwszy powtarzany, tymek juz po 20 minutach chciał sie ewakuowac, mysle ze bajka nie dla niego, zbyt powolna akcja. poczekam jeszcze chwile...

dziewczynki życzę zdrówka i wam i dzieciakom i babciom tez!

zmykam, bo padam na twarz...

Witam,
ja dzisiaj choruje, jakies cholerne wirusisko jeliwowe... nie poszlam do pracy...

Magda, tez mam jeszcze herbatke z Ikea, zapakowana, nietknieta, ale nie tykiam bo jej sie okres przydatnosci pod koniec 2007 skonczyl... chociaz, suszone kwiatki to co tam im sie moze przedawnic... nie wiem, moze otworze za jakis czas, choc prawde mowiac liczylam, ze pojawi sie jeszcze w sprzedazy...

my juz z K tez zaliczylismy kino. wybralismy sie z dziadkami i jescze kawalkiem rodziny (w sumie 9 osob) w pierwszy dzien swiat do imaxa na "mikolaj kontra balwanek", dziadkowie tez pierwszy raz w zyciu widzieli 3D, K jeszcze nie do konca kumal zaleznosc miedzy okularami a widokiem, ale film trwal 30 min wiec wysiedzial. nastepne podejscie nie wczesniej niz za rok.

ja dzis musze uszyc stroj potwora na jutro. i tak siedze w domu, wiec moglabym poszyc, ale nie mam ani nici, ani igiel, wiec szyc bede wieczorem. tez sobie mlody wymyslil - potwor. ale szczerze mowiac gotowe stroje sa ochydne i nie ma w czym wybierac, wiec w sumie to dobrze...

Dzien dobry,

Efunia zdrowko dla Tymka, a jak Zozia z buzia, wszystko juz ok?
Tusiek jeszcze nie byl w kinie, ale nie wybieramy sie poki co, bajki owszem oglada ale wybrane a reszte zlewa. Napewno zainteresowaloby go film z autami typu fele i kolpaki;-) ale poki co niech oglada tvn turbo, jego ulubiony program to "legendy prl-u":-D
Nic mi sie nie chce dzisiaj, glowa mnie boli i nawet kawa nie pomaga.
Ja jeszcze o tej herbatce z imbirem, tego ibmiru to wedle uznania dac do herbatki?

hej :)

pospałam z tymkiem. dziś nic nie robię :-)

tusiekn zosce grzybica zniknęła ale nie do konca. w gardle już chyba nic nie ma, bo przestała sie slinić i chrypieć, ale na jezyku widac jeszcze kożuszek. wycieram to cebionem, bo aftinu używaliśmy prawie dwa tygodnie i trochę się boję dłużej.

co do herbatki z imbirem, to ja kupowałam w aptece taką gotową do zaparzania, ale było to sporo lat temu, jeszcze na studiach. jesli sama chcesz robić, to albo dodajesz plasterek na szklaneczkę albo szczyptę przyprawy, cytrynka, miodzik i świetnie działa :-) podobno przeciw mdłościom też, ale u mnie na początku ciazy było to nieskuteczne niestety...

u nas traktorek rules oraz strażak sam. ja chętnie poszłabym na jakąś powtórke kubusia, to by go mogło wciągnąć. moze w ferie będą powtarzać u nas zwykle robia takie poranki.

teddy a jak się mieszka w nowym domku?

u nas dziś wywiadówka ;-) pewnie będzie o balu. ma być połączony z dniem babci i dziadka, nie wiem tylko czy tymek sie wykuruje...

Dzień dobry!
jakoś zniknęłam w nieplanowany sposób, ale już nadrabiam ;-)

Kasiek z dawaniem imbiru Naduli to ostrożnie, dzieciom z reguły on nie służy, bo one zazwyczaj są b. gorące. W trakcie infekcji dobrze jest nacierać na noc klatkę, plecy i stopy maścią rozgrzewającą :tak:
A jak Mati? Trzymam za niego kciuki!

Mała hi, hi już kolejki do komputera, co to będzie za parę lat :-D U nas problemu nie ma hi, hi mamy sieć w domu ;-)

Oj Drzewko uśmiałam się :-) Szczęśliwie po dachach nie zamierzam skać ;-) A spotkanko miłe, aczkolwiek krótkie, a raczej w locie! Marynara rewelacyjna! Oli wyglądał jak król piratów ;-) Dzięki wielkie!!!!

Tusiekn imbir możesz dodawać do w zasadzie każdej herbaty - kawałek na szklankę, powiedzmy 1 cm (ja kroję na cienkie 3 plasterki). Możesz też pić sam napar z imbiru, zalewasz wrzątkiem w filiżance i parzysz pod przykryciem ok. 10 min. Potem możesz dodać miodek czy/i cytrynkę jak pisze Efunia. Z takimi herbatkami nie należy przesadzać, 1-2 dziennie to max.
Jak ktoś lubi to podobne działanie ma napar z kardamonu, takiego w ziarenkach, ładnie pachnie :-)

Magdusiek, Teddy ja też mam jeszcze ikeowską herbatkę :-) Fajne wspomnienia z nią się wiążą! Na tę datę nawet nie patrzę, Teddy - jeśli nic się w niej nie zalęgło to można pić.

W kinie nie byliśmy, w teatrze Oli był z przedszkolem, podobało mu się, do dzisiaj coś o tym opowiada, albo robi nam przedstawienia. Madagaskar 1 oglądam, i tak jak Wasze dzieci, "wyginam śmiało ciało" to hit.
A dzisiaj ma bal karnawałowy, przebrał się za pirata, takiego eleganckiego ;-)

reklama
Witam!
Doxa,nie wątpię ,że Oli elegancki pirat,on ma to po prostu we krwi :tak:
Mati ok, bylismy dzis u Urologa na usg,ma torbiel wrodzona 17 mm na prawej nerce ( to dziedziczne ponoć,ja tez mam) .Ona nie może dawać zadnych dolegliwości bólowych,do kontroli co roku,czy torbiel rośnie .urolog zlecił powtorzyc badanie moczu za jakiś czas i zbadać poziom mocznika we krwi.

U nas w przedszkolu w piątek "biały dzień'- tzn dzień zimy.Musimy się odstoić max na biało. dzień babci i dziadka w połowie lutego,wiersz mamy do nauki.

Do góry