reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

dzien dobry...

Tymkowi najlepsze zyczenia!

bylismy wczoraj na pasowaniu, zryczalam sie ze wzruszenia jak bobr, moje dziecie tanczylo, spiewalo, pozowalo do zdjec... normalnie jakby w swoim zywiole... a dzis z radoscia pomaszerowal do przedszkola, choc zapowiedzial, ze na dwor nie chce wychodzic...

ogolnie to jestem wsciekla na lekarzy... przez tydzien faszerowalam dziecko antbiotykiem, bo mi wmowil palant, ze K moze miec szkarlatyne, juz nastepnego dnia nie bylo sladu po "chorobie", ale mowie nic, lekarz to chyba potrafi rozpoznac, a ja nie mialam... narobilismy wiec paniki w przedskolu, a nasza doktor na kontroli stwierdzila, ze tamten to raczej sie pomylil, a na pewno pospieszyl z diagnoza bo goraczka i zaczerwienienie na szyi to za malo, zeby wydac taka opinie...

szczesciem spotkalismy w drodze powrotnej wychowawczynie K., powiedziala, ze zadne inne dziecko ani z naszej grupy ani z innej nie zachorowalo i kazala nam wczoraj przyjsc na to pasowanie, tym bardziej ze K bardzo chcial...

co do urodzin, to u nas mozna z tymi cukierkami, ale pisalam Wam jakie byly rozmowy... ja w tym roku Krystianowi darowalam, bo on raz, ze srednio kuma co to urodziny, dwa, ze mocno by sie zestresowal gdyby go wtedy pchnac w centrum uwagi... moze za rok...

reklama
Witam wszystkich.
Tymusiowi - Duużo zdrówka, duużo szczęścia, duuużo uśmiechów i ogrrromnej pociechy z rodziców :-)

Niestety jestem tak zapracowana, że nawet tu nie mam czasu zajrzeć :-(
Widzę że już chyba pawie wszytkie przedszkolaki polubiły swoje przedszkola. Nas urodziny zastały w domu (choroba) Dawi dopiero od wtorku do przedszkola chodzi (strasznie mi sie ciągną te jego choróbska :-( - mam nadzieję, ze teraz bedzie juz lepiej). Za to zaczął dłużej zostawać (rytmika) i chyba mu się podoba. :tak:.
Efuniu widzę że już w domku - odezwij się. My też mamy nogę 25 (i to buty na zimę :tak: - więc Tymcio wcale nie najmniejszy :-).

Dzien dobry,
Tymusiowi 100 lat, usmiechu na codzien i duzo duzo zdrowka

Luszka ja jeszcze o tej rteci;-)Zapomnialam powiedziec, ze ja wczesniej tez odkurzylam dokladnie i chyba najwazniejsze jednak sa te kuleczki. I worek wyrzucilam hi hi. Nie sadze zeby az tak ci weszlo w szczeliny no chyba ze zalezy jakie masz dziury w podlodze;-)Jak dobrze umylas to sie nie martw naprawde. Ale jak ci nie daje to spokojou to zadzwon do strazy i a noz znajdzie sie jakis mily Strazak Sam;-)
Teddy no takiego lekarza to bym udusila, bez sensu ten antyiotyk. No tak mial poczatkowe objawy niekoniecznie szkarlatyny a ten mu zapisal antybiotyk, dlatego nawet sama ja czasem wole poczekac dluzej i pojawiaja sie inne objawy. No ale najwazniejsze, ze Krystian zdrowy.
Jeju bo zaraz wyjdzie ze mam wielkoluda w domu;-)A tak dla porownania to ile wasze dzieciaki waza? Moj 14kg ale wydaje mi sie chudy. Jego rowiesnik wazy 19kg i jest go troche:tak:

Witam!
STO LAT DLA TYMUSIA! GÓRY PREZENTÓW I TŁUMU GOŚCI !
dopiero co stresowałyśmy się ,że dzieciaczki idą do przedszkola,a tu proszę ,każde z nich z radością do niego idzie :tak:Brawo dla naszych maluchów!

ja czekam dziś na gości i w zasadzie cd .urodzin Nadulki, ma przyjechać chrzestna i jeszcze inni goście. Sprzątam więc i gotuję .

Tusiekn, Nadulka miesiąc temu na wadze w ubraniach 14,5 czy jakoś tak. więc pewnie waży ze13,5.

Wszystkiego najlepszego dla Tymka!!!
Teddy - lekarz dramat, co? Dobrze, że się wyjaśniło i że poszedł ;-)
Lindsay - u nas też różnie, z jednej strony fajnie,z drugiej do bani, trzymaj się.

Idę dziś na imprezę, nie chce mi się jak nie wiem co, więc pewnie będzie fajnie. Najchętniej położyłabym się natychmiast spać.

Natalię ważyłam niedawno, podczas wizyty lekarza, wyszło nam chyba 14600, w ciuchach. Biorąc pod uwagę że sie kręciła i wtedy zwykle wychodzi więcej to waży pewnie z 13 kg. A buty wciąz nosi 24, więc nie widze pwoodu, zeby teraz kupowac więcej niż 25, najwyżej za jakiś czas kupię jej inne, przeciez nie będzie ich teraz gubiła po drodze tylko dlatego, żeby starczyły na sezon.

Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Tymka. Sto lat!

Doxa napisz prosze co zmieniłaś w diecie Olinka. Chciałabym spróbować może coś da. Natalka teraz ma jedynie katar i troche pokasłuje ale wolałam ją przytrzymać żeby nic sie nie rozwinęło.

Teddy lekarz - bez komentarza. Ale są tacy co ładują antybiotyk bez nie mając pojęcia czy pewności czy to konieczne czy nie (zamieszałam, sorry) Krystianek super chłopak, Naprawde wygląda jak pierwszak. Przy okazji dzięki Wam powspominałam sobie jak miałam w grupie takie maluchy i też "dziergałam" popołudniami rożne takie dla nich... ;-)
Tusiekn wiesz panele są ;-) Miały być dobre ale przez te kilka lat wyszło że takie sobie; a szczelinki jakieś sie znajdą między podłoga a listwą np. :tak: Ale już największa panika mi przeszła. I więcej rtęciowych nie mam i nie mam zamiaru mieć wiec chyba ok ;-)
Natalka ważyła w wakacje ok 15 kg w ubraniach ale ostatnio prawie w ogóle nie chce jeść i mam wrażenie ze strasznie schudła. Chyba jakieś badania trzeba jej zrobić bo nigdy z apetytem nie było problemu.
Ile my sie musimy nakombinować żeby zechciała coś zjeść. Ale najcześciej jest tak że troszke dziobnie i zostawia. A Adaś jak taki odkurzacz pojawia sie w oka mgnieniu i wciąga wszystko po niej.
Buty ma nr 25 ale mam wrażenie że robią się za małe. Z kapci o tym samym numerze wyrosła.

reklama
Luszka to nie jest zle, my mamy parkiety i napewno mam wieksze dziury od was;-) a z apetytem to moze nie ma Natalka po antybiotykach, wiesz to sie w organizmie utrzymuje przez jakis czas a ostatnio duzo chorowala prawda? Ja ostatnio tez sie bardzo martwilam bo Tusiek w ogole apetytu nie mial, ale stopniowo przyszedl. Z reszta rozumiem Cie bardzo dobrze bo moj Tusiek tez raczej z tych niejadkow, ma duzo swoich ulubionych rzeczy, ale ogolnie trzeba go namawiac. Mam cicha nadzieje, ze jak bede miec drugie dziecko to zarloka;-)
Ja buty nie kupuje wieksze zeby Tusiek mial na cala zime bo jak bedzie trzeba to sie kupi druga pare, ale chodzi o to ze np. 27 co nosi sa na styk a na zime dziecko musi miec troche luzu bo inaczej szybciej marzna mu stopy i latwiej o przeziebienie. Do tego czasem jeszcze grubsza skarpete ubrac. No ale dzisiaj niestety same male numery albo przebrane i jak narciarskie.
Teddy Krystian duzy chlopak, wyglada jak starszak.

Do góry