reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

...ale niestety swiata nie zmienimy... mozemy tylko miec nadzieje, ze nasze dzieci spotka jak najmniej niesprawiedliwego i krzywdzacego traktowania, choc byloby naiwnoscia sadzic, ze sie spotka ich to nigdy...

Magdusiek wypoczywaj!

reklama
Dzień dobry!
Miło, miło od rana ruch tutaj!

Teddy uśmiałam się z Twojej opowieści o przedszkolu, masz dar opowiadania! :tak:

U nas dzisiaj też słabsza pogoda, zimno jakoś i słońca w ogóle nie widać :-(

Magdusiek wypoczywaj na całego i za mnie też troszeczkę ;-)

A ja jadę dzisiaj w końcu na wymianę opon na letnie!

Lindsay sprytny Twój Maciuś, "nie myślę" - bardzo wygodna odpowiedź :-)
Fajnie, że ma chłopak zainteresowania i nie ważne, że akurat na tym etapie sprzęt budowalny, zmieni mu się to jeszcze kilka razy. Oli np. jest zafascynowany markami samochodów i czasem aż mi głupio, bo każdego pyta jakim jeździ samochodem, osoby kojarzy po samochodach np. mówię mu "przyjądą dzisiaj do nas Twoi koledzy Sebastianek i Kacperek, i ciocia Ania ...", a on dodaje: "... i Sławek, audim przyjadą, tak audim." Albo ja mu przestawiam nową osobę, a on "jakim jeździsz samooodem", zamiast o imię to o samochód się pyta :-) Normalnie wstyd!

Aaa a propos zainteresowań, byliśmy niedawno z Olinkiem w Muzeum Kolejnictwa, super sprawa polecam!! Oli zachwycony, każdy model oglądał, dodtykał (dziwiło mnie, że pozawalali ??), no i oczywiście do dużych, prawdziwych lokomotyw wsiadał, super było.

a ja powinnam założyć dziś wątek " oj głupi ci rodzice, oj głupi i babcie też":-D

spędziliśmy z M. dzisiaj 2 godziny w piaskownicy i uśmiałam się do łez.
pierwsza babcia, która chodziła za wnuczką i cały czas gadała " nie uderz się , nie wywróć, nie chodz tam, baw się ładnie, nie syp piaskiem ( tzn nie wysypuj z foremek piachu, bo jest suchy i sypie). Bidna ta dziewczynka, bo od razu widać było, że inaczej się zachowuje od innych.
potem przyszedł dziadziuś z wnuczkiem - tu totalny zlew. usiadł na ławce z 5 metrów dalej i nie odezwał się do wnuka przez godzinę
potem jeszcze jedna babcia, która cały czas mówiła, że ten chłopczyk niegrzeczny i tamta dziewczynka też. Niegrzeczność polegała na tym, że dzieci nie robiły tego co jej wnuczka by chciała.
i na koniec mamusia, która rozsiadła się na ławce i wydawała rozkazy swojemu 4-letniemu synkowi

chyba dzisiaj ściągam bezmyślność o której rano pisałam:-D

Doxa brawa dla Olinka za marki samochodów. Patrz jaka spostrzegawczość:-)
U M. rózne zainteresowania pojawiają się i znikają, ale maszyny budowlane są stałe:-) Rano mówi , że śniła mu się kopara z przyczepą ( nigdy nic innego czasami jeszcze z ...bronami), a po przebudzeniu pyta - gdzie moja koparka i mniamek (smoczek):-D

z innej beczki- czy ktoś zna jakiś fajny internetowy sklep z butami dla dzieci ? u nas totalna posucha z sandałkami.

Witam!
Właśnie wróciłam z pogdrzebu - zmarł znany płocczanin harcmistrz RP - Wacław Milke,założyciel harcerskiego zespołu "Dzieci Płocka"- miał 94 lata i był KIMŚ wyjątkowym.Ja spędziłam w zespole 9 lat. O rany ile było ludzi- ulice poblokowane . Ja wytrwałam tylko na mszy,bo musiałam zwolnić Nianię , wieczorem pojadę na cmentarz.

Nadia podobno bardzo kaszle- teraz śpi,więc znam tylko relacje Niani.

Teddy, za opowieśc o przedszkolu masz u mnie lizaka w nagrodę :-D tylko zastanawiam się,skąd się biora tacy rodzice?

Doxa,ważne ,że Oli nawiązuje kontakt,nie ważne czy pyta oimię czy markę samochodu.Nadia zazwyczaj na sam widok nowej twarzy wola - nie lubię tej dziewczynki,chłopca,pani ....:zawstydzona/y:

Dzien dobry,
Pieknie forum kwitnie dziewczyny.
Lindsay no jakbym byla na swoim placu zabaw, dziadkowie sa niesamowici:-D
Moja tsciowa ostatnio zobaczyla jak Nati sa wychodzi na zjezdzanie i stwierdzila ze to nie na jej nerwy:-) a uwazam ze moj syn i tak jest bardzo spokojny.
Doxa koniecznie musza sie nasi chlopcy spotkac i porozmawiaja sobei o autach:-)
A mojego syna bardzo interesuja litery i zna juz chyba ponad polowe liter alfabetu i male i duze i jak zobaczyl w sklepie to musial wyjsc z takimi z magnesami. I kolory rowniez na topie, szczegolnie rozowy.
Chcialam Wam powiedziec, ze ja tez lubie slowo PIKOLE:-D
No i wlasnie ja pikole jak u mnie grzmotnelo, blyska sie niesamowicie, burza idzie.
Kasiek to faktycznie wielki czlowiek odszedl, zdrowka dla Nadii.
Bylam dzisiaj w przedszkolu, nawet nie pytajcie ktory jest na rezerwowych moj syn:-(

Lindsay a w sportowych sklepach tez nie ma? My w tamtym roku mielismy z adidasa i bardzo sie sprawdzily i w tym roku zakpupimy. No i allegro:-)

reklama
Z butami u nas kiepska rozmiarówka, a w większości sklepów już po kolekcji letniej.
Ja nie mam siły i chęci jeździć po mieście , bo takie upały, że się nie da.
Ale dzisiaj zakupiliśmy sandałki. Ostatnią parę z naszej rozmiarówki, z 5 modeli:wściekła/y:
i wiecie co -Bartek jest, cholera jasna, drogi ! Geoxy u nas tańsze. I niektóre modele Ecco. Nieźle, co ?

Do góry