reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

reklama
Dzien dobry,
Bylismy dzisiaj na spacerze z moja bratanica, ona chodzi do przeszkola w W-wie i brat mowil mi, ze nie bylo wiekszych problemow z dostaniem sie do niego.
Kasiek co za tragedia:-(Ale masz przystjnego syna, dziewczyny pewnie juz za nim szaleja? Powiedz mi czy u was dziecko musi byc zameldowane w miejscu gdzie staracie sie o przyjecie do danego przedszkola? My czekamy poki co na rezerwowej, z innych na cza obecny rezygnujemy, mowa o prywatnych bo w publicznych ani tyle szans. Publicznie zupelnie nam nie po drodze, no chyba ze zakupimy drugi samochod;-)

Drzewko - ten sklep się nazywa baby boa czy jakoś podobnie.
Jeju, ale jestem głodna, zrobiłam pełno jedzenia i nie mogę się doczekać :-) Sama jeść nie będę, nie?

Tusiekn,u nas nie ma problemu z jakiego osiedla dziecko,problem czy w ogóle z Płocka.W zeszłym roku prezydent Płocka powiedział,że nie bedzie dopłacał za dzieci poza miasta i wsiowe dzieci nie maja szans. Tzn .jak mieszkasz km za miastem przedszkola niet ! Dlatego musimy stemplowac karty w urzędzie meldunkowym .
A za Matim rzeczywiscie dziwczyny szaleją,czasem mam ubaw po pachy . Teraz od wielu miesiecy ( znaczy od 3 może) ma ta samą laskę- bardzo ja lubię, bo jest bardzo skromna i ładna ,i jak Mati mówi podobnie do mnie sie obraża ;-) ale ogólnie wychowanie nastolatka bardzo trudne, zachowania naszych dwulatków są niczym przy jego nalotach nastroju . :rofl2:

Drzewko,problem w tym, że teście po udarach i nie biegaja tak szybko jak ich wnuczka,;-) no i jak nie jedno to drugie ma wizyty u lekarzy- więc do konca nie moge liczyć na ich dyspozycyjność- szczególna tu rola teścia,bo to on sprawniejszy od teściowej. Chociaż oni bardzo by chcieli zajmowac sie Nadulką. :tak:

halo,

temat przedszkole wciąż gorący:-) Kasiek u nas też trzeba być zameldowanym w mieście, a od tego roku jeszcze conajmniej jedno z rodziców, bo były meldowania dzieci po dziadkach, babciach, ciociach itp
ja też się na to wkurzam, bo mimo, że od wielu lat mieszkamy w Koszalinie to byliśmy zameldowani u mojej mamy, bo było nam łatwiej z listami, paczkami, formalnościami itp. Wkurzam się, ale też dzięki temu moje dziecko ma większe szanse na przedszkole, bo mniej podań składają rodzice

u nas pada bez zmian. :wściekła/y:
pojechałam dziś do mamy, żeby nie zwariować i dzięki temu zakupiłam świeżą rybkę na przystani i kilka wędzonych cudowności:-)
i znów układałam pachnące ciuszki, bo wszystkie mam u mamy i znów miło mi się zrobiło.:-)

Fajnie poukladać takie pachnące ciuszki. Ja teraz to już tylko wnukom będę ukladać :-D ale mamy w rodzinie maluszka,którego wypada nma odwiedzići muszęmu coś kupić.Chciłabym cos oryginalnego, no i dla chłopca .Jakieś pomysły?

łe Kasiek Twój Mati to już gość jak nie wiem co:-) kup kij bejsbolowy na panny:-D
szkoda,że tak poźno zaczęłam z prokreacją , fajnie mieć takie duże dziecko i być taką laską, co ? super wyglądacie:-)

Fajnie poukladać takie pachnące ciuszki. Ja teraz to już tylko wnukom będę ukladać :-D ale mamy w rodzinie maluszka,którego wypada nma odwiedzići muszęmu coś kupić.Chciłabym cos oryginalnego, no i dla chłopca .Jakieś pomysły?

nie mów hop moja droga z tymi wnukami:-) przy trójce i czwarte się wychowa;-)

reklama
Do góry