reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa wszystko wypatrzy :-) Szczerze mówiąc to miałam nadzieję, że nikt tego postu nie przeczyta :-) a tu masz :-)

Syla fajnie, że dołaczyłaś. Kiedy pokażesz nam swój brzuszek?

Lindsay Twój mąż świetnie drapie, a mój rewelacyjnie masuje stopy.COŚ WSPANIAŁEGO !!! Zresztą same wiecie jak taki masaż jest nam teraz potrzebny na nasze obolałe nózki :-) Spokojnej nocki ....

reklama
No Damaris, dzieki, chyba trzeba czasami nami trząchnąć żebyśmy się martwiły o dziecko a nie o wszystko inne (mówię o moim postępowaniu). Tzn martwię się o dzidzię ale ciągle myślałam że ja to kawał baby nie do ruszenia. Z pierwszą ciążą mogłam cuda robić, tyle tylko że miałam wtedy 9 lat mniej ;D Poza tym ostatnio sporo też się przeżyło więc to też pewnie osłabiło organizm. Więc dzisiaj leżę i chyba już mam dość :) strasznie mnie pięty bolą od tego leżenia ;D

Jolik, oglądałam "Troję"-siostra mi przyniosła żeby mi się nie nudziło. Brzunio dzisiaj się kotłuje ale może zaraz pstryknę coś kamerką :laugh:

Oj jutro jak mój mężulek przyjedzie to chyba go zatrudnię do drapanka i nie będzie mógł odmówić bo go myszy zjedzą :)

Syla oj już właśnie nie mam sokolego! Wydaje mi sie, że w ciąży mi się pogorszył, ale mam nadzieję że to tymczasowy stan!

Dziewczyny wlasnie sie dowiedzialam ze bede ciocia z wtorku na srode  ;D  Moja bratowa wlsnie byla u lekarza, jest w 39 tygodniu, dzidzi duze i zdrowiutkie, tylko ze nie chce samo wysjc, takze lekarz kazal jej przyjsc w wtorek i bede wywolywac porud.  Moja bratowa jets przerazona - starsznie sie boij, az mnie ciarki przeszly po plecach jak z nia o tym rozmawialam.

No to Anju nie zazdroszczę Ci tych emocji. Ja dzisiaj kupiłam sobie w końcu gazetę SHAPE - Mama z dołaczoną płytką o ciąży i porodzie i też nie mam odwagi jej obejrzeć. Pomału zaczyna przerazać mnie poród. Unikam opowieści o nim i wogóle...

Napewno wam wszsytko opowiem. Naprawde jej wspolczuje, tak sie biedulka boij, nawet nie wiem jak ja pocieszyc. Jolik mnie tez porod przeraza. POcieszam sie tym ze jak juz bede w 40tyg, to juz bede taka zmenczona ciaza ze mi nie bedzie zalerzalo jak tylko zeby juz urodzic. ALe to tylko takie male pocieszenie.

Dziewczyny dla mnie to będzie drugi poród a też się boję. Niby wiem już czego sie spodziewać , jak to boli , co ci robią a jednak strach jest.Myślę, że każda kobieta ma jakieś obawy prze tak ważnym momentem w jej życiu.Nie powinnyśmy się tego wstydzić w końcu facet nawet jak przy nas będzie nie będzie tego czuł fizycznie, bedzie w jakimś stopniu uczestniczył w porodzie ale ból niestetu będziemy odczuwały tylko my.

reklama
U mnie styrach przed porodem zmienia sie na pocztaku ciazy bardzo bardzo mnie to przerażało ale z kadym dniem gdy blizej tego dnia uswiadamiam sobie ze nie ominie to mnie i nie warto martwic sie bo kazda indywidualnie przehodzi porod. Moja mama opowidala ze oba pordoy zarowno ze mna jak i z bratem maial lekkie. Nie meczyla sie dlugo po ze mna 3 godizny a zbratem 4 wiec nie jest zle.

Do góry