reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Ja myśłałam że przynajmniej bedzie miał mój kolor włosów i oczu a tu nici robi się blondas a z oczami bez zmian-niebieskie :mad: ;)

reklama
Natalka wprost przeciwnie, raczej wygląda jak ja na zdjęciach z dzieciństwa, nie zawsze, ale czesto. Moglyby jej choc oczy po tacie zostac.

u mnie mówią - mała Magdusia ;)
A ja bym chciała, żeby włosy miała po Kamilu, bo on ma mocne, a ja niekoniecznie :) Ale zobaczymy... jak byłam mała to miałam dużo jaśniejsze.

Witam!
Ale dużo od wczorajszego południa namazałyście... nie dam rady wszystkiego przeczytać.
Jeśli chodzi o podobieństwa dzieci to u mnie starszy Mateusz jest bardzo do mnie podobny, Dawid-klon męża-kiedyś oglądając zdjęcia męża z dzieciństwa stwierdził, ze nie pamięta ab miał taką łódkę-myślał, ze to on jest na tym zdjęciu ;). Nadia natomiast jest małym klonem Mateusza z czego wniosek, ze będzie podobna do mnie.Tak samo jak ja i Mati ma niebieskie oczka. :)

Karen pisze:
U mnie wszyscy mówią że to klon taty  :mad:

Karen u mnie teraz już nie, bo mała jednak robi się taka "mieszana". Ale zaraz po urodzeniu przez jakieś 2 tyg to był cały tatuś. Strasznie mi było przykro, gdy teściowa ciągle powtarzała "Darunio". Zabić to mało, tym bardziej, że jej powiedziałam, że to dla mnie przykre. A teraz mała podrosła, dalej jest strasznie do taty podobna ale widać, że po mnie ma usta, nos, brodę więc już mnie nie denerwują te teksty.

u mnie też to dziwnie wychodzi. Niby mówią że Iga to mała ja a z drugiej strony że podobna bardzo do Oskara a Oskar to ksero taty :). Choć Oskar zaczyna być i trochę do mnie podobny :p

Oskar ma włosy po tacie, takie że u fryzjera grzeje się maszynka podczas ścinania mu ich. Ma takie gęste i sztywne.
Mała chyba będzie miała włosy niestety po mnie, ciągle ma trzy włoski na krzyż. Mogła by mieć po tatusiu, no ale cóż.

Oj mnie też było przykro jak teściowa przyszła do szpitala i z uporczywością maniaka powtarzała "cały Tomuś" ale no cóż.. ma rację, kto go nie zobaczył to tylko "mały Tomuś", po mnie ma tylko usteczka...

Syla no to u nas mała pewnie będzie miała włosy po tatusiu. Rosną jej niesamowicie szybko - tak jak mi, ale niestety po tatusiu ma strasznie rzadkie :( Szkoda.

A co do tekstów o podobieństwie - strasznie mnie denerwowało u rodziny ślubnego to, że mała była podobna do niego, babci, dziadka, cioci, wójka i kogo tam jeszcze chcesz. Ale broń Boże nie do mnie czy moich rodziców. Dziwni jacyś są.

reklama
U nas szczęsliwie porównania nie sprawiały nikomu przykrości, bo Kamil już w trakcie mojej ciązy mówił, że chciałby, żeby z brzucha wyskoczyła mała Magdusia z dwoma warkoczykami - taki klon ;) Tylko, że ja przestałam używac warkoczyków od kiedy Natalka zaczęła się na nich podciągać :)

Do góry