reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Wszyscy poszli...
a ja tu zostałam calkiem sama
taka mala..
buuuuuu

Nic to, trzeba isc spać bo jutro ortopeda

Dobranoc Kobietki i Bobaski :)
Słodkich snów :)

Luszko droga... to, co Ci sie wydaje jest malo wazne....
bo gdyby kazdy wierzyl i wyznawal jak mu sie wydaje to mielibysmy ponad 6 miliardow religii... a nie o to chodzi...

ludzie poprzez religie okreslaja swoja przynaleznosc spoleczna, a wierzenia byly wczesniej niz panstwa - kaplani wczesniej niz krolowie... nie zastanawiasz sie nad tym dlaczego jestes Polka - nie podoba Ci sie, to wyjezdzasz, ale zostajac nie mozesz powiedziec, ze jakichs przepisow nie bedziesz przestrzegac bo Ci sie nie podobaja... zacznij jezdzic lewa strona to Cie wsadza do pierdla - nie ochrzcij dziecka, to Cie rowniez odizoluja...

i tyle... :)

Doxa pisze:
tak na logikę, skoro wyznaje się jakąś wiarę, jest się praktykującym to trzeba ich reguły stosować ... a nie być katolikiem wtedy kiedy mi pasuje ...

Doxa z tym się zgodzę. Z tym że sakramenty są kolejnymi etapami w zyciu powiedzmy że też ale przecież każdy inaczej do tego dojrzewa. Sorry ale dla mnie w wieku 15 lat bierzmowanie to był po prostu spęd i nic więcej a tłumaczenie, że będę go potrzebowała, żeby wziąść ślub czy być chrzestną do mnie nie przemawiało. Być może ja miałam jakiegoś dziwnego księdza...

jarrela pisze:
Teddy pisze:
jarrela pisze:
Ksiądz nie może odmówić sakramentów.

w tym problem, ze moze... i to w swietle prawa kanonicznego - wedlug wlasnej oceny!!!

Teddy ale chyba nie powiesz mi, że wystarczającym powodem jest brak pieniędzy ?

ale wystarczajacym powodem jest niedbalosc o potrzeby wspolnoty... wystarczy???

Ja się zgadzam z Doxą - ale sama się plączę w tym co uważam. Tzn wiem co mysle, ale nie zawsz eumiem to przelac przez klawiaturę ;)

reklama
Magdus, a nie jest przypadkiem tak, ze co innego uwazasz (bardzo trafne slowo) a co innego myslisz???

i to niekoniecznie w kwestii wiary...

Do góry