reklama
*syla*
kobieta pracująca...
spadam, pa
tylko już nie piszcie więcej
bo 3Bit
tylko już nie piszcie więcej
bo 3Bit
Magdusiek pogadaj z innym księdzem. Mój brat nie ma bierzmowania a chciał być chrzestnym Kamili. Ksiądz w jego parafii powiedział, że nie da mu pozwolenia na bieżmowanie, bo rodzice (UWAGA) nie dawali na budowę kościoła : Bez zaświadczenia ze swojej parafii nie mógł się wybierzmować. Pogadaliśmy z księdzem w naszej parafii i ten się zgodził. Nie robił żadnych problemów. No i Młody jest chrzestnym Kamili.
To wszystko naprawdę zależy od księdza. Mojej koleżance nie chciał ochrzcić córki, bo jest rozwódką i sama chowa dziecko. To ona na to, ale proszę księdza my nie mieliśmy ślubu kościelnego. Ksiądz że to tymbardziej źle bo poczęła dziecko w grzechu :
To wszystko naprawdę zależy od księdza. Mojej koleżance nie chciał ochrzcić córki, bo jest rozwódką i sama chowa dziecko. To ona na to, ale proszę księdza my nie mieliśmy ślubu kościelnego. Ksiądz że to tymbardziej źle bo poczęła dziecko w grzechu :
Doxa pisze:Jarrela na blokadę trzeba czekać 3 tygodnie!!!
No to poczekamy ...
luszka
październik'05, lipiec'07
Magdusiek mi sie wydaje ze ksiadz nie ma prawa odmówić Wam chrztu.
i ja tez uważam że trzeba uszanować wybór drugiego człowieka.
nie zmywał, nie zmywa, nie mamy zmywarki
i ja tez uważam że trzeba uszanować wybór drugiego człowieka.
Doxa pisze:Luszka zmywał i zmywa ... ale zmywarkę też mamy
nie zmywał, nie zmywa, nie mamy zmywarki
Doxa
Fanka BB :)
a z drugiej strony skoro rodzice nie żyją zgodnie z wiarą chrześcijańską, nie przyjęli wszystkich sakramentów, nie będą w tej wierze wychowywać dziecka ... to po co chcą je chrzcić? Chyba dla tradycji, rodziny i żeby ludzie nie gadali ... sama nie wiem co o tym myśleć, ale ta nagonka z zewnątrz jest bez sensu!!!
Teddy
Październikowa mać
jarrela pisze:To wszystko naprawdę zależy od księdza.
ale KAZDY chce kase...
Luszka bo nie ma prawa. Ksiądz nie może odmówić sakramentów.
Doxa ale dlaczego uważasz, że brak wszystkich sakramentów jest równoznaczny z życiem nie po chrześcijańsku? Przecież to się nie pokrywa. Ja właśnie na przekór tej nagonce nie przystąpiłam do bierzmowania, tzn przystąpiłam ale 10 lat później. A mimo to myślałam o sobie jako o katoliczce. Chodziłam do kościoła, przyjmowałam komunię, nawet bywałam u spowiedzi. Dlaczego brak bierzmowania czy ślubu kościelnego ma oznaczać życie niezgodne z wiarą chrześcijańską?
Doxa ale dlaczego uważasz, że brak wszystkich sakramentów jest równoznaczny z życiem nie po chrześcijańsku? Przecież to się nie pokrywa. Ja właśnie na przekór tej nagonce nie przystąpiłam do bierzmowania, tzn przystąpiłam ale 10 lat później. A mimo to myślałam o sobie jako o katoliczce. Chodziłam do kościoła, przyjmowałam komunię, nawet bywałam u spowiedzi. Dlaczego brak bierzmowania czy ślubu kościelnego ma oznaczać życie niezgodne z wiarą chrześcijańską?
reklama