reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witajcien dziewczyny!
Sporo czasu mnie tutaj nie było, a tu się działo oj działo!
Przede wszystkim witam też serdecznie nowe dziewczyny!!!Miłe to FORUM prawda?
Co do pracy...hm.Mnie macierzyński kończy się 23.02 bo na drugie dziecię jest 18 tygodni.ALe to kpina!!! Potem urlop i 7.04 do pracy.Moje dziecię będzie z babcią, którą codziennie przed wyjściem do pracy będę przywozić do siebie( 5 km), bo mam ogród a ona mieszka w bloku.A piątki będzie z mamą chrzestną, która jest zakochana w w swoim chrześniaczku.Gdyby nie babcia to niewiem...Myślałabym chyba o opiekunce.

reklama
najgorsze to karmienie.Myśłałam że pokarmię tylko cycem do 6 m-ca, ale to se ne da.Well...
Tak że zacznę po 4 m-cu wprowadzać nowe pokarmy tak żeby bubuś się przyzwyczaił, a ja bym miała mniej stresu( ???)

A tak wogóle powiem Wam że jako nauczycielka mam się komfortowo bo ułożyli mi tak łądnie plan że mam codziennie na 8.00 i tylko dwa dni kończę o 13.30 a tak 11.30. to naprawdę super układ!!!

Syla widzę że leżaczek już odebrany ;)  Jak się sprawuje?

Monique rzeczywiście dawno tu nie zaglądałaś ... popraw się kobieto, popraw ;)

ja też miałam plany - do 6-go miesiąca wyłącznie pierś ... ale przyszedł weterynarz i kazał wprowadzić zupkę :(

Monique ale super masz ... to prawie jakbyś nie wychodziła do pracy ... tylko te klasówki będziesz po nocach sprawdzać :laugh:

No właśnie ja też planowałam do końca szóstego miesiąca tylko piersią, ale cóż.....no i własnie kiedy wprowadzać stałe pokarmy?

Doxa poprawię się I promise! A co klasówek, to rzeczywiście zmora, i zeszyty dwa razy w semestrze muszą być sprawdzone! Ale i tak lubię bardzo tą pracę!

Trzymam Cię za słowo!!!
No i najważniejsze, że lubisz to co robisz ... i do tego praca w taaaaakich dogodnych godzinach!! A jak wygląda kwestia ferii, wakacji, przerw świątecznych?

reklama
No cóż ta kwestia wygląda również ciekawie- mam wolne wtedy kiedy wolne są dla uczniów.Całe ferie, całe wakacje, wszystkie przerwy świąteczne, weekendy majowe, itd...Fajnie.
Chociaż człowiek czasem naprawdę jest totalnie wykończony to naprawdę nauczyciele nie powinni narerzekać( jak wielu czyni)

Do góry