reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

udało się na razie nadrobić wątek witam,

Super że są nowe mamusie, jarrela Witam :)

No wyobrażacie sobie? normalnie wzięli i mnie odcięli od netu. Dzisiaj byli wymienić to coś co mnie łączy ze światem.

...myślałam że Jolik wracasz 1 lutego a to dzisiaj ::) Oj ciekawa jestem jak Ci dzień mija.

Magdusiek, ja mieszkam na Waryńskiego :)

reklama
Jarrela, a skąd jesteście i możesz podać wagę urodzeniową i "wzrost" Kamilki. Wrzucę te dane do naszej statystyki.

Agak29, Jazz, do Was ta sama prośba. Jeśli możecie to byłoby fajnie uzupełnić statystykę ;)

Syla, ale mi zamieszłaś w głowie tą Waryńskiego. KOmbinowałam, kombninowałam, jaka połowa drogi, skąd dokąd :) I tak siedziałam i się głoiwiłam, a Ciebie nie było.

Drugi raz Natalia usnęła w łóżeczku. Histeryzuje trochę, ale bez przesady. Widzę, że przy mojej mamie by nie przeszło, juz by ją ukołysała w ramionach... i póxniej nie byłoby jak jej odłożyć, bo by się wybidzała. trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że Natalka się nauczy, i jej i nam będzie łatwiej. Bo czasem jak widzę jak się męczy to aż mi się słabo robi.

Syla jesteśmy z Augustowa. Kamila urodziła się 3300, 54cm, teraz ma ok 5,8 kg i 60 cm.

Magdusiek uczycie Natalkę zasypiać w łóżeczku? U mnie nie ma mowy o spaniu w dzień w łóżeczku :( Leżaczek, ewentualnie zaśnie na łóżku obok mnie czy na mnie a ja ją przełożę na łóżko. Za to na szczęście wieczorem zasypia przeważnie sama w łóżeczku. Tfu tfu, co by nie zapeszyć ;)

Magdusiek,  :) już wiesz dlaczego mnie nie było :)

Jak Iga czasami marudzi to ja podchodzę do łóżeczka pogłąszcze delikatnie po główce podam smoka i wychodzę. Czasami powtarzam tę czynność 2 razy czasami więcej....Ale nie idę do niej przy każdym piśnięciu dopiero jak dłuższy czas coś tam popiskuje. W końcu zasypia. Dzieci mają też różne dni. Czasami to w ogóle od razu zasypia.

Uda się trzymam kciuki!

Jarella, zaczęłam uczyć wczoraj wieczorem. Teraz się obudziła na dobre, ale miała prawo, bo głodna :) Ale Natalia do tej pory w dzień spała tylko na spacerze albo w samochodzie, ew na mojej mamie jak ta przyszła i ponosiła - a ja nie chce jej uczyc noszenia do spania.
Syla, mam nadzieję, że się uda. Tez co jakis czas podchodzę i głaszczę. Szkoda mi jej gdy płascze, ale widzę, że zasypia, a ona w ogóle mało spi wiec oby się nauczyła. Smoczkiem dalej pluje i wpada w większy płacz.

Magdusiek u nas czasami wieczorem też smoczek powoduje napad histerii. Wychodzę wtedy z pokoju i daję małej kilka minut na uspokojenie się. Przez jakiś czas brałam ją na ręcę i poklepywałam po pleckach czy cicho mówiłam ale często to nie pomagało. Sama się uspokaja szybciej. Nie czekam aż przestanie płakać ale po 3 min wchodzę i ponownie podaję smoczek, najczęściej już go zaczyna ssać. Najgorsze, że też będę musiała małą nauczyć w dzień spać w łóżeczku. W leżaczku śpi ale jak się ją buja, więc nie mogę nic w domu zrobić, tyle że na necie sobie siedzę ;) a na łóżku zaczynam się bać ją zostawiać, bo już się parę razy przekręciła i boję się, żeby nie spadła.

Cze wszystkim
Witam też nową koleżankę :)

A ja dziś wysłałam mamę z Dawidkiem na spacer a ja niby się pakuję bo dziś jadymy do Łodzi (he he tak przed monitorem się pakuję ;D)

Tak zachwalacie galeryjkę że muszę zajrzeć :)

reklama
Dzieńdobrek!

U nas pogoda nawet, nawet ... ale jak dla mnie za wilgotne powietrze, więc na spacer się nie skuszę :p Na taras też Olika nie wystawię, bo soble nam zwisają z dachu ...

Oooo i mamy nową koleżankę ... witaj Jarrela i zaglądaj do nas często!!

Do góry