reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Orzech pisze:
[A wlasnie a propos zaczynania dzieci - dziewczyny, my tez planujemy nastepnego potomka za jakies 2 lata, tzn zeby roznica nyla mniej wiecej 2 lata, to fajnie by bylo, jakbysmy dalej mogly sie wspierac w ciazy co? Magda, Jolik, Luszka. Moze uda sie tez jeszcze Syle namowic ;)

Oj Orzeszku, ja to już chyba nie. :) Choć nie powiem, sama mam 3 rodzeństwa i na nic bym ich nie zamieniła. :) Kochamy się bardzo i wiem jak ta nasza wzajemna obecność pomogła nam w ciężkich chwilach (i nie tylko rzecz jasna) a moja mama dziękowała w duszy tacie że chciał więcej dzieci :) Oj tak teraz jesteśmy młode i o tym nie bardzo myślimy ale jak minie kilkanaście (lub -dziesiąt) latek to..... :)
Tak więc do roboty dziewczyny :laugh:

OOOO widzę że Ina na ochotnika pierwsza. :)

reklama

allleeeelujaaaaa jak zwykle bez sensu panikowalam......jest kupa gigant....az milo bylo poumeirac ze smrodu ;) chalupe musialam wietrzyc hihiih....ale wazne ze jest...aha i znalazlam sposob na dawanie mlodemu samej wody, najpierw daje mu odrobine herbatki koperkowej a pozniej nie plucze flaszki tylko nalewam wody mienralnej, zeby bylo ciut smaczku koperku i co? pije az mu sie uszy trzesa :) grunt to ciut pomyslec ;)

widze ze juz niektore z was mysla o nastepnym dziecku ;) ja chyba sie wylamie mowiac ze jedno mi styknie i juz nie planuje nastepnego, ale kto wie moze za pare lat, chociaz nie chce zeby moje dziecko mialo stara matke ;) BLAGAM TYLKO SIE NIE OBRAZAJCIE ZA TO ZE MOWIE O WIEKU, ale ja mam takie odczucia ze po trzydziestce to z gorki ;)

Luszka, Mloda nie ma kataru! dzieci nawet z powodu slonca, ktore im w oczki swieci kichaja, a co dopiero jak im sie w nosie grzebie. douszne termometry tak maja - w uchu jest osrodek regulacji cieploty ciala, wiec jak dzieciak sie poruszy to zaraz temperatura wyzsza.

ina, niezle jaja...

Lindsay,
nie grzeb wacikiem w nosie Maciola!
Zawsze zostaje jakiś włosek, Maluch sam sobie wykicha,a wystarczy regularnie wietrzyć Maciola na chłodzie i sól mu nie bedzie potrzebna. Tylko nie zkrywaj mu buziaka na mrozie!

Czesc dziewczynym dawno tu nie zagldalam a widze ze szykuje sie nowy watek-padziernikowe dzieci 2006 :) Ina my mielismy maly wypadek kilak dni temu - pekla nam prezerwtywa, pani ginekolog powiedziaal ze moge sie tylko modlic. Ale bardzo bym nie chcial dolaczyc jeszcze do ciebie, zwlaszcza ze mialam CC wiec tym bardziej jeszcze nie czas.
Ja od tygodnie mieszkam w swoim mieszkaniu i nie mam Internetu, ale i tak jest super. ;D

Ja też bym się cieszyła.
Ale wróciłam własnie z pracy i z USG bioderek Natalki. W pracy p[owiedzieli Kamilowi, że mu Natalia kobity nie zepsuła i że powinnam mieć więcej dzieci :) co oczywiście ochoczo podchwyciłam. Fajnie było się spotkać ze znajomymi chociaz bylam chwilkę w sumie.
A na USG lekarz kazał pieluchować szerzej, bo jeszcze się wszystko wykształca i żeby dobrze było. I nie wiem jak ja mam jejk teraz robić - dwie pieluchy po prostu zakładać?

Magdusiek my też mamy zalecenie szerokiego pieluchowania (które ja po prostu olewam)
Trzeba na pampersiaka zakładać taką "podpaskę" ze zwykłej tetrowej pieluszki i albo zapinać ją z boku agrafkami albo zakładać specjalne majtki (ja mam majtki ale jak powiedziałam olewam to).
Jedynie ćwiczę regularnie "żabki" przy każdym przewijaniu no i często kładę na brzuszku i też rozkładam Małemu nóżki.
Nie doradzam Ci oczywiście olewania zaleceń.
Spróbuj zakładać taką złożoną pileuszkę tetrową.

reklama
Do góry