reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

reklama
Luszka, u nas problem z noskiem juz pokonany! na okraglo mamy wlaczony nawilzacz (bo szmatke na kaloryferze to sobie mozna w d*** wsadzic, a jak Mlodej wstawisz pranie to tez srednio, bo proszkiem oddycha) - ravanson, model z ultradzwiekami i podgrzewaniem, ciut ponizej 200pln. do nosa daje sol fizjologiczna (bo dawka sterimaru to dla mojego nosa nieprzyjemna, a co dopiero dla Tosinego) - nie zakraplam, bo tylko wleci do gardla, a sluzowki nosa nie nawilzy, tylko skrecam wate w rulonik, nasaczam sola, wtykam do dziurki i przyciskam skrzydelko - nosek zaraz przestaje swiszczec :) najlatwiej poznac czy rzeczywiscie jest za sucho po dzieciecych babolach - jak wilgotnosc jest za niska to sa suche, zamiast takich 'fajnych' ciagnacych ;)

Lindsay,
W marcu do Kaewieńskich Błot, ale na 10 dni, więc sie pewnie znudzę i podążę w Waszym kierunku. Jeżeli oczywiście bedziesz miała ochotę i czas dla baby z ślinotokiem ;D

jasne Małgosiu, ze podązaj w nasza strone ( dorosli, dorosli  :laugh:). a gdzie te Błota sa ?

Luszka jest taka fajna sol fizjologiczna w kropelkach nazywa sie Tetrisal. a Frida nie pomaga ? Mackowy noc tez swiszczy, a wlasciwie tak troche gra jakby byla zapora. Macio lubi Sterimar wiec jest ok.

Teddy pisze:
Vertigo pisze:
bo dawka sterimaru to dla mojego nosa nieprzyjemna, a co dopiero dla Tosinego

rob to kiedy spi - jest oki... ja tez nie mam sumienia na zywca... :)

ale takie maluchy to zatok nie maja? gdzie im sie ma taka ilosc podziac? za duza dawka i cisnienie jak na taki maly obszar - juz ja tam po swojemu wole. a moj laryngolog twierdzi, ze sterimar od zwyklej soli rozni sie tylko pochodzeniem (jest stamtad gdzie sikaja wieloryby ;) ), wiec tansza sol nam wystarczy.

Karwieńskie Błota są za Krokową, przed Żarnowcem. Do Koszalina kawałłek jest, ale co to dla mnie?! ;D

Z nawilżaczem trzeba uważać. My używaliśmy w przypadku Oli Boneco i po pół roku używania, gdy Jachu czyścił gruntownie sprzęt to ogromnego grzyba znalazał. Od wilgoci. Takie nawilżanie razem z grzybkiem to gorsze niż brak nawilżania. Czyszczenie nic nie dało, bo w przewodach również syf był i nawilżacz za 300 zł po pół roku użytkowania, na śmietniku wylądował. :(

reklama
ja nie umiem zakraplac ta zwykła sola z tych malutkich pojemniczkow ::)

co do nawilzacza to trzeba uwazac na grzyby w srodku. naprawde dobre nawilzacze sa bardzo drogie a te tansze to do dupy.

Do góry