reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Luszka, u nas problem z noskiem juz pokonany! na okraglo mamy wlaczony nawilzacz (bo szmatke na kaloryferze to sobie mozna w d*** wsadzic, a jak Mlodej wstawisz pranie to tez srednio, bo proszkiem oddycha) - ravanson, model z ultradzwiekami i podgrzewaniem, ciut ponizej 200pln. do nosa daje sol fizjologiczna (bo dawka sterimaru to dla mojego nosa nieprzyjemna, a co dopiero dla Tosinego) - nie zakraplam, bo tylko wleci do gardla, a sluzowki nosa nie nawilzy, tylko skrecam wate w rulonik, nasaczam sola, wtykam do dziurki i przyciskam skrzydelko - nosek zaraz przestaje swiszczec :) najlatwiej poznac czy rzeczywiscie jest za sucho po dzieciecych babolach - jak wilgotnosc jest za niska to sa suche, zamiast takich 'fajnych' ciagnacych ;)

Lindsay,
W marcu do Kaewieńskich Błot, ale na 10 dni, więc sie pewnie znudzę i podążę w Waszym kierunku. Jeżeli oczywiście bedziesz miała ochotę i czas dla baby z ślinotokiem ;D

jasne Małgosiu, ze podązaj w nasza strone ( dorosli, dorosli  :laugh:). a gdzie te Błota sa ?

Luszka jest taka fajna sol fizjologiczna w kropelkach nazywa sie Tetrisal. a Frida nie pomaga ? Mackowy noc tez swiszczy, a wlasciwie tak troche gra jakby byla zapora. Macio lubi Sterimar wiec jest ok.

Teddy pisze:
Vertigo pisze:
bo dawka sterimaru to dla mojego nosa nieprzyjemna, a co dopiero dla Tosinego

rob to kiedy spi - jest oki... ja tez nie mam sumienia na zywca... :)

ale takie maluchy to zatok nie maja? gdzie im sie ma taka ilosc podziac? za duza dawka i cisnienie jak na taki maly obszar - juz ja tam po swojemu wole. a moj laryngolog twierdzi, ze sterimar od zwyklej soli rozni sie tylko pochodzeniem (jest stamtad gdzie sikaja wieloryby ;) ), wiec tansza sol nam wystarczy.

Karwieńskie Błota są za Krokową, przed Żarnowcem. Do Koszalina kawałłek jest, ale co to dla mnie?! ;D

Z nawilżaczem trzeba uważać. My używaliśmy w przypadku Oli Boneco i po pół roku używania, gdy Jachu czyścił gruntownie sprzęt to ogromnego grzyba znalazał. Od wilgoci. Takie nawilżanie razem z grzybkiem to gorsze niż brak nawilżania. Czyszczenie nic nie dało, bo w przewodach również syf był i nawilżacz za 300 zł po pół roku użytkowania, na śmietniku wylądował. :(

reklama
ja nie umiem zakraplac ta zwykła sola z tych malutkich pojemniczkow ::)

co do nawilzacza to trzeba uwazac na grzyby w srodku. naprawde dobre nawilzacze sa bardzo drogie a te tansze to do dupy.

Do góry