reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Witam dziewczyny po bardzo długim czasie...
Dzieciaczki pięknie rosną.
Joliku ! Przede mną też wizja powrotu do pracynbrr!!! Właśnie wczoraj byłam u dyrekcji i okazało sie że wracam szybciej niż mi się wydawało- 9.03. W wakacje miałam l4 więc myślałam że dostanę urlop uzupełniający-bo tak jest u nauczycieli a tu tylko dwa tygodnie:(((
Zastanawiam się gdzie znaleźć dobrą opiekunkę? I jakie sa ceny? Nie mam doświadczenia...
Joliku może cos podpowiesz?
Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Magdusiek ja byłam w pracy z małą w poniedziałek , bo musiałam tam pare spraw załatwić , no i na ten czas nie miałam z kim jej za bardzo zostawić. Kiedy weszłam na swój wydział (Piotrek z Weroniką został na korytarzu ) dziewczyny zobaczyły kocyk w reklamówce i zorientowały się , że mała jest ze mną to nie miałam z kim rozmawiać , bo wszystkie jak jedna poleciały do niej.

Nio i problem z głowy ... właśnie rozmawiałam z naszą nianią :-) jak to fajnie brzmi :-), która gdy powiedziała swojej obecnej pracodawczyni, że znalazła nowe zajęcie ta zrobiła się strasznie niemiła ( nie wiem dlaczego) nio i powiedziała, że jej nie zwolni wczesniej niż za trzy miesiące (podłość ludzka nie zna granic !!!) więc ona sama dzisija składa wypowiedzenie i od 30 stycznia zaczynamy przyzwyczajać Tymusia do nowej "mamusi" :-( Oj jak ja się cieszę :-)

Monique Strauss - wejdź na www.niania.pl tam znajdziesz oferty osób, które szukają pracy jako opiekunki.Możesz również sama zamieścić ogłoszenie.  Jest podział na miasta ! Fajna stronka. Tam też można dowiedzieć się ile płaci się opiekunce ...

Ja niesamowicie się cieszę z faktu , że nie muszę wracać do pracy tylko mogę skorzystać z urlopu wychowawczego . Tak więc wizja powrotu do pracy odkałada mi się na jakieś dwa lata, a do tego czasu to Weronika będzie juz duża i z tego bardzo mocno sie cieszę. Bardzo współczuję tym mamusią które muszą juz wracać do pracy , osobiście nie potrafie wyobrazić sobie tego momentu, biorąc pod uwagę nasze plany to mój powrót do pracy może sie jeszcze odciągnąć w czasie do 5-6 lat, gdyż za jakieś 2 lata planujemy podarować Weronice rodzeństwo.

Jolik masz rację, to zwykła podłość ludzka i zazdrość, że kobieta znalazła sobie inną pracę!!! A Twojej opiekunce przysługuje 2-tygodniowe wypowiedzenie?

Joliku ! serdecznie dziękuję! Zaraz sprawdzam.
Wogóle to nie miałam okazji jeszcze ci podziękowąc z ainformacje o szpitalu w Goduli! Całkiem fajnie się tam rodziło!

qrwa mac! sasiadka drzwi wymienia - 'majstry' pruja sciany... co za glupia pipa! :mad: moglaby mi powiedziec to Tole bym gdzies wywiozla, a tak to z tych nerwow pohalasowych na mnie spi! ale co ja sie dziwie? swego czasu pani bardzo lubila odkurzac o 23... co za bezmozg! ::)

Magda25 - mnie jest cięzko, ale myślę, że powrót do pracy to najlepsze rozwiązanie dla nas. Pracę mam zaj... ciekawą, dobrze płatną nio i najwazniejsze bardzo blisko. Szkoda byłoby ja stracić.

Doxa- tak, przysługuje jej 2 tygodniowe wypowiedzenie.

Monique - nie ma sprawy. Mam nadzieję, że znajdziesz kogoś odpowiedniego. A którego lekarza miałas przy porodzie?

reklama
Vertigo, wsadz Tole w wozek i idz na spacer, po co masz sie meczyc w tym halasie.

Dziewczyny, była ktoras na seansie dla mam z dziecmi w multikinie? bo ja sie zastanawiam czy sie nie wybrac...

Do góry