reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam dziewczyny po bardzo długim czasie...
Dzieciaczki pięknie rosną.
Joliku ! Przede mną też wizja powrotu do pracynbrr!!! Właśnie wczoraj byłam u dyrekcji i okazało sie że wracam szybciej niż mi się wydawało- 9.03. W wakacje miałam l4 więc myślałam że dostanę urlop uzupełniający-bo tak jest u nauczycieli a tu tylko dwa tygodnie:(((
Zastanawiam się gdzie znaleźć dobrą opiekunkę? I jakie sa ceny? Nie mam doświadczenia...
Joliku może cos podpowiesz?
Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Magdusiek ja byłam w pracy z małą w poniedziałek , bo musiałam tam pare spraw załatwić , no i na ten czas nie miałam z kim jej za bardzo zostawić. Kiedy weszłam na swój wydział (Piotrek z Weroniką został na korytarzu ) dziewczyny zobaczyły kocyk w reklamówce i zorientowały się , że mała jest ze mną to nie miałam z kim rozmawiać , bo wszystkie jak jedna poleciały do niej.

Nio i problem z głowy ... właśnie rozmawiałam z naszą nianią :-) jak to fajnie brzmi :-), która gdy powiedziała swojej obecnej pracodawczyni, że znalazła nowe zajęcie ta zrobiła się strasznie niemiła ( nie wiem dlaczego) nio i powiedziała, że jej nie zwolni wczesniej niż za trzy miesiące (podłość ludzka nie zna granic !!!) więc ona sama dzisija składa wypowiedzenie i od 30 stycznia zaczynamy przyzwyczajać Tymusia do nowej "mamusi" :-( Oj jak ja się cieszę :-)

Monique Strauss - wejdź na www.niania.pl tam znajdziesz oferty osób, które szukają pracy jako opiekunki.Możesz również sama zamieścić ogłoszenie.  Jest podział na miasta ! Fajna stronka. Tam też można dowiedzieć się ile płaci się opiekunce ...

Ja niesamowicie się cieszę z faktu , że nie muszę wracać do pracy tylko mogę skorzystać z urlopu wychowawczego . Tak więc wizja powrotu do pracy odkałada mi się na jakieś dwa lata, a do tego czasu to Weronika będzie juz duża i z tego bardzo mocno sie cieszę. Bardzo współczuję tym mamusią które muszą juz wracać do pracy , osobiście nie potrafie wyobrazić sobie tego momentu, biorąc pod uwagę nasze plany to mój powrót do pracy może sie jeszcze odciągnąć w czasie do 5-6 lat, gdyż za jakieś 2 lata planujemy podarować Weronice rodzeństwo.

Jolik masz rację, to zwykła podłość ludzka i zazdrość, że kobieta znalazła sobie inną pracę!!! A Twojej opiekunce przysługuje 2-tygodniowe wypowiedzenie?

Joliku ! serdecznie dziękuję! Zaraz sprawdzam.
Wogóle to nie miałam okazji jeszcze ci podziękowąc z ainformacje o szpitalu w Goduli! Całkiem fajnie się tam rodziło!

qrwa mac! sasiadka drzwi wymienia - 'majstry' pruja sciany... co za glupia pipa! :mad: moglaby mi powiedziec to Tole bym gdzies wywiozla, a tak to z tych nerwow pohalasowych na mnie spi! ale co ja sie dziwie? swego czasu pani bardzo lubila odkurzac o 23... co za bezmozg! ::)

Magda25 - mnie jest cięzko, ale myślę, że powrót do pracy to najlepsze rozwiązanie dla nas. Pracę mam zaj... ciekawą, dobrze płatną nio i najwazniejsze bardzo blisko. Szkoda byłoby ja stracić.

Doxa- tak, przysługuje jej 2 tygodniowe wypowiedzenie.

Monique - nie ma sprawy. Mam nadzieję, że znajdziesz kogoś odpowiedniego. A którego lekarza miałas przy porodzie?

reklama
Vertigo, wsadz Tole w wozek i idz na spacer, po co masz sie meczyc w tym halasie.

Dziewczyny, była ktoras na seansie dla mam z dziecmi w multikinie? bo ja sie zastanawiam czy sie nie wybrac...

Do góry